Main menu

header

964 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Evenimente speciale aduc în fața publicului protagoniști renumiți, texte iconice și partituri muzicale fără vârstă. În continuare, vă recomandăm câteva dintre premierele și spectacolele de gală pe care nu trebuie să le pierdeți în această săptămână.

„Oedip”, o montare contemporană la Teatrul Bulandra

O interpretare originală a tragediei lui Sofocle marchează finalul de an pe scena Teatrului Bulandra din București. Pe 15 și 16 decembrie, de la ora 19:00, la Sala „Toma Caragiu”, sunt programate primele reprezentații ale spectacolului „Oedip”, o adaptare îndrăzneață a dramaturgului britanic Robert Icke, în regia celebrului regizor Andrei Șerban. Montarea contemporană transpune temele lansate acum peste 2.000 de ani în vremurile noastre, Oedip fiind prezentat drept un politician prins în lupta pentru putere, surprins în centrul scandalurilor mediatice și deciziilor controversate din campania electorală. Viziunea alertă, alternând dramele de familie și conflictele politice într-o atmosferă de breaking news, este ingenios dezvoltată în interpretarea unor protagoniști de excepție, precum: Vlad Zamfirescu, Cerasela Iosifescu, Andi Vasluianu, Lucian Ifrim, Ana Ionana Macaria, Manuela Ciucur și Adrian Ciobanu. Din distribuție fac parte și tinerii Matei Constantin și Radu Ștefan Bănică, fiii celebrilor Mihai Constantin și Ștefan Bănică Jr. Premiera oficială este programată pe 17 decembrie.

O nouă comedie muzicală la Teatrul Evreiesc din București: „Lozul cel Mare”

Cum se schimbă statutul unui individ și modul în care este tratat în societate, dar și cât de importante sunt echilibrul și luciditatea în relațiile cu cei din jur, puteți afla urmărind noua producție lansată pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București. Pe 14 și 15 decembrie, de la ora 19:00, se joacă în premieră comedia muzicală „Lozul cel Mare”, un text de Șalom Aleichem, în regia lui Andrei Munteanu, care dezvăluie moravurile parveniților și valoarea demnității umane în societate. Într-o montare colorată și veselă piesa prezintă povestea unui croitor sărac dintr-un oraș de provincie, care se chinuie să supraviețuiască și, în urma unui câștig la loterie, devine peste noapte cel mai bogat om din oraș. Scene intense, încărcate de mesaje profund umane și mereu actuale, sunt punctate pe scenă cu emoție, umor și ironie de o echipă de excepție, între protagoniști numărându-se Veaceslav Grosu, Arabela Neazi, Geni Brenda Vexler, Andrei Bibire, Andrei Miercure, Roxana Păunescu, Nicolae Călugărița, Nicolae Predica și Dorina Păunescu.

Vedetele se reunesc la Teatrul de Revistă în „Gala Șlagărelor românești de dragoste”

O sărbătoare aparte dedicată unei strălucite generații de creatori de muzică îi așteaptă pe melomani în această săptămână la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Capitală. Pe 15 decembrie, de la ora 18:00, la Sala Savoy este programată „Gala Șlagărelor românești de dragoste”, un prilej de sărbătorire a unor mari compozitori, textieri și a muzicienilor valoroși într-un show în care sunt trecute în revistă cele mai importante partituri de profil create de-a lungul timpului. Într-un spectacol condimentat cu umor, amintiri, momente muzicale și coregrafice de excepție îi veți putea întâlni pe Marina Voica, Gabriel Dorobanțu, Gabriel Cotabiță, Adrian Enache, Adrian Minune, Mihai Trăistariu, Maria Radu, trupele Compact, Asia, Millenium Band, alături de compozitorii Horia Moculescu și Marius Țeicu și îndrăgiții artiști Vasile Muraru și Valentina Fătu. Prezentatorii Galei sunt Marina Almășan și Dan Helciug.

„Bianca Ionescu-Baloo, 40 de ani de carieră”, pe scena Teatrului de Operetă „Ion Dacian”

Echipa Teatrului de Operetă „Ion Dacian” își va sărbători una dintre voile reprezentative într-un mod grandios. Pe 17 decembrie, de la ora 19:00, are loc „Gala Aniversară Bianca Ionescu-Baloo, 40 de ani de carieră”, un spectacol muzical în care celebra soprană și invitații săi vor evoca pe scenă, prin intermediul unor partituri celebre, realizările unei cariere remarcabile. Alături de Bianca Ionescu-Baloo pe scenă vor urca prietenii și partenerii săi, între care îi amintim pe Alfredo Pascu, Ozana Barabancea, Angela Buciu, Mihai Urzicana, Florin Budnaru și Florin Ganea, artiștii fiind acompaniați de Corul şi Orchestra Teatrului de Operetă „Ion Dacian”. Bianca Ionescu-Baloo a absolvit Conservatorul la clasa de Canto a Artei Florescu și este doctor în muzică în domeniul operetei românești. În 40 de ani de carieră a interpretat roluri celebre, a susținut concerte pe scenele din Europa, Statele Unite și Asia și a înregistrat 5 albume muzicale. Prezență lirică remarcabilă, soprana a fost invitată în ediții memorabile ale unor emisiuni de radio și televiziune și a fost distribuită în producțiile cinematografice „Cucoana Chirița” și „Chirița în Iași”.