Main menu

header

893 28 1de Ștefania Băcanu şi Tatiana Solomon

Cântăreața Xonia, născută din părinţi români, dar stabilită în Australia, este mai tot timpul pe drumuri, făcând naveta între cele două continente. La Melbourne trăiesc părinții, pe care îi vizitează cât de des poate. Am stat de vorbă cu ea după experiența unică pe care a avut-o la „Survivor”, în echipa Faimoșilor, ce probleme de sănătate a avut, cum și-a revenit și ce se mai întâmplă în viața ei amoroasă, care părea că se stabilizase alături de un milionar de peste Ocean.

„Mi-aș dori o vacanță în Maldive cu viitorul meu soț”

893 28 2- Xonia, că tot suntem în sezonul estival, care este locul preferat? Cum ar arăta pentru tine vacanța perfectă?

- Vacanța perfectă ar fi împărțită în trei tipuri: una în Maldive cu viitorul meu soț, doar noi, una cu părinții mei, fratele meu și familia lui, într-un resort exotic, și o vacanță cu prietenii și cu fratele meu în Mykonos, America sau România, ca să ne distrăm.

- Ai avut parte de vacanță până acum, vara asta?

- Mi-am reluat lucrurile pe care le-am pus pe pauză pentru a putea participa la „Survivor”, și nu am avut vacanțe prelungite, dar am vrut să profit de faptul că aveam deja lucruri pe pauză, câtă vreme am estimat că voi fi plecată pe insulă. Astfel, am venit acasă să îmi văd familia, dar să și reiau niște investigații medicale, fiindcă știam că starea de sănătate nu era cum ar trebuit să fie.

„Pentru mine, «Survivor» a fost cea mai grea experiență de reality-show la televizor”

893 28 3- Că tot ai amintit de „Survivor”, cum a fost această experiență pentru tine?

- Mi-a plăcut enorm și îmi pare sincer rău că am avut ghinion să plec prima. Nu pentru că am plecat prima, dar pentru că nu am apucat să petrec mai mult timp acolo, să mă bucur mai mult de această ocazie și să mă resetez. Totuși, cât am fost binecuvântată să stau acolo, sunt recunoscătoare!

- A fost cea mai grea experiență de până acum?

- A fost cea mai grea experiență de reality-show la televizor, clar! Nu cred că există un alt show mai greu decât „Survivor”... Din toate punctele de vedere! Dar nu a fost cea mai grea experiență din viața mea. Lupta mea cea mare este cea cu boala autoimună pe care o am și care mi-a oferit multe schimbări în bine, dar și experiențe și momente pe care nu am putut să le împart cu nimeni, nici măcar cu familia mea. După ce am plecat din competiție, nu am reușit să mă uit constant la emisiune, dar l-am susținut pe TJ până în momentul în care a plecat.

- Apropo de boala autoimună, cum mai ești? Care e starea de sănătate? 

- Sunt bine acum...

„Am trecut prin multe momente grele singură”

893 28 4- Tu unde stai mai mult, în România sau în Australia?

- Locuiesc atât în România, cât și în Australia.

- Cât de des îți vezi părinții?

- Înainte de pandemie, o dată pe an vizitam Melbourne, dar acum nu pot spune care este noul „normal”. Ne adaptăm cu timpul, cu vremurile pe care ni le oferă Universul, pe care nimeni nu le-a trăit și nu știm ce ne aduce ziua de mâine. Mă bucur enorm când sunt lângă familia mea. Am trecut prin momente grele singură, iar când sunt cu ei, e tare plăcut, nu mă mai simt a nimănui și știu că persoanele dragi mie mă iubesc și îmi sunt alături. Iar fratele meu chiar mi-a confirmat aceste lucruri cu încurajările şi dragostea pe care mi le-a oferit permanent... Şi asta m-a făcut să îmi amintesc cât de norocoasă sunt cu familia pe care o am.

„Nu îmi plac schimbările aproape deloc. Îmi place stabilitatea foarte mult”

- Ești născută și crescută în Australia, dar unde este acasă pentru tine?

