Main menu

header

    Unul dintre misterele lumii, păstrat secole de-a rândul, din generaţie în generaţie
Motivul real pentru care Egiptul a fost numit în antichitate Kam, Kamt, Kheme sau Qemt (negru) avea legătură cu praful pe care unii locuitori ai zonei îl extrăgeau din stâncile de la Abydos, pentru a fabrica occultum, o pulbere de culoare neagră, cu proprietăţi miraculoase. Aceasta a uimit lumea de-a lungul secolelor şi a ajuns unul dintre marile mistere, atent conservate de „elite”. Potrivit „Cărţii egiptene a morţilor” tradusă de cunoscutul egiptolog Wallis Budge, pulberea neagră obţinută prin tehnici impresionante de transmutare a metalelor se pare că avea proprietăţi magice, fiind o sursă de putere şi de viaţă.
     De aici vine termenul de „magie neagră”. În una dintre cărţile sale, „Soarele negru”, Peter Moon susţine, în urma unor cercetări asidue, că primii creştini au numit acest ţinut „Kheme”, nume la care s-a adăugat articolul „Al”, formând cuvântul „Al-Khemeia”, din care a derivat mai târziu cuvântul „alchimie”. Acest praf negru avea proprietatea de a transforma aurul în praf, revenind astfel la starea sa naturală, de pulbere. Substanţa a fost numită occultum (ascuns) de celebrii autori de tratate ezoterice Aleister Crowley şi H. Blavatsky.

 

A fost descoperită în mumii

      Proprietatea principală a acesteia era rearanjarea materiei la nivel atomic, iar ingerarea sa determina intrarea în rezonanţă cu principiile creaţiei. Se pare că egiptenii îşi doreau foarte mult să controleze întregul plan fizic şi intenţionau să facă acest lucru prin intermediul substanţei miraculoase. Aceasta era înghiţită de iniţiaţii care intrau în Camera Regelui din piramide şi, în plus, se găsea în componenţa mumiilor. De altfel, foarte multe mumii au fost scoase la lumină în mileniul trecut tocmai pentru a se colecta această substanţă pe care au numit-o „praf de mumie”. Denumirea a fost menţionată în numeroase scrieri medicale, şi nu numai, începând din secolul al XIII-lea, deoarece permitea deschiderea canalelor energetice ale corpului, astfel încât vindecarea să se poată produce rapid şi sigur.

Se spune că poate vindeca boli foarte grave
     Occultum mai este cunoscut şi sub denumirea de „aur alb“ sau „atomul invizibil“, întrucât o bună parte din procesele care se desfăşoară la nivelul lui sunt invizibile şi nu pot fi depistate prin metodele obişnuite de observare. Într-un fel, se poate spune că este un alt nume pentru „ante-materie” (o materie care exista anterior celei pe care o cunoaştem noi). În cartea sa, „Dianetica: ştiinţa modernă a sănătăţii mentale”, L. Ron Hubbard afirmă că fiecare celulă este înzestrată cu o memorie primordială. La ora actuală, această afirmaţie este unanim acceptată de ştiinţă şi de psihologie. Chiar şi fizicienii au afirmat că atomul însuşi are o memorie primordială, prin accesarea căreia poate fi aflată întreaga sa istorie. Prin urmare, tot ce există în Univers lasă o urmă care poate fi decodificată. Utilizarea cea mai spectaculoasă ar fi rearanjarea completă a informaţiei primordiale, a atomilor şi moleculelor pentru inversarea procesului morţii sau pentru vindecarea unor boli incurabile. Potrivit lui Peter Moon, însuşi Napoleon ar fi experimentat substanţa occultum după ce a învins guvernul islamic local din Egipt şi a intrat în Camera Regelui din Marea Piramidă.
     Este folosită în cerc închis Omul nu are neapărată nevoie de substanţa occultum pentru a face aceste lucruri miraculoase, deoarece, fiind o fiinţă spirituală, nu există practic nicio barieră în calea acţiunilor sale. Însă, pe măsură ce conştiinţa lui a început să se scufunde din ce în ce mai adânc în materie, omul şi-a pierdut această capacitate naturală. Mai există încă unele cazuri în care unii adepţi transcend planul fizic şi primesc acces liber în „atelierul de creaţie” al Univerului chiar şi fără occultum, însă aceste cazuri sunt foarte rare. Ca urmare, occultum a început să fie folosit de unii oameni importanţi, numiţi uneori în istorie „preoţi” sau „maeştri”, care se foloseau de această substanţă pentru a-şi păstra conştiinţa de sine şi nemurirea în universul fizic.

Taina e perpetuată de societăţile ascunse
     În prezent, tainele folosirii substanţei occultum au rămas apanajul exclusiv al societăţilor secrete. „Occultum este nu doar utilizat ca proces invizibil, dar este el însuşi o marfă invizibilă care circulă pe piaţa neagră a lumii. Există oameni în această lume care îl consumă pentru longevitate sau pentru păstrarea continuităţii memoriei”, spune Peter Moon.

Daniela Purgaru


     Resurse importante şi în Tibet  Se pare că şi Tibetul a jucat, de-a lungul timpului, un rol asemănător Egiptului. În Himalaya există anumite roci negre unde se găseşte occultum, iar în aceste zone au fost clădite mine din care se extrage praful negru, în cantităţi mult mai mari decât în Egipt. Aceasta este o posibilă explicaţie a restricţiilor impuse oricărui vizitator în anumite zone din Tibet. În acest sens stau mărturie impresiile de călătorie ale câtorva exploratori, care au observat că localnicii prepară frecvent licori miraculoase dintr-un praf negru, cu proprietăţi vindecătoare.