Main menu

header

966 18 1de Mădălina Popescu

Pluto, care trece în 2024 definitiv în Vărsător, se concentrează pe viitor, pe schimbare, pe visurile noastre, precum și pe colectivitate. Jupiter se află în Taur până pe 25 mai alături de Uranus. Conjuncția Jupiter-Uranus ne conferă energia de care avem nevoie pentru schimbare și progres și ne induce curajul de a acționa într-un mod ingenios, original. Jupiter se mută apoi în Gemeni pentru tot restul anului, iar energia mentală crește vertiginos. Acest tranzit reprezintă o oportunitate deosebită de a ne cultiva intelectul, de a ne îmbunătăți capacitatea de comunicare și de învățare. Nodurile lunare rămân și în 2024 pe axa Berbec-Balanță. Destinul în Berbec ne insuflă curajul de a ne descoperi și manifesta individualitatea. Anul începe și se termină cu retrogradări pe semne de foc, deoarece Mercur îşi încheie retrogradarea în Săgetător pe 1 ianuarie, iar pe 7 decembrie Marte începe retrogradarea în Leu, așa că este posibil să începem și să terminăm cu accent pe a doua șansă, reluări și editări.

Berbec l 21.03.-20.04.

Au idei şi planuri noi

Anul 2024 aduce oportunități de creștere și de avansare. Capacitatea Berbecilor de a lua decizii rapide și de a-şi asuma riscuri calculate ar putea duce la recompense substanțiale şi creştere. Urmează un an care este la fel de dinamic ca și spiritul lor hotărât. Universul le amplifică curajul și impulsul, îndemnându-i să facă salturi îndrăznețe în activitățile lor profesionale. Deși dinamismul lor este un punct forte, este bine de reținut că planificarea strategică și răbdarea sunt la fel de vitale pentru succesul pe termen lung în domeniul carierei. Spiritul competitiv și gândirea inovatoare sunt armele lor secrete în 2024. Indiferent dacă ei îşi doresc o promovare, să exploreze noi orizonturi sau să îşi lanseze propria afacere, astrele îi încurajează. Este bine ca Berbecii să îşi amintească că până și cei mai puternici războinici au nevoie de odihnă. De aceea, 2024 avertizează împotriva efortului excesiv sau a neglijării îngrijirii de sine în căutarea excelenței. Jupiter în Gemeni le aduce nativilor o abundență de idei noi, planuri noi, exprimare îndrăzneață şi călătorii. Ei au şansa de a-şi îmbunătăți conexiunea cu mentalul lor, precum și abilitatea de a se face auzit și înțeles. Retrogradarea guvernatorului lor, Marte, în domeniul iubirii le spune Berbecilor că trebuie să caute mai degrabă iubirea care le oferă siguranţă, încredere şi linişte şi nu neapărat aventura şi lucrurile incitante. Împărtășirea dorințelor și visurilor sunt baza unei relaţii solide.

Taur l 21.04.-21.05.

Încrezători şi optimişti

Anul 2024 avertizează nativii Taur împotriva devenirii rezistenți la schimbare. Dragostea lor pentru stabilitate este un punct forte, dar a rămâne deschis la noi abordări și a îmbrățișa adaptabilitatea este la fel de crucială în mediul de lucru dinamic de astăzi. Abordarea metodică și atenția la detalii sunt decisive în anul 2024. Tot ce au de făcut Taurii în 2024 este să îmbrăţişeze talentul de a transforma ideile în realitate și să se lase conduşi de hotărârea ce îi caracterizează spre obiectivele propuse. Fie că îşi doresc o promovare, să exploreze o profesie nouă sau să îşi perfecționeze abilitățile de conducere, Taurii sunt îndemnaţi să iasă din zona lor de confort. Fiecare provocare este o șansă de a învăța, iar fiecare realizare este o dovadă a spiritului său neclintit. Conjuncţia Jupiter-Uranus le aduce Taurilor încredere în propriile forţe, optimism, bucurie de viaţă, curaj şi idei originale. Taurii vor fi capabili să facă lucruri la care nici nu au visat. Trecerea lui Jupiter în Gemeni la sfârşitul lunii mai, pe casa banilor, aduce Taurilor protecţie financiară. Ei nu doar că vor face bani, dar vor şi cheltui. Achiziţiile importante şi proiectele financiare sunt susţinute şi ar putea aduce câștiguri substanțiale. O abordare practică a gestionării banilor va fi de bun augur. Lunile de toamnă vor fi cele mai pline de iubire. În această perioadă, nativii Taur vor fi mai deschişi spre a primi şi a oferi iubire, mai joviali şi mai atrăgători.

