Main menu

header

Tarotul este o modalitate de a cerceta trecutul, de a găsi răspunsuri pentru prezent şi de a prezice viitorul cu ajutorul unor cărţi de joc ce conţin simboluri mistice şi imagini.

Tipuri de tarot din lume
     Tarotul Călăreţului Alb - este unul clasic şi cel mai răspândit pachet de cărţi cunoscut, bun pentru toate tipurile de divinaţie. Este în special favorabil întrebărilor de natură mistică şi problemelor care implică lumea în general.

Tarotul Oamenilor Pisică - prezintă o imagine a ţărilor îndepărtate, cutreierate de prototipuri mistice şi companionii lor, felinele. Aceste cărţi sunt un mijloc perfect de divinaţie pentru visători şi idealişti şi oferă marea şansă de a diviniza natura creaţiei şi a imaginaţiei umane.

Tarotul Haindl - combină o suită de imagini reprezentând tradiţiile americane, Sfântul Graal, I Ching, Cabbala şi runele norvegiene. Reprezintă o alegere bună pentru învăţăceii preocupaţi de misticism.

Tarotul Renascentist - este un tarot modern, cu simboluri redate într-un stil renascentist. Este o excelentă alegere pentru a cerceta problemele legate de pasiune, autoritate şi modul în care acţionează gândirea umană. Tarotul Rusesc din Sankt Petersburg - este rezultatul muncii lui Yuri Shakov. Acest pachet de cărţi reprezintă o capodoperă a picturii miniaturale ruseşti. Imaginile generoase, întunecate, conduc către o interpretare mai stoică.

Tarotul William Blake - explorează viziunea mistică şi artistică a renumitului pictor şi poet englez. Printr-o interpretare generoasă concentrată pe sarcina creaţiei a constituit pentru mult timp alegerea potrivită pentru artişti, scriitori, muzicieni şi gânditori.

Tarotul Colman Smith - este o reinventare modernă a clasicului tarot Călăreţul Alb, căruia i s-a intercalat prin desenul Pamelei Colman Smith, o linie modernă cu nuanţe caracteristice epocii psihedelice.

Tarotul Noului Paladin - a fost creat ca o punte între trecut şi viitor, folosind elemente din arta medievală, egipteană şi modernă. Este una dintre variantele cele mai populare pentru începători. Tarotul Sola Busca - este o reproducere înfrumuseţată cu culori a singurului pachet de cărţi gravat în metal existent în secolul al XV-lea. 

Semnificaţia e aceeaşi pentru toate tipurile
Semnificaţia cărţilor este aceeaşi indiferent de tipul de tarot folosit, particularitatea lor fiind conferită de imaginaţia asociată fiecăreia. Atunci când sunt împărţite, aproape jumătate dintre cărţi apar în poziţie inversată. Acest lucru semnifică faptul că neagă sau modifică sensul. (va urma)
Dana Purgaru
Arcana Majoră
     Arcana Majoră este compusă din 22 de cărţi, care reprezintă mesaje simbolice, elemente în universul psihic şi experienţele pe care le vom aduna în călătoriile noastre spirituale. Arcana Majoră include toate cărţile asociate cu tarotul, fiecare numerotată cu un număr roman. 0. Nebunul - Alegeri, drumuri noi, naivitate Această arcană este foarte interesantă, ea reprezintă atât 0 cât şi 22. Există 22 de cărţi în Arcana Majoră, începând de la 1 la 21, iar numărul 22 pare că lipseşte şi de aceea acestei cărţi i s-a dat numărul 0.
    Această cifră reprezintă forţa de dinainte de luptă, dar şi încheierea unui ciclu. Viaţa merge mai departe, iar numărul 22 este un vechi simbol pentru cercul reprezentat de Dumnezeu şi Infinitate, fără început, fără sfârşit. Nebunul reprezintă conştiinţa supremă, faptul că niciodată nu ne cunoaştem adevăratul potenţial. Soarele de deasupra este imaginea energiei vieţii, munţii semnifică trăinicia, continuitatea, forţa vitală, bocceluţa sa - amintirile, trandafirul alb - dorinţa pură şi ţelurile, iar câinele - dorinţa carnală ce evoluează.

I. Magicianul - Creativitate, putere personală, decepţie, tehnologie Această carte reprezintă mintea conştientă. Cu puţin mai multă concentrare, aceasta pune în mişcare ideile şi le aduce în lumea materială. Mâinile magicianului sunt întinse în faţă, una către cer, ţinând o baghetă, cealaltă arătând în jos.
     Acest lucru este sugestiv pentru celebra sintagmă mistică precum sus, aşa şi jos. Masa din faţa sa are toate uneltele pentru a face totul posibil, iar instrumentele reprezintă de fapt fiecare carte de tarot. El are o perucă albă, simbol al înţelepciunii pure, dar este ţinut în tăcere, strâns de şarpele din jurul mijlocului. Trandafirii roşii din grădină sunt un simbol al dorinţelor, iar liliecii albi reprezintă gândurile bune, nepătate de dorinţe.

II. Preoteasa - Influenţe ale subconştientului, spiritualitate, intuiţie Această carte reprezintă subconştientul, fiind forţa ce echilibrează perechile. Stâlpii din laterale semnifică opoziţia, lumina şi întunericul, iar ea stă în mijloc, imparţială faţă de ele. Perdeaua din spate o leagă de perechi. Literele de pe stâlpi sunt B şi J. Prima este corespondentul numărului 2, iar litera J este a zecea din alfabet - în numerologie ea se reduce la 1.
     Aşadar, pe stâlpi avem de fapt cifrele 1 şi 2. Acestea sunt simboluri pentru masculin şi feminin. Preoteasa ţine un pergament al înţelepciunii universale şi personale, dar numai o parte din a sa se vede, deoarece Dumnezeu mai are încă multe să ne arate. Înalta Preoteasă este legătura, mintea conştientă care formulează idei şi care este reprezentată de piatra pe care şade.

III. Împărăteasa - Bunăstare materială, fertilitate, maternitate Această carte reprezintă un alt aspect al subconştientului, dar, spre deosebire de Marea Preoteasă, acesta se referă la memorie. Împărăteasa sau numărul 3 răspunde acestei memorii care evoluează spre creativitate şi imaginaţie.
     Prin această energie sunt aduse în faţă conştientul şi subconştientul. Planta vieţii din carte reprezintă cultivarea din subconştient, iar pârâul din fundal care se scurge în piscină este simbolic pentru unirea conştientului cu subconştientul. Stelele de pe coroana sa reprezintă cele 12 semne zodiacale şi arată că timpul transformă visele în realitate.