Main menu

header

918 30 1de Irina Țolea și Claudia Mîțoi

Comedii spumoase cu întâlniri pasionale și neobișnuite, drame cu mesaj tulburător și reprize spectaculoase de muzică și dans sunt înscrise în agenda culturală a săptămânii din care în continuare vă recomandăm câteva evenimente de neratat.

Ozana Barabancea leagă blesteme în „Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate”

Eroii celor mai frumoase basme ale copilăriei sunt surprinși într-o aventură spectaculoasă, unindu-și forțele pentru a salva lumea magică a poveștilor. Pe 30 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național din București este programat musicalul „Vrăjitoarea Kera și cele șapte nestemate”, un spectacol pentru toate vârstele cu muzică, dans, costume și decoruri extravagante. Peste 20 de protagoniști vă vor purta într-un tărâm magic și misterios unde un blestem trebuie dezlegat pentru a păstra vii toate poveștile lumii. În rolurile principale îi puteți vedea pe Ozana Barabancea și tenorul Ovidiu Ene. Nu lipsesc de la această întâlnire Omul Păianjen, Anastasia, Scufița Roșie, Aladin sau Albă ca Zăpada. Regia este semnată de Răzvan Oprea iar muzica îi aparține compozitorului Cristian Faur.

Busu, soț posac și irascibil în „Weekend comedy”, la Teatrul Metropolis din București

Două viziuni opuse despre viața în doi sunt original împărtășite pe scena Teatrului Metropolis din Capitală, unde pe 28 ianuarie (ora 19:30), la Sala Olga Tudorache, puteți vedea spectacolul „Weekend Comedy”. Textul semnat de Jeanne și Sam Bobrick, ilustrează întâlnirea explozivă dintre două cupluri, unul matur, deja sătul de căsnicie și o pereche de tineri căsătoriți pasionali și gălăgioși, cei patru fiind nevoiți să împartă aceeași cabană de munte pentru un weekend. Opiniile și atitudinile contradictorii nasc conflicte, tensiunea crește iar protagoniștii (Florin Busuioc, Adelaida Zamfira, Ioana Mărcoiu și Cristian Popa) ajung să se înfrunte spectaculos într-un original război între generații. După două zile de hărțuiri și replici acide conflictul se încheie surprinzător, experiența marcând neașteptat ambele perechi. Următoarea reprezentație este programată pe 30 ianuarie, de la ora 19:00.

„Prometeu 22”, o reflecție dură a transformării umanității, la Constanța

918 30 2Cât de mult s-a dezumanizat omenirea cufundată în tehnologie, puteți afla urmărind spectacolul „Prometeu 22”, o montare semnată de Gabor Tompa după tragedia lui Eschil, prezentată în premieră pe scena Teatrului de Stat din Constanța pe 26 și 27 ianuarie, de la ora 19:00. Spectacolul este o coproducție a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, „SNT Drama” Ljubliana și Teatrul de Stat din Constanța. Drama lui Prometeu, înlănțuit pentru că le-a dăruit oamenilor focul, devine subiect de breaking-news și transmisiuni în direct, pe aceeași scenă reunindu-se eroii Olimpului (Hermes, Hephaistos, Zeus) și eroii vieții cotidiene (vedete, reporteri, experți) interpretați de o distribuție multinațională, spectacolul fiind jucat supratitrare în limbile maghiară, română şi engleză. Montarea modernă ilustrează ironic și dur realitatea contemporană, cu războaie, pandemii, public însetat de știri scandaloase, divertisment și dependent de tehnologie, un context în care sacrificiul lui Prometeu pălește, alături de orice act cu valoare morală.

Adriana Trandafir și Marius Bodochi se înfruntă în „Scandal în familie”

Aventuri, întâlniri pasionale și o avalanșă de situații comice, acestea sunt ingredientele unei farse spumoase însăilate pe marginea schimbului de parteneri. Pe 28 ianuarie, de la ora 16:00, la Sala Gloria din Capitală se joacă „Scandal în familie”, de Bill Zeldt și Jane Milmore, o comedie romantică plină de neprevăzut care exploatează elegant tema relațiilor extraconjugale. Protagoniști îndrăgiți, precum: Adriana Trandafir, Alexandra Apetrei, Paula Chirilă, Andrei Mateiu, Răzvan Oprea și Marius Bodochi, îi interpretează cu mult șarm și fantezie pe membrii celor trei cupluri, cu vârste și dorințe diferite, surprinși în escapade amoroase transformate brusc în conflicte între soți și amanți. Și dacă buclucul stârnit nu era de ajuns, la cabana care-i găzduiește, vine în vizită și un urs flămând.