Gemeni l 22.05.-21.06.

Îşi schimbă perspectiva asupra vieţii

2024 este o combinație de creștere intelectuală, conexiuni sincere și schimbări notabile pentru nativii Gemeni. Curiozitatea lor naturală îi va purta pe aceştia să exploreze noi căi și să îmbrățișeze idei noi. Acesta este anul în care geniul creativ se dezlănţuie, iar abordarea imaginativă îi va conduce spre noi culmi. Sistemul de valori şi perspectiva generală asupra vieţii vor cunoaşte o transformare. Unele dintre convingerile care i-au ghidat până acum pot părea superficiale, iar evenimentele şi circumstanţele îi vor determina să adopte noi perspective sau viziuni. Abilitățile de comunicare și talentul de a gândi în afara cutiei îi vor ghida pe nativii Gemeni. Curiozitatea vizează şi starea de bine, determinând nativii să exploreze noi rutine zilnice, obiceiuri alimentare mai sănătoase și practici conștiente care revigorează atât corpul, cât și mintea. Tranzitul lui Jupiter prin semnul lor din 26 mai, vine cu o doză de energie, încredere, tonus şi optimism. Altfel, cheltuieli neprevăzute ar putea apărea pe parcursul anului, testându-le Gemenilor capacitatea de a face față impasurilor financiare neașteptate. Important este ca astfel de situații să fie abordate cu mintea limpede, cu o mentalitate flexibilă şi să găsească un echilibru între visurile lor şi realitate. Colaborările și crearea de rețele sunt ingrediente-cheie. Totuşi, înţelepciunea şi discernământul în alegerea asociaţilor ar putea asigura ca obiectivele comune să se alinieze pentru un succes maxim.

Rac l 22.06.-22.07.

Oportunităţi noi

Racii vor continua să depună eforturi pentru a echilibra prietenii, familia şi colegii şi în 2024. Acest lucru nu este întotdeauna uşor, dar Racii reuşesc destul de bine indiferent dacă petrec timp de calitate cu familia, susțin relațiile sau planifică evenimente de familie. Echilibrarea nevoilor lor personale cu angajamentele familiale va fi esențială în 2024. Este important ca nativii Rac să înveţe să ceară ajutor și să stabilească limite pentru a-şi menține propria bunăstare. În prima parte a anului 2024, natura lor intuitivă îi va ajuta să se conecteze cu oamenii potriviți și să deschidă porți către oportunități interesante. Există riscul ca Racii să se extindă în prea multe angajamente. În unele cazuri, acest an ar putea aduce momente de transformare a carierei, unii nativi gândind chiar şi o schimbare profesională. Deși astfel de decizii pot fi provocatoare, ele aduc și oportunități de creștere personală și profesională. Tranzitul lui Jupiter prin Gemeni vine cu o conștientizare sporită a bunăstării sale fizice, mentale şi emoţionale. Racii încep să acorde o mai mare atenţie sănătății, vitalității generale şi adoptă o abordare mai echilibrată a alimentaţiei. Revenirea lui Pluto pe casa intimităţii vine cu transformări majore pentru relaţiile intime, legăturile emoţionale şi pentru capacitatea de a se conecta la un nivel mai profund a nativilor Rac. Sfârşitul anului va aduce cea mai bună perioadă în ceea ce priveşte iubirea. Tot ce au de făcut Racii este să îşi deschidă inima!

Leu l 23.07.-22.08.

