Main menu

header

890 30 1de Irina Țolea şi Daniel Şuta

Artiști renumiți ne-au pregătit o serie de surprize pentru perioada vacanței: comedii proaspete, spectacole de divertisment și concerte revigorante, programate în stagiunea estivală. În continuare, vă prezentăm câteva dintre spectacolele pe care nu trebuie să le ratați în această săptămână.

Carmen Tănase, soacra teribilă în „Ce avem noi aici?”, la TNB

Trei actori de excepție vin să ne vorbească despre lucruri extrem de serioase, într-o cheie comică fabuloasă. Pe 11 iulie, de la ora 20:00, sala Studio a Teatrului Național din București găzduiește premiera națională a spectacolului „Ce avem noi aici?”, cea mai nouă producție a Companiei Cortina AG, scenariul și regia piesei fiind semnate de Lia Bugnar. Textul inspirat din realitatea cotidiană, vorbește despre singurătate și efectele ei, despre nevoia de comunicare și dragoste, dar și despre teama pe care apariția unei relații o stârnește. Pe scenă o veți putea vedea pe Carmen Tănase, în postura unei mame posesive, alături de Marius Manole, interpre- tând fiul timid și ascultător (cu mici excepții), și pe Maria Obertin, în rolul tinerei seducătoare, singure și disperate. Prin intermediul unui text picant, plin de replici spumoase și situații neobișnuite este creionată cu subtilitate și sensibilitate drama singurătății, evocată de o serie de detalii ce pot fi întâlnite oricând mediul apropiat ori chiar în propria existență. 

Alexandru Papadopol și Dana Rogoz, părinți înfierbântați în „Masacrul”, la UNTEATRU

În cadrul stagiunii estivale „UNTEATRU open-air”, până în toamnă compania UNTEATRU din București propune publicului o serie de evenimente (concerte, spectacole de teatru pentru adulți și copii) în aer liber, respectiv în Grădina Universitarilor din Capitală. Pe 7 iulie, de la ora 21:00, aici puteți vedea cea mai nouă producție UNTEATRU, spectacolul „Masacrul”, după Yasmina Reza, în regia lui Mihai Brătilă. Textul celebru, distins cu premiul Tony pentru cea mai bună piesă în anul 2009, vorbește cu inteligență și umor despre orgoliile statutului social și neajunsurile vieții conjugale, despre tendința indivizilor de a-și ascunde gândurile și personalitatea în spatele unor măști convenționale care, cu timpul, devin greu de purtat. Intriga pornește de la un conflict între doi băieți în curtea școlii, după care părinții se întâlnesc pentru a rezolva problema printr-o abordare matură și civilizată. Doar că părinții (interpretați strălucit de Alexandru Papadopol, Dana Rogoz, Florina Gleznea și Emil Măndănac), alunecă brusc pe o latură a discuției care transformă întâlnirea într-un adevărat război, în urma căruia sunt scoase la iveală toate nemulțumirile și frustrările de cuplu.

„Ce mică-i vacanța mare”: Corina Chiriac, show de excepție la Grădina Herăstrău

Revista bucureșteană deschide în această săptămână stagiunea estivală la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău cu o producție explozivă ce marchează revenirea în producțiile Teatrului de Revistă „Constantin Tanase” a unei vedete remarcabile a muzicii românești. Pe 9 iulie, de la ora 20:00, la Grădina Herăstrău puteți vedea spectacolul „Ce mică-i vacanța mare”, în regia lui Cezar Ghioca, având-o ca invitată specială pe Corina Chiriac. Evenimentul (inspirat de altfel de titlul unui șlăgar al Corinei Chiriac), este un prilej de a reasculta live piese fără vârstă din fabulosul repertoriu al îndrăgitei interprete, alături de numeroasele surprize incluse în program, între care amintim melodiile antrenante, reprizele generoase de dans și revigorantele momente de umor. Pe scenă vor mai urca talentații artiști Liliana Mocanu, Nae Alexandru, Cristian Simion, Oana Ghioca, Ana Monalisa Basarab, Alexandru Penciu și Robert Emanuel, dar și soliștii Baletului și Orchestrei Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Următoarea reprezentație a spectacolului este programată pe 30 iulie.

Seri muzicale la malul mării, în stagiunea estivală a Teatrului „Oleg Danovski”

890 30 2Constănțenii și turiștii aflați pe litoral vor fi răsfățați în această vară cu un program liric de înaltă ținută artistică, în cadrul stagiunii estivale pregătite de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța. Arii celebre, canțonete, duete, recitaluri muzicale și coregrafice vor fi prezentate în serile de weekend, pe terasa instituției sau pe scena special amenajată în parcul teatrului. În această săptămână în cadrul stagiunii estivale puteți vedea: pe 8 iulie - „Seara tenorilor”, un impresionant recital al soliștilor Doru Iftene, Mădălin Bădălău, Răzvan Săraru, Ionuț Boancheș, Adrian Clinciu și Marius Turtoi; pe 9 iulie - „Reverie Estivală Muzicală”, un antrenant concert liric ce reunește pe scenă soliștii Orchestrei și Corul Teatrului „Oleg Danovski”; iar pe 10 iulie puteți viziona spectacolul „O sole mio”, o călătorie fascinantă prin universul colorat al muzicii italiene, spre care vă vor conduce interpreți valoroși între care îi amintim pe Daniela Vlădescu, Elena Rotari, Stela Sîrbu, Iulian Bratu, Octavian Minea, Georgiana Medeleanu, Mihaela Ionescu, Adrian Pîrlea, Laura Eftimie și Iulia Stănei. Toate spectacolele stagiunii estivale a Teatrului „Oleg Danovski” încep la ora 20:30, accesul publicului fiind gratuit.

La Oradea, 10 tenori din 10 țări cântă pentru copiii cu afecțiuni oncologice

Zece tenori renumiți, din zece țări diferite, de pe cinci continente, vor susține un concert de excepție într-unul dintre cele mai impresionante monumente medievale din Transilvania. Pe 9 iulie, începând cu ora 20:30, în Cetatea Oradea are loc concertul „Muzică pentru viață”, un eveniment caritabil organizat de Asociația „Italiani în Bihor”. Pe scenă vor urca și vă vor încânta cu interpretări lirice pline de virtuozitate tenorii Fabio Andreotti (Italia), Ignacios Encinas (Spania), Armaldo Klogieri (Albania), Vitaliy Kovalchuk (Ucraina), Mihai Urzicana (România), Rodrigo Trosino (Mexic), Sebastian Ferrada (Chile), Julienne Attoumbre (Coasta de Fildeș), Sinikiro Kawasaki (Japonia) și Liu Jianwei (China), acompaniați de Orchestra Filarmonicii din Oradea, avându-l la pupitru pe maestrul Leonardo Quadrini (televiziunea RAI) și de Corul Facultății de Muzică din Oradea. Gazda evenimentului va fi îndrăgita realizatoare tv și public speaker Mihaela Tatu. Toate încasările vor fi donate proiectului caritabil derulat de Spitalul „Burlo Garfolo” din Triest, împreună cu Spitalul Clinic Județean Bihor și Curia Episcopală Greco-Catolică din Oradea, pentru tratarea copiilor români cu probleme oncologice.