- Casa pentru mine înseamnă Australia, dar și România. Spun asta pentru că educația mea și mentalitatea pe care le am se datorează faptului că am fost născută și crescută în Australia, iar credința mea, sângele meu și anii mei de adult tânăr au fost formate în România.

- Te-ai acomodat cu acest „du-te vino”? Îți plac schimbările?

- Nu îmi plac schimbările aproape deloc. Îmi place stabilitatea foarte mult, însă nu am mai avut parte de acest lucru de doi ani! Cea mai grea schimbare pe care am făcut-o a fost să întorc la 180 de grade tot ce știam, să iau absolut totul de la capăt. Nu a mai existat ceva cunoscut sau obișnuit.

„Am făcut multe sacrificii, dar nu regret nimic”

- În ce proiecte ești implicată? Ce pregătești?

- Pregătesc un proiect muzical cu echipa Bulls Records, cu care lucrez de doi ani, de când am lansat piesa împreună cu Akcent, „You Don’t Know My Love”. Va exista un remix la o melodie cunoscută de-ale mele și abia aștept să o împart cu voi! De asemenea, am o colaborare genială cu „the king of drums”, Fadi Kod din Canada.

- La ce ai renunțat pentru carieră? Ce sacrificii ai făcut?

- Am renunțat la viața mea personală destul de mult. Nu au existat prieteni, petreceri, iubiți, nici măcar familie, pentru că ai mei au rămas în Australia când eu am decis să locuiesc în România. Am făcut multe sacrificii, dar nu regret nimic.

„Vreau un bărbat stabil emoțional și încrezător”

- Sentimental ești implicată în vreo poveste? Ai zis ceva de viitorul tău soț... 

- Nu mă aflu într-o relație pentru că aleg să fiu singură. Știu exact ce vreau de la relație, știu care este valoarea mea și nu accept mai puțin. Vreau lângă mine un bărbat care își dorește o familie, care știe ce vrea de la viață, cum să se comporte cu o femeie, care știe să o respecte, să o aprecieze, la fel cum eu, la rândul meu, va trebui să dăruiesc ceea ce bărbatul potrivit pentru mine își dorește de la o femeie.

- Mai exact, ce calități trebuie să aibă ca să te cucerească?

- În primul rând, să existe chimie. În al doilea rând, să fie un bărbat, nu un băiat. În al treilea rând, să știe ce vrea de la mine, cum arată pentru el o relație serioasă, o soție, o familie, să nu își piardă timpul, pentru că eu nu sunt disponibilă pentru mai puțin. Vreau un bărbat stabil emoțional, sigur și încrezător, care are aceleași valori morale ca ale mele, pentru a forma o echipă puternică. Un bărbat care respectă familia, atât pe a lui, cât și pe a mea, și care mă lasă să înfloresc lângă el, nu mă ține încuiată sau sub control. Îmi doresc un bărbat loial, credincios, sincer, integru, responsabil, și de la care am ce învăța. Acestea ar fi câteva dintre calitățile pe care le caut și îmi doresc ca viitorul meu soț să le aibă. Până am să îl întâlnesc, voi rămâne singură.

„Casa pentru mine înseamnă Australia, dar și România. Spun asta pentru că educația mea și mentalitatea pe care le am se datorează faptului că am fost născută și crescută în Australia“

„Medicamentele pe care le iau provoacă reacţii adverse“

- Cum te întreții? Cum reușești să arăți mereu atât de bine?

- Nu știu cât de bine arăt acum, felul în care sunt fizic nu mai este în controlul meu. Iau multe medicamente și ele provoacă reacții adverse. De aceea, corpul meu încă se adaptează. Merg la sală, mănânc sănătos, dorm, dar nu beau suficientă apă. Fac tot ce ține de mine, dar accept că nu totul stă în puterea mea și am răbdare cu organismul meu, cu mine, aștept să se echilibreze. În fiecare zi încerc să fac mișcare, cu antrenamente de sport de cel puțin trei ori pe săptămână.