Dornici să înveţe lucruri noi

Pluto în Vărsător va forţa în 2024 transformarea opiniilor și convingerilor nativilor Leu. Gigantul lent îi va înzestra pe nativii acestui semn cu determinare și curaj, îi va învăța să gestioneze mai bine emoțiile. Ei nu vor renunța la multe planuri, ci vor fi mai perseverenți în obiectivele lor. Unii Lei s-ar putea confrunta cu provocări în relațiile lor, legate de încredere și gelozie. Aceste sentimente pot proveni din experiențele trecute sau din nesiguranțe. Leii au toate condițiile pentru a avansa în carieră în 2024. Pentru cei care vor să-și schimbe ocupația, lunile de primăvară sunt cele mai susţinute astral, căci Jupiter încă se va mai afla pe casa carierei şi a statutului social. Din 26 mai, cu Jupiter în Gemeni apar oportunităţi multiple de învăţare şi comunicare. În 2024, unii Lei ar putea avea în vedere obiective financiare semnificative, cum ar fi cumpărarea de proprietăți sau investiția într-o afacere. Este bine ca nativii să solicite sfatul unor experți financiari și să aibă un plan financiar bine gândit. Doar făcând alegeri inteligente îşi pot spori veniturile și îşi pot asigura stabilitatea financiară. 2024 promite un an de aventuri amoroase pasionale și cu profunzime emoțională, dar o legătură serioasă va apărea mai târziu. Din 3 noiembrie, Marte intră în semnul lor şi aduce energie, entuziasm şi iniţiativă pentru noi începuturi. Retrogradarea lui Marte îi va ajuta pe nativii Leu să conştientizeze ce îşi doresc cu adevărat şi ce au de făcut în această direcţie.

Fecioară l 23.08.-22.09.

Îşi extind orizonturile profesionale

Relațiile nativilor Fecioară vor evolua în 2024 în ceva mai bogat și mai semnificativ, în care comunicarea deschisă, vulnerabilitatea emoțională și aspirațiile împărtășite vor fi în centrul atenției. Anul acesta promite să fie un moment de creștere personală profundă și de evoluție a parteneriatului. Aceeași spontaneitate care aduce emoție poate aduce și provocări, deoarece Fecioarele se pot lupta ocazional cu renunțarea la control și îmbrățișarea necunoscutului. Ele învaţă în 2024 ce anume îşi doresc, ce au nevoie să primească, ce înseamnă angajamentul pentru ele şi în ce mod pot contribui la o relaţie. Fecioarele se vor focusa pe calitatea şi nu pe cantitatea relaţiilor. Pluto s-a aflat în sectorul iubirii peste un deceniu, timp în care modul de a percepe dragostea a suferit o transformare. Intrarea lui Pluto în Vărsător, pe casa muncii, va aduce schimbări treptate dar profunde rutinelor şi obiceiurilor zilnice. Pluto este intens și pasional, le va cere Fecioarelor să se concentreze pe munca în care cred şi pe care le place să o facă. Doar aşa, aspectul benefic la început lunii iunie dintre Jupiter și Pluto ar putea face ca 2024 să fie cel mai bun an de succes profesional. Jupiter în Gemeni pe casa carierei va însemna pentru aceşti nativi extinderea orizonturilor în plan profesional. Este unul dintre cele mai bune momente din viața lor pentru succes și realizări. Fecioarele pot face progrese în planurile pe termen lung, pot obține recunoaștere și pot intra în contact cu oameni de rang înalt.

Balanță l 23.09.-22.10.

Învaţă să îşi gestioneze timpul şi energia

În 2024, Balanțele vor simți că se află în elementul lor. Unele obstacole din viaţa lor, care împiedicau progresul, vor dispărea discret și imperceptibil. Aspectele astrale ale lui 2024, le susţine pe Balanţe să facă ceea ce sufletul aspiră. Reprezentanții prudenți ai acestei zodii își vor asuma mai des riscuri și își vor stabili obiective pe care înainte le considerau de neatins. În primele săptămâni ale anului 2024, Balanţele vor fi tentate de a se arunca cu capul înainte în noi sarcini interesante. Este mai bine să finalizeze proiectele curente cu conștiinciozitate, pentru că sârguința va fi remarcată și apreciată de superiori. Balanţele devin şi mai preocupate de a-şi îmbunătăţi rutina, de a deveni mai productive şi mai eficiente. Ele vor aduce mai multă structură şi ordine în viaţa lor, se vor organiza mai bine. Balanţele îşi vor asuma şi mai multe responsabilităţi, care pot avea impact asupra sănătăţii dacă nu învaţă să-şi gestioneze timpul şi energia. Înainte de vară, unii nativi pot primi oferte tentante de a se muta într-o poziție mai înaltă într-o altă organizație sau de a deveni partener într-o afacere de familie. Cu Pluto în Vărsător, nativii Balanţă vor lua dragostea mai în serios, devin mai conectaţi la hobbyuri şi vor dori să îşi ocupe timpul doar cu activităţi plăcute. Jupiter în Gemeni le extinde modul de a gândi, le face mai optimiste şi mai dornice de aventură. Călătoriile şi contactul cu oameni de departe vor fi o prioritate esenţială în viaţa Balanţelor.

