Main menu

header

887 18 1de Ștefania Băcanu şi Adrian Barna

Istoria se repetă pentru că totul în acest Univers este ciclic, spun specialiștii. Sunt sute, mii de serii de evenimente care se întorc în mod regulat în aceeași ordine în lumea noastră și în Univers. De aceea, nici războiul din Ucraina nu este cu nimic nou. Acest gen de conflicte datează încă din Antichitate. Numerologul Nelu Vicleanu ne-a vorbit despre ciclicitate, despre lupta interminabilă de la graniță, din perspetiva astrologiei japoneze, dar mai ales despre karmă.

Steaua 5 reprezintă karma politică și lovitura de stat

În astrologia japoneză, timpul este împărțit în cicluri de 9 ani, 9 luni, 9 zile și chiar 9 ore. Astfel, viețile noastre trec prin aceste etape, fiecare reprezentând una dintre cele nouă stele ale sistemului astrologic. Anul 2022 este guvernat de steaua 5 galben, reprezentată simbolic de un împărat cu trăsături atât nobile, cât și tiranice. Pozitiv, steaua 5 semnifică elită, bunăvoință, bogăție, autoritate, autonomie și măreție, iar negativ, este asociată cu dictatură, distrugere, armată, război, grupări militare, lege marțială, vehicule blindate, oseminte, precum și cu asediu, fortăreață, lovitură de stat, accident, dezastru, moarte, blocaje, impas, greve, negocieri stagnante și minciuni. Steaua 5 pământ reprezintă stâncile și este legată de construcții, dar și de spații accesibile publicului cum ar fi piața orașului, alei pietonale, stații de autobuz, de tren, garajul, pivnița, buncărul etc. Toate aceste reprezentări le regăsim în știrile legate de războiul din Ucraina. Suveranitatea, guvernul, politica, controlul și repercusiunile karmice corespund, de asemenea, stelei de pământ 5. La nivel global, este un an al karmei politice și al controlului. Pe scurt, națiunile și societățile lumii vor culege ceea ce au semănat. Numeroase probleme se vor naște din deciziile și acțiunile din ultimii nouă ani. Multe conflicte pe care le credeam dispărute de mult timp (de 9, 18, 27 sau 36 de ani), apar la suprafață. În plus, steaua 5 este cunoscută pentru capacitatea sa de a scoate la iveală ceea ce este deja înnăscut. Și la nivel personal, tot ceea ce este ascuns în interior se va afla. Astfel, în 2022 viziunea imperială a lui Putin a ieșit la suprafață, acesta plănuind demult invazia Ucrainei, însă direcția nefavorabilă lui este sudul. Rusia a atacat cu succes dinspre est și nord, dar s-a poticnit când a încercat să cucerească dinspre sud, respectiv Kievul, și dinspre Marea Neagră. Anticii spuneau că este foarte dificil să cucerești lumea, dacă mergi împotriva soarelui (de la vest la est). Hitler și Napoleon au încercat asta și au eșuat. La fel și Alexandru cel Mare. În prezent, cucerirea estului Ucrainei și ocuparea peninsulei Crimeea în 2014 de armata rusă sunt și ele exemple elocvente.

Zona Nord va fi extrem de periculoasă

August este reprezentată în calendarul chinezesc ca fiind luna Maimuței (6 august - 7 septembrie). Acest semn se ciocnește cu cel al Tigrului și va aduce numeroase provocări la nivel global, mai ales că repercursiunile karmice negative ale stelei 5 se accentuează în a doua jumătate a anului. În plus, luna Maimuței este și guvernată de steaua 5, astfel că august 2022 poate avea efecte dramatice în contextul războiului din Ucraina. Această perioadă nu este cea mai bună pentru a călători sau pentru a pleca în vacanță. Evitați să mergeți către zona centrală a unui oraș, țară sau continent și nu vă îndreptați în direcția Nord-Est și Sud-Vest. În august, Nordul devine o direcție extrem de periculoasă, fiind asociat cu ghinioane și accidente, jafuri, furturi, pierderi de avere și bunuri materiale, precum și cu probleme persistente de sănătate și complicații. Dacă unele călătorii sunt inevitabile, ar trebui să căutați asocieri karmice cu deplasările. Este posibil să aveți niște „afaceri neterminate” care trebuie rezolvate.

