de Raluca Grinţescu
Una dintre cele mai mari provocări cărora trebuie să le facă faţă femeile este aceea de a respecta o dietă. Înconjurate de tentaţii, doamnele şi domnişoarele reuşesc cu greu să-şi înfrâneze poftele, mai ales când vine vorba despre vin şi ciocolată. Ce-ați zice însă dacă ați afla că există o dietă care se bazează pe aceste două ingrediente? Chiar dacă pare imposibil, dieta cu vin şi ciocolată promite să vă scape de trei kilograme într-o săptămână. În mod normal, regimul alimentar se ţine timp de trei săptămâni, ceea ce înseamnă că puteți pierde până la nouă kilograme dacă o respectați cu stricteţe. Iată ce trebuie să mâncați în fiecare zi din prima săptămână a dietei.
ZIUA 1
Micul dejun: două clătite cu Nutella şi 200 ml lapte degresat;
Prânzul: 50 g brânză Brie, o turtă de ovăz, două roşii uscate şi un bol cu supă proaspătă;
Cina: 100 g ton, sos din roşii şi măsline, 150 g cartofi noi şi broccoli la discreţie, 125 ml vin roşu.
ZIUA 2
Micul dejun: două felii de pâine prăjită cu miere şi bucăţele de miere, patru pătrăţele de ciocolată neagră;
Prânzul: 100 g somon cu 200 g salată de cartofi, o bucăţică de pară;
Cina: Coq au vin (reţeta franţuzească).
ZIUA 3
Micul dejun: 40 g fulgi de ovăz cu lapte degresat, o gustare din ciocolată neagră;
Prânzul: sandviş cu două felii de pâine şi avocado, trei bucăţi de pui şi o roşie;
Cina: 100 g cod cu salată de fasole verde, ardei gras şi coriandru, un pahar cu vin roşu.
ZIUA 4
Micul dejun: salată de fructe (pere, fructe de pădure, caju, migdale);
Prânzul: 150 g salată cu mazăre, brânză Feta, roşii cherry, desert din fructe înmuiate în ciocolată neagră;
Cina: carne de porc la grătar cu 200 g piure, fasole verde şi, ca desert, bucăţele de măr.
ZIUA 5
Micul dejun: 40 g musli în 100 g lapte degresat, două pătrăţele de ciocolată neagră şi șase căpşuni;
Prânzul: supă proaspătă, șase bucăţi de sushi, un pahar cu vin roşu;
Cina: o felie de pâine prăjită cu piure de roşii, brânză Feta, o felie de şuncă, salată verde.
ZIUA 6
Micul dejun: un ou fiert, o felie de pâine prăjită, 200 ml suc natural de portocale;
Prânzul: jumătate de avocado cu turtă de ovăz, un pahar cu vin roşu;
Cina: 100 g piept de pui la grătar cu salată de varză.
ZIUA 7
Micul dejun: o felie de pâine prăjită cu miere, un pahar cu iaurt degresat;
Prânzul: 75 g pâine cu 50 g hummus, salată de roşii;
Cina: carne de vită în vin roşu cu morcovi, două pătrăţele de ciocolată neagră.
ZIUA 1
Micul dejun: fructe de pădure cu 30 g ciocolată neagră, un pahar cu iaurt degresat;
Prânzul: 150 g salată de morcovi, un pahar cu vin roşu;
Cina: 100 g legume trase la tigaie (fasole verde, ardei gras, broccoli) şi 100 g noodles cu busuioc şi chilli.
ZIUA 2
Micul dejun: o felie de pepene roşu, un pahar cu iaurt degresat cu patru pătrățele de ciocolată neagră, caju şi migdale;
Prânzul: sandviş din două felii de pâine unse cu muştar, şuncă, salată de morcovi;
Cina: 100 g somon la grătar cu 50 g cuşcuş.
