Main menu

header

892 30 1de Irina Țolea şi Claudia Mîţoi

Zilele toride din luna lui Cuptor se încheie în perioada vacanței cu seri relaxante de muzică, dans și umor spumos, în locații spectaculoase în aer liber, în compania vedetelor naționale și internaționale. În continuare, vă recomandăm câteva dintre evenimentele de excepție programate în stagiunea estivală.

Musicaluri și comedii explozive pe Litoral

Cei aflați pe litoralul românesc în acest week-end pot încheia serile de vacanță cu o repriză de bună-dispoziție, muzică și dans în aer liber, în compania unor îndrăgiți artiști autohtoni. În cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului în acest week-end puteți viziona: pe 22 iulie, la Teatrul de Vară Soveja din Constanța, musicalul „Bonjur, Bonne nuit, Paris!”, un show plin de culoare și ritm prezentat de Teatrul de Operetă „Ion Dacian” din Capitală; pe 23 iulie, în Parcul Arheologic din Constanța - spectacolul „Furtuna”, o adaptare muzicală după celebrul text al lui Shakespeare prezentată de Teatrul Bulandra din București; iar pe 24 iulie, tot în Parcul Arheologic din Constanța, puteți vedea comedia explozivă „Spune-mi ce-ai făcut cu banii”, de Vasili Sigarev, o producție a Teatrului Globe București, avându-i în distribuție pe Anca Sigartău, Claudiu Bleonț și Claudiu Maier. Toate reprezentațiile încep de la ora 19:00. De asemenea, pe 24 iulie, de la ora 21:00, la Teatrul de Vară din Jupiter puteți vedea „Divorțul anului”, o comedie fermecătoare legată de salvarea relației conjugale, piesa avându-i ca protagoniști pe celebrii actori Monica Davidescu, Aurelian Temișan și Ovidiu Cuncea.

Cenaclul Flacăra 2022, ediție „in memoriam”, pe plaja de la Corbu

Vedetele muzicii folk se reunesc săptămâna aceasta pe litoral într-un eveniment de excepție. Pe 23 iulie, începând cu ora 18:00, pe plaja TeePee de la Corbu are loc spectacolul-concert „Cenaclul Flacăra 2022”. Evenimentul organizat de Andrei Păunescu este dedicat memoriei inițiatorului Cenaclului Flacăra, poetul Adrian Păunescu, dar și tuturor marilor artiști care nu mai sunt printre noi. Între invitații acestei ediții speciale se numără artiști consacrați, precum Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Magda Pușkaș, Emeric Imre, Radu Pietreanu, Cristian Buică, Valentin Moldovan, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Adrian Beznă, Adrian Mărgineanu & Dorin Pitaru, Georgiana Tițoiu, Harmonica, Adriana Păunescu şi trupa „Totuşi”. Organizatorii promit publicului o experiență memorabilă în decorul fascinant de pe plaja sălbatică de la Corbu, în program fiind incluse momentele originale de muzică, poezie și dialog, având menirea să reaprindă flacăra fenomenului cultural de renume național, care a impus actul de cultură ca manifest împotriva cenzurii și totalitarismului.

Festivalul „Folk la altar”: recitaluri în Biserica Evanghelică din Râșnov

892 30 2Iubitorii genului folk au ocazia unor întâlniri muzicale de excepție și într-o locație inedită din zona montană. Între 27 și 30 iulie, la Râșnov, are loc cea de-a doua ediție a Festivalului „Folk la altar”, găzduit de Biserica Evanghelică din Râșnov, un eveniment original ce invită publicul să descopere măreția și acustica deosebită a unui edificiu din secolul al XVIII-lea. Concertele încep în fiecare seară de la ora 18:00 și îi vor avea ca protagoniști pe Mircea Baniciu, Magda Pușkaș, Sorina Feier-Bloj (Ecou), Ducu Bertzi, Marius Bațu, Mircea Bodolan, Emeric Imre, Dan Chebac și Ovidiu Mihăilescu. Festivalul are un specific aparte prezentând momente menite să transcrie istoria genului folk (prin recitaluri, interviuri şi imagini de arhivă). În programul festivalului organizatorii au inlcus și momente in memoriam, dedicate unor artiști îndrăgiți care au îmbogățit repertoriul folk (Victor Socaciu, Cătălin Condurache, Raul Cârstea etc.). În fiecare seară, după concertele din Biserica Evanghelică, incursiunea în istoria muzicii folk va continua în Grădina Schubz din Râșnov prin The Garden Unplugged, o experiență muzicală petrecută alături de artiști brașoveni de toate vârstele. Accesul în Grădină este gratuit.

Petrecere ca pe vremuri: „Rewind Disco Hit”, la Arenele Romane

Hiturile care au făcut mai multe generații de români să descopere atmosfera intensă a celor mai tari petreceri vor răsuna din nou în Capitală. Pe 23 iulie nostalgicii perioadei disco din anii ’70-’80-’90 (și nu numai ei), sunt invitați la Arenele Romane, unde de la ora 19:00, are loc concertul „Rewind Disco Hit”, un show exploziv susținut de vedete internaționale care au marcat anii de glorie al fenomenului muzicii de dans. Vor cânta live la București artiștii precum Belen Thomas, In-Grid, Ivana Spagna, Sonia Mosca, Los Locos, Eruption feat. Precious Wilson, Johnson Righeira sau Tony Esposito. Din repertoriul show-ului nu vor lipsi piesele care vor face publicul să vibreze și să-și reamintească reprizele de dans din vremea primelor discoteci, precum: „Kalimba de Luna”, „I can’t stand the rain”, „One way ticket”, „Hands Up”, „Panama”, „Survivor”, „Call me”, „Macarena” sau „Vamos a la Playa”.

Trei seri cu Mozart: Festivalul „Mozartissimo”, la Casa Artelor „Dinu Lipatti”

Geniul și creația marelui compozitor W.A. Mozart vor fi evocate săptămâna aceasta în cadrul unei noi ediții a Festivalului „Mozartissimo”, organizat între 22 și 24 iulie, la Casa Artelor „Dinu Lipatti” din Capitală. Evenimentul va fi deschis pe 22 iulie, la ora 19:00, în Salonul de muzică, de un Recital Extraordinar de arii, duete și terțete din opere celebre ale lui Mozart, susținut de artiștii Andreea Bucur, Camelia Cuzub, Silviu Mihăilă, Sergiu Neamțu și Octavian Ene, acompaniați de pianistul Andrei Racu. Pe 23 iulie (ora 19:00) este programat  Recitalul Extraordinar de muzică de cameră, susținut de pianista Verona Maier, violonistul Radu Chișu, clarinetista Ioana Tomescu și violonistul Theodor Andreescu. De asemenea, pe 24 iulie (ora 19:00), renumitul pianist Horia Mihail va delecta publicul interpretând lucrări celebre din creația mozartiană. Pe perioada Festivalului, publicul poate vizita expozițiile „Viața și creația lui Mozart” și „Dinu Lipatti - viața și opera”, având, în plus, ocazia să asculte înregistrări originale ale partiturilor lui Mozart, în interpretarea marelui pianist Dinu Lipatti. Serile muzicale vor fi încheiate cu proiecții ale filmului documentar „Geniul lui Mozart”. Festivalul „Mozartisimo”, aflat la cea de-a VI-a ediție, este o inițiativă a pianistei și regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.