de Ștefania Băcanu şi Flori Pintea
Sexualitatea este dintotdeauna, la nivelul cel mai profund, o energie sacră, o modalitate directă, pură și cu capacitate de deschidere absolută spre contopirea cu divinul. Vorbim despre uniunea conștientă în spirit a energiilor vitale creatoare de tip masculin și feminin, de tip Yin și Yang, vorbim despre revenirea la uniunea sacră autentică interioară. Andreea Ioniță, mentor de aliniere a sufletului, sexualitate integrativă și vindecare profundă, ne-a vorbit despre sexualitatea sacră și despre misiunea de a-ți construi o viață condusă la unison de suflet, minte și corp.
„Este bază a umanității, iar femeia știe asta prin actul magic de creație”
- Andreea, ce exprimă sexualitatea sacră?
- Sexualitatea este bază a umanității, iar femeia știe asta prin actul său magic de creație. Joacă un rol important în sănătatea fizică și vitalitatea organismului. Sexul este, de asemenea, o forță imensă, universală, care poate îmbina spiritul, esența noastră divină cu corpul nostru. Sexualitatea sacră este evoluția iubirii pure. Dar, pentru a experimenta ca femeie pe deplin sexualitatea în acest mod divin, trebuie să ne angajăm în ea într-o formă divină. Prin sexualitatea ei sacră, unei femei i se dă șansa să se accepte așa cum este, să se iubească pentru că ani mulți i s-a interzis să își recunoască și să își desfășoare măreția, dezvoltându-și blocaje emoționale, fizice și mentale. Noi suntem un mare mister al multor energii multidimensionale. Acceptându-ne și mișcându-ne în fiecare energie cu pasiune, cu sensibilitate profundă, cu conștientizare, cu dragoste, cu înțelegere, am fost îndepărtați de cea mai mare putere din Univers, prin constrâgeri, limitări, bariere, când, în realitate, energia sexualității este cea care ne unește cu Divinitatea și este cea mai puternică formă de manifestare. Sexualitatea unei femei este supraputerea ei, divinitatea ei, tezaurul ei personal, diamantul său interior, creativitatea, intuiția, este viața însăși, este creație! Este spiritualitatea ei. Sexualitatea și spiritualitatea unei femei sunt părți ale unui întreg. Dacă te lași să curgi în fluxul sexualității spirituale, atunci știi că Dumnezeu este cumva implicat în asta. Este o cale prin care să ne apropiem de Divinitate, de Creator.
- Ne putem forma, autoeduca, astfel încât să avem o feminitate, o sexualitate dezvoltate?
- Religia, educația, părinții și societatea au un rol foarte important în formarea atitudinii noastre față de sexualitate, feminitate și cum relaționăm în legătură cu viața noastră senzuală. Este important să săpăm de unde am primit anumite bagaje emoționale, concepții, credințe și ce putem face să ne formăm unele noi, care să fie în acord cu cine suntem noi cu adevărat și ce ne dorim noi în realitate. Deseori legăm și condiționăm sexualitatea noastră de cea oferită de partener, dar acesta este doar un mit! Fiecare este responsabil, în primul rând, pentru vindecarea propriei sale energii sexuale. Sexualitatea sacră este responsabilitatea ta ca femeie. Să îți cunoști anatomia intimă, să îți cunoști nevoile, să știi ce îți provoacă plăcere, ce te face să te simți în siguranță este responsabilitatea noastră ca femei și nu este corect să punem aceste aspecte pe umerii bărbaților, făcându-i pe ei responsabili să ne redescopere. Partenerii noștri sunt oglinzile noastre și ne arată ce mai avem de vindecat în relația cu propria feminitate. Odată ce o femeie este în puterea ei sexuală, va găsi și partenerul compatibil și cei doi vor lucra la unison în amplificarea acestei forțe. Asta, pentru că nu se întâlnesc la mijloc două jumătăți, ci două energii întregi, totale.
„Dacă nu ne simțim magnetice, atragem parteneri care să vadă aceste lipsuri”
- Diminuarea sau dispariția acestei energii sexuale ține de noi?
- Bineînțeles că sunt multe femei care-și blochează sexualitatea și experimentează frica de intimitate, de atingeri, de profunzime, învăluind-o în rușine, păcat, vinovății. În acel moment, o femeie își dezvoltă o armură în jurul și în interiorul pântecului. Cu siguranță ați văzut soldații în război care folosesc armura să-și protejeze viața. Cam așa facem și noi cu pântecul nostru. Ne construim bariere ca să ne protejăm tristețea, furia, dezgustul, rănile, rușinile și rămânem îngropate cu ele acolo. Adevărul este că fiecare femeie are acolo o armură mai mică sau mai mare pe care trebuie să o lucreze constant, să o dea jos. Când ne construim armuri, când ne detestăm corpul, când ne simțim deconectate, blocate, când cărăm după noi sentimente de vinovăție, rușine, păcat, frică, dezgust legat de sexualitate, când linia noastră maternală a fost deconectată de plăcere, când simți puțin sau deloc senzații în zona organelor reproducătoare, când experimentăm o plăcere limitată, de fapt sunt indicii clare că suntem deconectate de la cea mai mare forță. S-ar putea să vă surprindă să știți că pântecul poate transporta „bagaje” emoționale, fizice și spirituale, dar, da, frustrarea, furia suprimată, rușinea, vinovăția sau tristețea se pot aduna în noi și ne vor limita semnificativ potențialul de plăcere. Vindecarea nu trebuie să fie doar dureroasă, grea, lungă și sub presiune. Plăcerea și, în special, plăcerea intimă sunt biletul tău de aur pentru a-ți vindeca corpul rapid.
- Când se simte atrăgătoare, dorită o femeie?
- Când alege ea! Doar noi putem alege cum ne simțim și care este relația cu noi, cu stima noastră de sine, cu încrederea în noi, indiferent de circumstanțele exterioare pe care nu le putem schimba. Dacă noi nu ne simțim magnetice, vom atrage parteneri care să vadă aceste lipsuri la noi. Sarcina, nașterea, maternitatea, de asemenea, sunt mituri care ne îndepărtează de feminitatea noastră. Din punctul meu de vedere, sunt salturi uriașe către evoluție spirituală. Noi ne naștem din sexualitate!
„Ridică-ţi partenerul la rang divin“
- Într-o relație, cum ne putem crește pasiunea, pofta de viață, dorința de la început?
- Ridică-ți partenerul la rang divin. Acceptă că, dacă ești o manifestare a Universului, și partenerul tău este. Îmbrățișează actul sexual ca o reprezentare sacră. Exersează mușchiul iubirii. Așa poți să experimentezi un sex divin cu partenerul tău. Cum să-ți trezești la viață sexualitatea sacră, pasiunea, dorința, pofta de viață? Iată câteva idei: prin meditație, yoga, respirație conștientă, tantra, conexiune cu natura, masaj, dans, belly dance, ouăle yoni, acupunctură… și lista continuă. Important este să vrei și să realizezi că tu ai cheia feminității tale.