Main menu

header

959 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Artiști care au făcut istorie în muzica românească și au un loc special în galeria vedetelor, aniversează în această lună anii dedicați scenei și publicului. În continuare, vă prezentăm evenimentele care celebrează cariere muzicale prodigioase și creația valoroasă a unor artiști îndrăgiți de mai multe generații de români. 

Mircea Baniciu marchează 50 de ani de muzică, la TNB

Legendă incontestabilă a muzicii folk și rock, Mircea Baniciu va fi sărbătorit pe scena Teatrului Național din Capitală în cadrul Galei „Stele Românești - Mircea Baniciu, 50 de ani de carieră”, un eveniment la care vor participa o serie de personalităţi ale lumii culturale, sportive, politice şi din mediul de afaceri. Spectacolul programat pe 22 noiembrie (ora 20:00), la Sala Mare, îmbină momentele artistice, filmele documentare și, bineînțeles, recitalurile muzicale, în realizarea programului fiind implicați familia, prietenii și parteneri de scenă renumiți. În cadrul Galei fanii pot achiziționa albumul „Mircea Baniciu - Best of”, lansat anul acesta, care conține cele mai bune 40 de cântece ale carierei sale. Cantautorul Mircea Baniciu s-a remarcat la începutul anilor ’70, când a devenit solistul vocal al trupei Phoenix.

Adrian Enache, show exploziv la Sala Palatului

Cu șlagăre naționale și internaționale, voci inconfundabile, momente antrenante de dans și o atmosferă plină de energie pozitivă, astfel vor fi întâmpinați fanii la concertul „Adrian, din inimă Enache! E-o nebunie!”, programat pe 14 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Palatului din Capitală. Într-un show impresionant (regizat de Daniel Iordăchioaie), pe scenă vor mai urca, alături de carismaticul Adi Enache, vedete precum Theo Rose, Alexandra Ungureanu, Bella Santiago, Diana Enache, Nicu Pațoi, Flavius Teodosiu, trupa Krypton și corul de copii „Sunetul Muzicii”, acompaniați de Dan Dimitriu Band și baletul High Class. Invitata specială a serii este remarcabila interpretă Dida Drăgan.

„Bere Gratis - 25 de ani”, la Circul Metropolitan

Trupa Bere Gratis marchează anul acesta un sfert de veac de existență printr-un eveniment special, alături de prieteni și de public. Pe 11 noiembrie, de la ora 19:30, la Circul Metropolitan București are loc concertul „Bere Gratis - 25 de ani”, un show cu un concept inedit din care nu vor lipsi hituri precum „Îți mai aduci aminte”, „Primul dans”, „Ce mișto”, „Ce n-a văzut Parisul”, „Vino mai aproape” sau „Noi Doi”. De asemenea, membrii trupei au pregătit publicului un program original care include momente susținute de artiștii circului dar și duete spectaculoase și piese interpretate de o serie de invitați-surpriză.

Aurelian Temișan: „Eu nu mai sunt cel de ieri”, la Opera Națională

Au trecut 34 de ani de la debutul său pe o scenă mare, în cadrul Festivalului de la Mamaia, timp în care a devenit una dintre cele mai îndrăgite vedete ale scenei, muzicii și show-urilor tv autohtone. Pe 14 noiembrie, de la ora 19:30, la Opera Națională din București, Aurelian Temișan susține concertul „Eu nu mai sunt cel de ieri”, un eveniment ce marchează devenirea sa ca artist. Șlagărele din repertoriul său, reorchestrate și acompaniate de instrumentiști celebri, dar și piesa „Cine sunt?”, proaspăt lansată, sunt câteva dintre surprizele pregătite de Aurelian Temișan pentru o seară specială, alături de prieteni și de iubitorii muzicii de calitate.

Horia Brenciu, trei decenii sub lumina reflectoarelor: „My way”

Acum trei decenii debuta în fața publicului prin intermediul unei celebre emisiuni tv de divertisment (Robingo). Către ce l-a purtat drumul ales pe cunoscutul artist și om de televiziune Horia Brenciu veți putea rememora, într-o formulă specială, în cadrul concertului aniversar „My way”, programat în trei reprezentații, pe 24, 25 și 26 noiembrie (ora 19:30), la Sala Palatului din București. Împreună cu HB Orchestra Big Band și o serie de invitați celebri, Horia Brenciu va trece în revistă pașii unei cariere de succes, într-un show plin de energie din care nu lipsesc incitantele momente muzicale ori depănarea unor amintiri de suflet.

Jubileu Zoia Alecu, la Sala Dalles

959 30 2Iubitorii de folk și rock sunt invitați să participe la un eveniment aparte care celebrează cariera unei artiste cu un timbru vocal inconfundabil. Pe 17 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Dalles din Capitală, are loc concertul jubiliar „Zoia Alecu - 50 de ani de activitate”, un eveniment muzical care va reconstitui atmosfera romantică a sutelor de concerte susținute pe parcursul unei jumătăți de veac. Cu acest prilej, Zoia Alecu va lansa și un dublu album „Best of the Best of” pe care se regăsesc cele mai bune piese din cele patru albume de autor lansate. Zoia Alecu a urcat prima dată pe o scenă la doar 12 ani, iar lansarea sa oficială a avut loc la vârsta de 16 ani.