Conflagrația se poate extinde la scară mondială

887 18 2În 1914 a început Primul Război Mondial, iar în 1941 Al Doilea Război Mondial a devenit global, ambii ani fiind guvernați de steaua 5. Tot în 1941 a avut loc și invazia Uniunii Sovetice de către Hitler, precum și atacul de la Pearl Harbor. Apoi, am văzut cum a izbuncnit Războiul Coreean din 1950 și Ofensiva Tet în Vietnam, în 1968. La începutul lui 1986 s-a petrecut explozia navetei spațiale Challenger, dar și dezastrul atomic de la Cernobîl. În 1995 a avut loc atentatul de la Oklahoma City și Masacrul Samashiki din timpul primului Război Cecen, iar în 2013 s-a petrecut atacul chimic de la Ghouta din Siria. Vedem, astfel, prin ce vremuri dificile a trecut omenirea în anii ce s-au aflat sub steaua 5. Privind la trecut, putem spune că sub steaua 5 poate exista o tendință ca războiul actual să se extindă la scară mondială.

2022 este al Tigrului de Apă și întruchipează puterea maximă

Conform zodiacului chinezesc, anul 2022 reprezintă anul Tigrului de Apă, iar ideograma lui întruchipează puterea maximă. Cel mai vechi simbol este aproape identic cu un arc întins, cu o săgeată ațintită fix, ceea ce oferă impresia că este într-o permanentă alertă. Chiar și când se odihnește, este ca o armă încărcată, întins cu grație și relaxat, dar întotdeauna gata să atace. Persoanele sub semnul Tigrului au nevoie de provocări, ele nu atacă fară motiv. În China, se spune că persoanele Tigru sunt precum o locomotivă cu aburi. Deseori, energia lor se manifestă printr-o furie groaznică și pierderi de fire, își asumă riscuri și se transformă în eroi peste noapte. Maestru al vânătorii, Tigrul se mișcă subtil dar cu o viteză incredibilă. Nu se teme de nimic, e posesiv din fire, un protector puternic pentru cei din jur, este dur și energic și-i place să lucreze de unul singur. Influența lui poate fi considerabilă în relații, afaceri sau în alte domenii. Toate aceste trăsături se manifestă în energiile războiului aflat în desfășurare. Odată la 36 de ani, anul Tigrului este diferit față de ceilalți. Când numărul 5, culoarea galbenă și elementul pământ coincid cu anul Tigrului, acesta este numit în astrologia japoneză „Goo no tora”, ceea ce înseamnă că este anul unui tigru particular agresiv. Vorbim despre 1914, 1950, 1986 și acum 2022. Oamenii născuți în acest an sunt mult mai agresivi decât cei născuți în alții tot de Tigru. Ei vor să facă lucrurile după bunul plac cu orice preț, sunt neobișnuit de încrezători, siguri pe ei și, deși, uneori, au o viață reușită, nu sunt cei mai buni oameni pe care să îi ai aproape. În Japonia, femeile născute în acești ani nu sunt considerate demne de căsătorie și pot avea dificultăți în a găsi un soț. În Antichitate, unele au fost omorâte de mici. În felul acesta, putem înțelege violența și brutalitatea armatei ruse.

„2022 aduce oportunitatea de a rămâne centrat și de a reflecta asupra propriei persoane. Vă puteți construi destinul. Luați în considerare trecutul și cum vreți să vă modelați viitorul“

„Este un an care cere să venim cu noi strategii și soluții la problemele vechi, precum și să ne concentrăm asupra aspirațiilor noastre din viitor“

Totul, bun sau rău, se va întoarce la noi

Anul acesta vom vedea că repercusiunile karmice sunt mai semnificative decât de obicei. Persoanele născute în anii 1941, 1950, 1959, 1968, 1977, 1986, 1995 și 2004 vor fi mai afectate în această perioadă. Semnificativ este faptul că toate stelele se află în casele lor în 2022. În consecință, ceea ce fiecare dintre noi va experimenta sunt propriile forțe primare în starea lor cea mai dinamică sau mai brută. Problemele și evenimentele pe care le trăim acum sunt de natură karmică și sunt rezultatul direct al propriilor decizii și acțiuni din trecut. Anul acesta, atât rezultatele pozitive, cât și cele negative se vor întoarce către noi.