Main menu

header

876 25 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Celebrul actor Will Smith este văzut în lumea cinematografiei nu doar ca un superstar, ci și ca un profesionist echilibrat, dedicat și conștiincios. Viața sa personală, în schimb, și căsnicia de lungă durată cu actrița Jada Pinkett Smith, include unele controverse. Un aspect a devenit cert odată cu decernarea Premiilor Oscar, dintre care unul i-a revenit lui Smith: fermecătorul star din „Băieți răi” nu are simțul umorului atunci când se fac glume despre membrii familiei sale.

Duşmani de şase ani, l-a pălmuit pe Chris Rock, după o glumă despre soția sa

876 25 2Will Smith a devenit subiectul dezbaterilor aprinse în rândul publicului din toată lumea, după un moment violent la Gala Premiilor Oscar. Actorul a urcat pe scenă și l-a lovit pe prezentatorul Chris Rock, după ce acesta a făcut o glumă despre soția lui Smith. Rock spusese că se așteaptă să o vadă pe Jada Pinket Smith în „G.I. Jane”, aluzie la faptul că actrița este rasă în cap. Doar că Jada Pinkett Smith, în vârstă de 50 de ani, apare în public cu capul complet ras începând de anul trecut, după ce a anunţat că suferă de alopecie, o afecţiune care cauzează căderea părului. „Nu rosti numele soției mele cu gura ta spurcată!”, a strigat Smith spre Rock. Ulterior, după ce a câştigat Premiul Oscar pentru rolul principal din filmul „King Richard”, în care l-a interpretat pe Richard Williams, tatăl jucătoarelor de tenis Venus şi Serena Williams, Will Smith a prezentat scuze publice, în discursul său de acceptare a trofeului: „Vreau să-mi cer scuze faţă de Academia de film americană, vreau să îmi cer scuze faţă de toţi colegii mei nominalizaţi. Iubirea te împinge să faci lucruri nebuneşti”, a spus Smith, pe scena celei de-a 94-a ediţii a Premiilor Oscar.

A contemplat perspectiva sinuciderii

Will Smith a lansat în 2021 un volum de memorii care îi poartă numele - „Will” - cu detalii intime șocante despre viața sa. Publicul a fost total surprins, de pildă, de mărturisirea superstarului că în adolescența timpurie a contemplat gândul sinuciderii, întrucât acasă exista un mediu încărcat de abuzuri. În centrul acestor tensiuni s-a aflat tatăl actorului, care a decedat în 2016. Will Smith s-a gândit să-și ucidă părintele pentru a-și „răzbuna” mama. „Tatăl meu a fost violent, dar, în același timp, a fost prezent și la fiecare joc, piesă sau recital la școală. Era un alcoolic, dar rămânea treaz la fiecare premieră a fiecărui film al meu”, a scris Smith în memoriile sale.

S-a gândit să-și omoare tatăl, „pentru a-și răzbuna mama”

876 25 3Volumul „Will” continuă panta mărturisirilor cu un alt moment șocant: „Când aveam 9 ani, l-am văzut pe tatăl meu dându-i mamei un pumn în cap atât de tare, încât ea s-a prăbușit. Am văzut-o scuipând sânge. Acel moment, probabil mai mult decât oricare altul din viața mea, a definit cine sunt. În tot ceea ce am făcut de atunci, premiile și distincțiile, reflectoarele și atenția, personajele și râsetele, a existat un șir subtil de scuze pentru mama mea, pentru inacțiunea mea în acea zi. Pentru că am eșuat în acel moment. Pentru că nu i-am rezistat tatălui meu. Pentru că am fost un laș”. Potrivit revistei „People”, Smith a declarat, la un podcast, că s-a gândit să-și „ucidă tatăl, pentru a-și răzbuna mama”: „În copilărie îmi spuneam mereu că într-o zi o voi răzbuna pe mama. Când voi fi suficient de mare, când voi fi suficient de puternic, îl voi ucide. Pe măsură ce deceniile de durere, furie și resentimente au trecut, apoi s-au retras, am continuat să-l duc pe tata la baie”, afirmă actorul despre ultimele faze ale cancerului care l-a ucis pe părintele său.

S-a îndrăgostit de o colegă de platou… însurat fiind

876 25 4În autobiografia pe care a scris-o alături de Mark Manson, faimosul autor al cărții „Arta subtilă a nepăsării”, un bestseller mondial, Smith mai oferă detalii care au rămas complet necunoscute până acum fanilor săi și marelui public. Astfel, starul recunoaște că s-a îndrăgostit de actrița Stockard Channing după ce a lucrat cu ea la filmul din 1993 „Șase diferențe fundamentale”. În acea perioadă, Smith era căsătorit cu prima sa soție, Sheree Zampino, și avea un copil mic, primul său născut. Starul din „Ziua Independenței” admite că, după ce producția a fost finalizată, „tânjea să se întâlnească și să vorbească” cu Channing. „Am căpătat devreme lecția despre pericolele de a merge prea departe pentru un rol. Personajul meu era îndrăgostit de personajul lui Stockard Channing. Și m-am îndrăgostit de Stockard Channing”, a spus actorul, pentru publicația Esquire.

Gelozie feroce față de rapperul Tupac

876 25 5Will Smith mărturisește că undeva în spatele luminilor reflectoarelor este un om ca toți ceilalți. Concret, superstarul din „Ali” a fost mereu gelos pe apropierea soției sale Jada de rapperul Tupac. Cei doi au crescut împreună și au fost permanent extrem de uniți, ceea ce i-a generat lui Smith un acut sentiment de nesiguranță. „La începutul relației noastre, mintea mea a fost torturată de legătura lor. El era PAC, eu eram… eu”. Pe de altă parte, Smith, cunoscut pentru calmul și profesionalismul de la filmări, mărturisește că o… ceartă i-a trasat parcursul fulminant al carierei. În timp ce filma „Băieți răi”, în 1995, regizorul Michael Bay a vrut ca actorul să apară fără cămașă în timpul celebrei scene în care urmărește o mașină pe jos. Will, nesigur de corpul său, a refuzat cu încăpățânare. După ce s-au certat, cei doi au ajuns la un compromis: Smith să poarte o cămașă care să fie lăsată descheiată. „A fost o decizie care m-a făcut vedetă de cinema. Tot ce am putut să mă gândesc a fost că Michael Bay a avut dreptate și eu am greșit”, afirmă astăzi starul.

După scandalul unei presupuse aventuri pe care Jada Pinkett Smith ar fi avut-o cu cântărețul August Alsina, Will Smith și soția sa au afirmat public că „nu practică monogamia“

A recurs la halucinogene când a fost separat de Jada Pinkett

876 25 6Cu zâmbetul său irezistibil și felul impecabil în care își construiește fiecare rol, este dificil de imaginat că Will Smith, iubit în toată lumea pentru performanțele sale actoricești, a suferit crunt în dragoste, ca oricine altcineva. În 2011 a intervenit o separare de soția sa, Jada Pinkett Smith, iar Smith mărturisește, în cartea care îi poartă numele, că a recurs la halucinogenul ayahuasca de 14 ori în doi ani. Un alt episod pe care Smith îl descrie ca fiind extrem de dureros a fost cererea fiului său, Jaden, de a se „emancipa” - adică de a se desprinde de familie - la vârsta de 15 ani, după eșecul răsunător al filmului „1.000 post Terra”, în care a jucat împreună cu tatăl său. „Cererea de emancipare a lui Jaden mi-a frânt inima”, mărturisește starul din „Bărbați în negru”.