Scorpion l 23.10.-21.11.

Văd lumea cu alţi ochi

Pentru Scorpioni, anul 2024 va fi o aventură interesantă, plină de evenimente și sentimente. Nativii își vor realiza vechile visuri din copilărie și se vor elibera de ceea ce îi bloca să se bucure pe deplin de viață. Dorința de a face ceea ce le place și de a-şi dezvolta talentele personale le va permite să obţină rezultate bune la locul de muncă, iar succesul nu va întârzia să se arate dacă vor fi perseverenţi. 2024 promite o creștere stabilă a veniturilor. Scorpionii vor avea noi oportunități de a-și reface bugetul și nu vor rata ocazia de a câștiga bani în plus. Ei vor deveni mai rezonabili și mai practici în ceea ce privește cheltuielile personale. Mulți nativi vor reuși să economisească mai mult, să-și planifice achizițiile viitoare sau să învețe cum să investească. În ciuda marilor ambiții și a dorinței de a face bani buni, familia și cei dragi vor rămâne o prioritate absolută pentru Scorpioni. Tranzitul lui Pluto prin Vărsător va trezi în Scorpioni dorința de a se debarasa de povara unor principii și credințe învechite, de a găsi alte idealuri și aspirații. Planul relaţional va fi puternic impactat în 2024 şi poate aduce nativilor întâlniri neaşteptate, care îi vor face să vadă lumea cu alţi ochi. Unii nativii pot descoperi în rândul prietenilor sau a colegilor de serviciu, un viitor partener. Cei aflaţi deja într-o relaţie, vor ajunge să privească relaţia cu persoana iubită dintr-o altă perspectivă. Retrogradarea lui Marte în Leu le va aduce ajustări în plan profesional.

Săgetător l 22.11.-21.12.

Devin creativi şi pasionali

În 2024 Săgetătorii se vor strădui să-și arate eficiența, capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a lua decizii extraordinare. Forța interioară și încrederea pot aduna în jurul lor parteneri loiali şi de încredere. Mai mult, Săgetătorii vor putea crea personal condițiile pentru acţiunile lor și nu vor aștepta un moment favorabil. Eforturile depuse vor aduce un rezultat material binemeritat și o satisfacție morală. Anul 2024 le aduce nativilor noi oportunităţi de a-şi pune în valoare potențialul creativ. Ei vor avea responsabilități suplimentare la locul de muncă, ceea ce îi va ajuta să se diferențieze de restul angajaților. Conducerea le va asculta părerea, le va încuraja inițiativele şi le va oferi mai multă libertate de acțiune. În primăvară, se ivesc şanse de a începe cu succes într-un domeniu nou. Săgetătorii vor fi motivaţi în 2024 să muncească și mai mult, să caute modalități de a câștiga mai mult. Este bine ca ei să nu se bazeze doar pe noroc sau să investească sume mari în activități riscante. Intrarea lui Jupiter în zodia opusă, Gemeni, va aduce în viaţa Săgetătorilor mulţi oameni noi sau de departe, de la care ei vor avea multe de aflat. În primele luni ale anului, este recomandat să evite execesele de orice fel. Doar o rutină zilnică echilibrată le poate asigura un tonus fizic şi mental sănătos. Îngrijirea de sine și timpul petrecut alături de cei dragi sunt igredientele de care Săgetătorii au nevoie pentru ca 2024 să le aducă împlinire sufletească.

Capricorn l 22.12.-19.01.