ZIUA 3
Micul dejun: două felii de pâine prăjită unse cu Nutella şi presărate cu banane;
Prânzul: salată de castraveţi şi roşii, 75 g piept de pui la grătar, o linguriţă cu maioneză;
Cina: 160 g muşchi de vită la grătar, ciuperci şi fasole verde.
ZIUA 4
Micul dejun: salată de fructe, un pahar cu suc natural de portocale;
Prânzul: 150 g conopidă, baby carrots, castraveţi, un pahar cu vin roşu;
Cina: 125 g ravioli cu roşii şi măsline, parmezan.
ZIUA 5
Micul dejun: 40 g terci de ovăz, un măr;
Prânzul: supă proaspătă, o baghetă cu roşie şi mozzarella;
Cina: piept de pui la grătar cu pastă de tomate şi busuioc.
ZIUA 6
Micul dejun: 28 g fulgi de ovăz cu 150 ml lapte degresat, patru pătrăţele de ciocolată neagră;
Prânzul: 100 g sardine în sos de tomate, o felie de pâine prăjită;
Cina: 100 g friptură de porc la grătar cu 150 g piure şi salată de varză, un pahar cu vin.
ZIUA 7
Micul dejun: musli cu bucăţele de ciocolată, 150 ml lapte degresat şi o banană;
Prânzul: roşii cu brânză mozzarella şi busuioc, o felie de pâine prăjită;
Cina: pește la grătar cu lămâie şi broccoli, un pahar cu vin roşu şi două pătrăţele de ciocolată neagră.
ZIUA 1
Micul dejun: smoothie cu banană, afine şi 200 ml lapte degresat, o felie de pâine prăjită cu miere;
Prânzul: o felie de pâine prăjită cu hummus, roşie şi castravete, patru pătrăţele de ciocolată neagră;
Cina: spaghete cu sos de roşii, ceapă, busuioc, ciuperci şi un pahar cu vin roşu.
ZIUA 2
Micul dejun: fructe de pădure cu migdale, caju şi două pătrăţele de ciocolată;
Prânzul: salată de pere şi conopidă, un pahar cu vin roşu;
Cina: pește la grătar cu lămâie, spanac şi 25 g orez brun.
ZIUA 3
Micul dejun: 28 g fulgi de ovăz cu 200 ml lapte degresat, patru pătrăţele de ciocolată neagră;
Prânzul: 100 g piept de pui la grătar, 75 g salată de roşii şi castraveţi;
Cina: 250 g spanac, lasagna cu brânză ricotta, roşii, conopidă şi oţet balsamic.
ZIUA 4
Micul dejun: două ouă fierte cu roşii coapte, patru pătrăţele de ciocolată;
Prânzul: salată de morcovi cu sfeclă, 100 g piept de pui la grătar, patru bucăţi de falafel sau o porţie mică de hummus;
Cina: somon la grătar cu legume trase la tigaie (broccoli, fasole verde, ardei gras).
ZIUA 5
Micul dejun: un pahar cu iaurt degresat, un biscuit digestiv, patru pătrăţele de ciocolată neagră;
Prânzul: salată de roşii cu sfeclă şi 50 g mozzarella;
Cina: ciuperci la cuptor umplute cu sos pesto, migdale şi caju, un pahar cu vin roşu.
ZIUA 6
Micul dejun: două felii de pâine prăjită cu Nutella şi căpşuni;
Prânzul: salată cu roşii cherry, salată verde, mozarella, busuioc, un pahar cu vin roşu;
Cina: 115 g cartofi copţi cu unt şi chilli, legume trase la tigaie (ceapă, ardei roşu, fasole verde).
ZIUA 7
Micul dejun: două clătite cu lămâie şi căpşuni, patru cubuleţe de ciocolată neagră;
Prânzul: 100 g friptură de vită la grătar, 200 g piure de cartofi, un pahar cu vin roşu;
Cina: omletă spaniolă cu două ouă şi un cartof.