Main menu

header

879 20 1de Ştefania Băcanu şi Claudia Mîţoi

De la sfârşitul lunii martie, traversăm cel mai important eveniment astrologic al anului 2022, conjuncţia Jupiter-Neptun, care se repetă o dată la 13 ani, într-un alt semn zodiacal. De această dată, alianţa are loc în Peşti şi vine să ne reamintească cine suntem cu adevărat. Astrologul Valeriu Pănoiu (medalion) a făcut o analiză detaliată a acestui eveniment, cu efecte şi consecinţe extrem de importante pentru fiecare dintre noi.

„Cel mai intens se simte de la începutul lui martie până pe 11 mai”

Conjuncția dintre planetele Jupiter şi Neptun se repetă la fiecare 13 ani, dar în altă zodie. Dar ca acum, în Pești, evenimentul nu s-a mai întâmplat de 166 de ani, din 1856. Un an remarcabil în istorie pentru nașterea a două dintre personalitățile care au schimbat fața lumii așa cum o cunoaștem acum: Sigmund Freud, părintele psihanalizei, și Nikola Tesla, unul dintre cei mai importanți inventatori la granița veacurilor XIX și XX. Jupiter și Neptun s-au întâlnit la grad perfect pe 12 aprilie 2022, dar efectul acestei combinații de energii astale se resimte cel mai intens de la începutul lunii martie până pe 11 mai anul acesta. Această conjuncție rămâne evenimentul astrologic al anului 2022 prin forța și semnificația celor două planete, așa că până la finalul anului stăm sub semnul marcajului cu pricina.

„Se remarcă oamenii evoluați, calzi, purtători de lumină și iubire”

879 20 2Jupiter simbolizează în astrologie principiul creșterii, al expansiunii, al amplificării. Marele Benefic, după cum este botezat, are reputația de a multiplica tot ce atinge. În cazul de față, fiind vorba despre prezența în zodia Pești, unde se află și la el acasă, sunt două variante principale. Peștii imprimă, pe de o parte, bunătate, blândețe, spiritualitate, dar pe de altă parte, stări de confuzie, de haos, de frică și de traumă, cu derapaje psihice. De aceea, în această perioadă se remarcă mai mult ca oricând oamenii evoluați, calzi, purtători de lumină și iubire, dar și oamenii întunecați, egoiști, periculoși. Cei din prima categorie au şansa de a rămâne deasupra evenimentelor și de a nu putea fi manipulați, iar cei din a doua categorie au predispoziția de a deveni abuzatori, călăi, tirani. La mijloc se găsesc cei naivi, care sunt ușor de influențat, victime sigure ale unor agresori sau salvatori care fac acte de eroism de care se arată mai târziu că nu era nevoie. Neptun arată comuniunea cu lumea de dincolo, scufundarea în universul emoțiilor și al imaginației, nevoia de a aparține unui întreg care să ne cuprindă. Conjuncția Neptun-Jupiter este responsabilă pentru reacțiile emoționale colective, pentru războiul informațional în care suntem prinși cu toții, de nici nu mai ştim ce este adevărat și ce este fals, pentru campaniile umanitare prin care oamenii se străduiesc să triumfe asupra suferinței.

„Scoate în evidență existența contrariilor, a unor atitudini aparent ireconciliabile”

Una dintre legile Universului spune că „extremele se ating”. Conjuncția dintre Jupiter și Neptun scoate atât de bine în evidență existența contrariilor, a unor atitudini aparent ireconciliabile, a unor tabere care împart întreaga lume în două. Dar aceeași conjuncție ne remintește unul dintre principiile spirituale de bază: separarea este o iluzie. Suntem cu toții unul, după motoul muschetarilor: „Toți pentru unul, unul pentru toți”. Numai că manifestăm în același timp fețe diferite ale aspectelor speciei umane. Dintotdeauna îngerul a conviețuit cu demonul, lumina cu întunericul, binele cu răul. Cele două planete care merg de mână pe cer în ultima dintre zodii ne învață să ne detașăm, să integrăm tot ceea ce există, să stăm deasupra disputelor, să punem la îndoială tot ce vine spre noi din toate părțile, să ne uităm la tot ce se întâmplă dintr-o singură privire și să nu judecăm.

