Main menu

header

896 32 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Pentru cei cărora o călătorie în spațiu li se pare prea scurtă, o aeronavă-hotel zburător, cu propulsie nucleară, promite să-și țină miile de oaspeți permanent în nori. Nava gigantică de croazieră va putea sta în aer cu anii…

Mii de oaspeți, săli de sport, piscine, restaurante, teatre

Conceptul Sky Cruise este un hotel uriaș, care va putea sta în nori perioade foarte îndelungate și se adresează tuturor celor care, pe de o parte, își permit acest lux, iar pe de altă parte, care iubesc zborul suficient de mult încât să-și dorească să petreacă ani în… cer.  Dezvoltatorii preconizează că aproximativ 5.000 de oaspeți se vor putea bucura de acest inedit proiect. Cu propulsie nucleară, Sky Cruise permite și explorarea unei destinații terestre de pe traseu, oaspeții pur și simplu luând un alt avion pentru a ateriza unde doresc. La fel ca o navă de croazieră tradițională pe mare, oaspeții se pot bucura de lux, inclusiv de o platformă panoramică de 360 de grade, o punte de divertisment, centre comerciale, săli de sport, piscine, restaurante și baruri, teatre și cinematografe. Există, de asemenea, capacitate pentru evenimente de afaceri, întâlniri și chiar un loc pentru căsătorii.

Vacanță prelungită… în nori

896 32 2Producătorul video din Berlin Hashem Al-Ghaili a creat o viziune realistă a Sky Cruise, care a fost concepută inițial de artistul de concept Tony Holmsten. „Cred că experiența actuală de zbor a devenit obositoare și depășită și este timpul pentru inovații mai confortabile. Prin urmare, mi-am imaginat un proiect în care zborul dintr-un loc în altul să fie o aventură plină de bucurie în loc să fie o luptă pentru spațiu pentru picioare. Căutam un model 3D care să prezinte un design futurist al unui avion și am dat peste varianta creată de Alexander Tujicov. Am cumpărat modelul și am decis să-l animez. Am scris scenariul și am editat videoclipul, pentru a demonstra cum ar putea arăta în viața reală”, spune Hashem, într-o declarație pentru South West News. Proiectul este gândit ca un fel de vacanță prelungită în nori, un zbor lung și confortabil.

„Este doar o chestiune de timp până când reactoarele nucleare puternice vor deveni suficient de mici pentru a încăpea într-un avion de asemenea dimensiuni. Este posibil ca acestea să devină pe deplin operaționale până în 2029“ Tony Holmsten, artist de concept

Lansare posibilă în două decenii

Sky Cruise este proiectat ca un loc de relaxare care se mișcă și duce oaspeții unde doresc să ajungă. „Croaziera în sine nu va ateriza, dar veți ajunge totuși acolo unde doriți, datorită unui port de andocare care permite avioanelor să se atașeze și să facă schimb de pasageri cu hotelul zburător. Odată ce croaziera ajunge la destinație, pasagerii se îmbarcă într-o aeronavă mică sau comercială, care ateri- zează”, detaliază Hashem. Chiar dacă s-au exprimat păreri care afirmă că acest proiect nu va putea fi realizat, autorul său este realist în ceea ce privește fezabilitatea ideii: „Aș merge pentru anii 2030 sau 2040 cel târziu pentru posibilitatea lansării Sky Cruise. Tot ce avem nevoie este suficientă energie pentru decolare. De aceea energia nucleară a făcut parte din proiect”.