Main menu

header

954 30 2de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Viața reală, cu detalii șocante, explozii emoționale, nostalgii și amintiri greu de uitat este prezentată, din perspective comice, dramatice și chiar muzicale în producțiile prezentate în premieră în această săptămână, dintre care, în continuare, vă recomandăm câteva evenimente pe care nu trebuie să le pierdeți.

Tudor Istodor, prins între soție și fosta iubită: „EX”, în premieră la Teatrul Mic

Ce poți să-i spui soției după ani de căsnicie când într-o seară vă treziți la ușă cu fosta ta iubită? Efectele unei astfel de situații, reacțiile firești și soluțiile posibile sunt ilustrate cu sensibilitate și farmec în cel mai nou spectacol din repertoriul Teatrului Mic din Capitală. Pe 5 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Studio, are loc premiera națională a piesei „EX”, de Marius von Mayenburg, în regia lui Theodor-Cristian Popescu. Drama psihologică spune povestea unui cuplu de tineri care, aparent, împărtășesc relația ideală: Sibylle este medic, Daniel este arhitect, au doi copii, o casă modernă și multe planuri. Apariția neașteptată a Franziskăi (fosta iubită a arhitectului) tulbură liniștea familiei și, în urma discuțiilor prelungite peste noapte, ies la lumină probleme nerezolvate din trecut și frustrări care le macină căsnicia. Eroii interpretați de Ana Bianca Popescu, Tudor Istodor și Irina Velcescu, sunt nevoiți să gestioneze o criză care evidențiază fragilitatea condiției umane și spulberă mitul vieții moderne de familie. Următoarele reprezentații sunt programate pe 8, 11 și 29 octombrie.

Detalii tulburătoare ale Revoluției din ’89, surprinse în pelicula „Libertate”

Fapte și detalii necunoscute publicului larg, chiar și la peste 30 de ani de la Revoluție, sunt impresionant reconstituite în noua peliculă semnată de regizorul Tudor Giurgiu. Din 6 octombrie, în cinematografele din țară este difuzată producția „Libertate”, un film de acțiune inspirat de evenimentele reale petrecute la Sibiu în momen- tele pline de confuzie și panică din decembrie 1989. Filmul ilustrează experiențele trăite de peste 100 de sibieni suspectați că sunt teroriști, ținuți prizonieri mai bine de o lună într-un bazin de înot dezafectat. Pelicula descrie tulburător haosul momentului, lipsa de încredere și dezbinarea românilor, efecte ale propagandei comuniste, dar și speranța într-o lume mai bună manifestată de o întreagă generație. Din distribuție fac parte Alex Calangiu, Dan Bordeianu, Augustin Viziru, Nicodim Ungureanu, Ovidiu Niculescu, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Cuzin Toma, Mirela Oprișor și Marius Manole. În cadrul Festivalului de Film Transilvania pelicula „Libertate” a primit Premiul Publicului pentru cel mai popular film românesc.

„Femeile noastre”, la Sala Luceafărul din București

Cum se transformă o seară de poker între prieteni (care se anunța relaxantă) într-un adevărat coșmar, vă invită să vedeți îndrăgiții artiști Cosmin Seleși, Răzvan Oprea și Lucian Ghimiși, protagoniștii comediei explozive „Femeile noastre”, de Eric Assous. Textul spune povestea a trei prieteni vechi care se întâlnesc regulat pentru o partidă de cărți, câteva pahare, o bârfă nevinovată și ceva confesiuni masculine.  Doar că, în această seară, în urma discuțiilor despre femei, unul dintre prieteni le cere confraților să îi ofere un alibi pentru uciderea soției. Conversațiile se încing și tensiunea crește, totul culminând cu un final neașteptat. Premiera spectacolului are loc pe 7 octombrie, de la ora 20:00, la Sala Luceafărul din Capitală. Spectacolul este prezentat apoi într-un turneu prin țară, următoarele reprezentații fiind programate astfel: 9 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca; 10 octombrie, la Palatul Culturii din Bistrița; 11 octombrie, la Palatul Culturii din Târgu Mureș; 12 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploiești.  

Omagiu adus formației ABBA, într-un Concert Extraordinar la Sala Palatului

Un eveniment muzical de excepție marchează în premieră la București aniversarea a 50 de ani de la înființarea legendarei trupe ABBA. Pe 8 octombrie, la Sala Palatului, de la ora 20:00, este programat spectacolul „Dancing Queen - ABBA Symphonic Tribute Show”. Fanii au ocazia să descopere repertoriul impresionant al formației suedeze, în program fiind incluse piese care au făcut istorie în muzica pop și disco, precum: „Waterloo”, „Chiquitita”, „Mamma Mia”, „Fernando”, „Dancing Queen” sau „Gimme Gimme”, reorchestrate și adaptate într-o variantă simfonică. Atmosfera unică a concertelor celebrei trupe este completată de costumele inedite, proiecțiile video și efectele speciale. Albumele ABBA au fost vândute în aproape 400 de milioane de exemplare, au fost realizate volume și ecranizări inspirate de istoria trupei, iar din 2013 formația are și un muzeu deschis în mijlocul orașului Stockholm.