Încep să se bucure de plăcerile vieţii

2024 promite Capricornilor evenimente interesante în plan profesional, noi cunoștințe, aventuri romantice, iar toate aceste experiențe și provocări neobișnuite nu le va permite să se plictisească sau să se relaxeze pentru o lungă perioadă de timp. Nativii aceastei zodii se vor confrunta de mai multe ori cu o alegere ce va avea impact asupra viitorului lor. Concentrarea pe carieră poate uneori să le umbrească viața personală sau să lase puțin loc pentru spontaneitate. Realizarea unui echilibru între ambițiile profesionale și viața personală poate fi o provocare. Pot exista momente în care ei se pot simți copleşiţi de responsabilitate sau se pot confrunta cu eșecuri în carieră. Simţul practic și claritatea gândirii îi pot ajuta să facă față provocărilor și conflictelor la locul de muncă. Planul profesional este în continuă evoluție, iar adaptabilitatea este cheia. Cu Jupiter în Gemeni pe casa muncii şi a sănătăţii, apar diverse oportunităţi de a urma cursuri de specializare, precum şi alte soluţii de vindecare în cazul unor afecţiuni. Pluto în Vărsător îi invită pe Capricorni la mai mult romantism şi pasiune. Ei iau mai în serios domenii de activitate care anterior nu le stârneau interesul şi au parte de conexiuni emoționale și momente de intimitate profunde. Capricornii învaţă începând din 2024 să se bucure de plăcerile vieții. Deşi nu sunt risipitori, retrogradarea lui Marte în Leu îi susţine pe nativi să îşi revizuiască cu atenţie bugetul personal şi asocierile financiare.

Vărsător l 20.01.-18.02.

Se regenerează şi se transformă

Pluto se va muta în zodia lor pentru o lungă perioadă de timp şi le va oferi Vărsătorilor șanse să îşi schimbe stilul de viață, să îşi îmbunătăţească statutul social, să îşi întărească reputația și poziția financiară. Nativii vor prelua controlul asupra vieţii lor, îşi vor remodela imaginea de sine şi îşi vor revendica puterea personală. Lucrurile sau chiar şi oamenii care i-au împiedicat pe Vărsători să ajungă la potenţialul lor maxim pot fi lăsate în urmă pe parcursul acestui tranzit. Aceşti nativi se vor conecta cu puterea lor interioară, iar modul în care o vor gestiona va face diferenţa în calitatea experienţelor pe care le vor trăi. Tranzitul lui Pluto le dă posibilitatea Vărsătorilor să îşi redescopere capacitatea de a ajunge la un consens cu ceilalţi fără a-şi încălca principiile, dar deve- nind mai flexibili şi receptivi la valorilor lor. Trecerea lui Jupiter în Gemeni este de bun augur pentru viaţa sentimentală a multor Vărsători, dar mai ales a celor aflaţi în căutarea iubirii. Pentru acei nativi aflaţi în relaţii stabile, acest tranzit îi va face mai preocupaţi de a duce relaţia la un nivel mai profund. 2024 continuă temele începute odată cu intrarea lui Saturn prin Peşti. Vigilenţa, buna organizare şi disciplina îi va ajuta pe nativii Vărsător să îşi gestioneze optim resursele, precum şi unele investiţii pe termen lung. O creştere financiară deşi va fi lentă, se va realiza în mod constant. Vărsătorii pot învăţa cum să lucreze din greu şi să obţină rezultate durabile.

Pești l 19.02.-20.03.

Familia şi trecutul devin o prioritate

Saturn se află în semnul lor tot anul 2024 şi îi forţează pe nativii Peşti să fie mai ancoraţi, mai centraţi, să aibă limite sănătoase atunci când îşi exercită empatia și compasiunea, să fie productivi cu creativitatea lor și să aibă o mai bună înțelegere a darurilor lor intuitive. Pot apărea mai multe responsabilități pentru ei în 2024, iar acest lucru se poate simți uneori limitativ și sufocant, dar scopul este de a-i ajuta să se dezvolte. Jupiter se mută în Gemeni pe 26 mai, pentru tot restul anului 2024, ceea ce aduce o energie expansivă în viața de familie și în cămin a nativilor. Urmează o perioadă foarte bună pentru renovarea sau extinderea locuinței, pentru mutarea într-un spațiu nou sau pentru tranzacții imobiliare menite să aducă profit. Deşi ei sunt ocupați la locul de muncă, vor aprecia foarte mult viața de familie, onestitatea, stabilitatea și înțelegerea reciprocă. Peştii se vor strădui să le ofere celor dragi tot ce este mai bun. Este esențial în 2024 ca aceştia să găsească un echilibru între viața profesională și bunăstarea personală. Suprasolicitarea le poate afecta sănătatea, de aceea nativii trebuie să se asigure că se odihnesc suficient. Alocarea de resurse pentru dezvoltarea personală sau investiția în educație ar putea duce în 2024 la o creștere financiară pe termen lung. Este un an în care învățarea de noi abilități sau urmărirea unui grad superior dă roade, fie prin creșterea potențialului de câștig, fie prin deschiderea de noi căi în carieră.