Main menu

header

615 3 1de Raluca Grințescu

Nutriţionistul şi microbiologul american Robert Young promovează medicina alternativă, bazată pe o dietă ce ajută la menţinerea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din corpul uman. Într-un interviu acordat CNN, Young spune că organismul se îmbolnăveşte atunci când sângele şi ţesuturile capătă un exces de aciditate, în special din cauza mâncărurilor acide. Soluţia este dieta alcalină.

De ce îngraşă acizii

„Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon”, explică Young. În mod normal, aceşti acizi sunt eliminaţi prin respiraţie, transpiraţie sau prin urină. Dacă vreunul dintre aceste canale este blocat (prin congestie sau rănire), organismul împinge acizii către ţesuturile conjunctive şi grase. Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor, cauzează congestie, din motivul că se digeră mai greu, explică nutriţionistul. Astfel, acizii, forţaţi să rămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime.

Adio carne de porc!

Principalele alimente ce ar trebui eliminate din dietă, dacă vreţi să slăbiţi, sunt carnea de porc, de pasăre (pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul. Puteţi mânca, în schimb, peşte gras, precum somon sau păstrăv. Oţetul îl puteţi înlocui cu zeama de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiu şi un efect alcalin. De asemenea, ar trebui să staţi departe de cereale, precum grâul, şi mai ales de orez. Primul poate provoca congestie, din cauza conţinutului de gluten, iar cel de-al doilea are mult zahăr.

Sportul „rotunjeşte”

Exerciţiul fizic însoţeşte aproape orice cură de slăbire. Cu toate astea, există oameni care, deşi fac mişcare, nu slăbesc. Principalul motiv este că dieta lor conţine mâncăruri acide, spune Robert Young. Corpul are nevoie de grăsime pentru a se proteja de efectele nocive ale acizilor, care ard şi pot distruge organele interne. Atât timp cât veți consuma mâncăruri acide, grăsimea va continua să se acumuleze. Acidul lactic este produs atât de lactate, cât şi de efortul fizic în exces. Potrivit lui Young, în momentul în care exerciţiul fizic ajunge să producă insuficienţă respiratorie şi durere, nu faceți decât să încurajați organismul să reţină grăsimea. Pentru o viaţă sănătoasă, eliminaţi din dieta dumneavoastră fructele cu conţinut ridicat de zahăr. Acestea asigură retenţia grăsimilor şi vă împiedică să slăbiţi. Puteţi consuma struguri, lămâie, avocado, nucă de cocos.

Puneţi sare pe fructe

Dacă vă tentează totuşi alte fructe, mai aveţi o opţiune. Regula generală, chiar dacă optaţi pentru un măr verde în locul unuia roşu, deci un fruct mai puţin dulce, este să puneţi puţină sare pe el. Sarea amortizează şi chiar neutralizează efectul acizilor, ajutând la reenergizarea organismului. Vă puteţi prepara un ceai sănătos doar adăugând apă fierbinte peste suc natural de lămâie şi ghimbir. Young recomandă, de asemenea, consumul de alimente bogate în clorofilă, întrucât aceasta ajută la formarea de globule roşii, îmbunătăţind sănătatea organismului.

Renunţaţi la alcool, la cafea şi la ceai dacă vreţi să aveţi o piele frumoasă!