„Viața în Cosmos circulă pe o spirală în care totul se întoarce”

879 20 3Tot ce trăim face parte dintr-o ciclicitate, pe care, adevărat, cei mai mulţi nu am apucat-o în timpul vieții noastre. Dar viața în Cosmos circulă pe o spirală în care totul se întoarce. Dacă ne uităm la sus-numitul an 1856, ne amintim că atunci s-a încheiat Războiul Crimeii, cu Pacea de la Paris, în care Imperiul Rus luptase împotriva puterilor occidentale (Marea Britanie, Franța) și a Imperiului Otoman. În acea vreme, Occidentul a folosit în premieră mijloace de comunicare în masă pentru sensibilizarea opiniei publice în legătură cu amenințarea influenței rusești crescânde, legitimând războiul (care începuse în 1853) prin campanii în presă. În 2022, actorii principali sunt aceiași: Rusia și Occidentul, iar miza este o țară aflată la graniță, Ucraina, deposedată anterior de ruși, în 2014, de aceeași peninsulă Crimeea. Se joacă din nou același spectacol pe Cer și pe Pământ.

„România plătește prețul unui conflict în care este prinsă la mijloc”

Pe harta României, Jupiter și Neptun se află în casa banilor, a resurselor materiale, a bugetului. Pentru a interpreta ce ne așteaptă ca țară în 2022, consultăm același an 1856. Țările Române fiind la graniță au fost ocupate de ruși, apoi cedate turcilor și eliberate cu ajutor austriac. Numai că austriecii, după cum notează istoricii, au fost artizani ai unor umilințe, deși ne-au lăsat moștenire telegraful, care nu ajunsese la noi până atunci, în timp ce rușii și otomanii, pe rând, s-au dedat la jafuri și atrocități pe care acum le vedem la televizor în altă interpretare. Cert este că, din nou, România se află în punctul în care plătește prețul unui conflict în care este prinsă la mijloc. Țara noastră este prinsă la mijloc în menghina intereselor, așa că, din punct de vedere financiar, poporul român este într-un storcător de fructe: explozii de prețuri, creșteri ale ratelor și ale dobânzilor, scăderea puterii de cumpărare. Senzația generală este că efectele economice se resimt atât de puternic la noi, de parcă România ar fi țara sancționată de comunitatea internațională.

„Conjuncția dintre planetele Jupiter şi Neptun se repetă la fiecare 13 ani, de fiecare dată în altă zodie. Ca acum, în Pești, evenimentul nu s-a mai întâmplat din 1856“

„Pe harta României, Jupiter și Neptun se află în casa banilor, a resurselor materiale, a bugetului, iar senzația generală este că efectele economice se resimt atât de puternic, de parcă țara noastră ar fi sancționată de comunitatea internațională“

„Aceste cicluri de 13 ani se încheie cu doi, trei ani de epuizare“

Sensibilitatea personală la mersul lucrurilor în lume se împletește, iată, cu sensibilitatea astrologică a țării noastre la mișcările internaționale. Conjuncția Jupiter-Neptun ne face să rezonăm ca un diapazon. Tot ce putem face este să alegem o frecvență cât mai înaltă pe care să ne acordăm inimile și să așteptăm următoarea întâlnire dintre cele două planete mari. Nu întâlnirea de peste 13 ani (am spus că la fiecare 13 ani se repetă această conjuncție), ci aceea din anul 2188, când fuziunea se va produce din nou în aceeași zodie, a Peștilor. Aceste cicluri de 13 ani jupiteriano-neptuniene se încheie de fiecare dată cu doi, trei ani de epuizare. O oboseală cronică se simte în aer de dinainte de pandemie. Mulți au clacat, s-au izolat dezamăgiți de toți și de toate, iar boala a permis multor suflete să părăsească planul fizic prin moarte colectivă. În pandemie, mulți dintre cei plecați dintre noi și-au renegociat contractele cu viața la nivel de suflet, așa că li s-a permis să se întoarcă la Sursă în Infinitul din care am venit cu toții mai repede decât gândeam noi că ar fi timpul.