Main menu

header

798 3 1de Călin Popa şi Ştefania Băcanu

Din luna ianuarie 2021, show-ul CBS Batwoman o va avea în prim-plan pe Javicia Leslie, prima actriță de culoare care va interpreta popularul rol și care aduce cu ea o simbolistică nouă, provocând stereotipul „eroului american obișnuit”. Mai precis, personajul său are și defecte, și momente de slăbiciune, și uneori mai cade, doar pentru a se ridica.

Contractor pentru Armata SUA

Javicia Leslie este cunoscută din producții ca „The Family Business”, „God Friended Me” și din comedia romantică „Always a Bridesmaid”, din 2019. Remarcată pentru frumusețea sa, Javicia a început să fie cunoscută și pentru convingeri, precum și pentru stilul său de viață. „Sunt extrem de mândră să fiu prima actriță de culoare care joacă rolul emblematic Batwoman la televiziune”, declară Javicia. Cu o viață socială activă și expusă, Javicia Leslie a fost contractor pentru Guvernul SUA, lucrând pentru militarii care participau la Războiul din Irak. „Acel program m-a învățat multe despre importanța sănătății mintale a națiunii noastre. Trebuie să ne asigurăm că atunci când se întorc acasă, soldații americani au toate opțiunile disponibile pentru recuperare psihică. Am văzut multe în acei ani și cred că țara noastră are nevoie de un semnal de alarmă pe această direcție”, povestește actrița.

„Beau foarte multă apă și mențin o dietă strictă”

798 3 2Din anul 2018, Javicia, acum în vârstă de 33 de ani, a început să fie foarte vizibilă în lumea televiziunii, în paralel lucrând și mult teatru. Pe lângă această activitate, actrița este licențiată în managementul afacerilor la Universitatea Hampton, din Virginia, și încă din anii de școală s-a remarcat printr-un civism activ. Este feministă din cap până în picioare, nu doar prin declarații, ci și prin felul în care se îmbracă și prin accesorii. În același timp, Javicia crede în sloganul „ești ceea ce mănânci”. Ca urmare, actrița este vegană convinsă și chiar postează pentru admiratori rețete pe care le realizează chiar ea, din amestecuri „personalizate” de semințe, nuci, fistic, ovăz și fructe de pădure, la care uneori adaugă și ciocolată neagră. „Beau foarte multă apă și mențin o dietă strictă. Mă distrez inventând rețete vegane originale”, mărturisește Javicia.

Fitness, box și muay thai

798 3 2Actrița ia mișcarea și forma fizică foarte în serios. S-a pregătit în box, mânuirea armelor, muay thai, fiind, în același timp, o excelentă dansatoare și înotătoare. Postează frecvent pe rețelele de socializare imagini de la activitățile și antrenamentele sale, pentru a promova mișcarea pe scară largă. De asemenea, actrița face sesiuni riguroase de exerciții, ceea ce îi determină pe admiratori și pe telespectatori să se aștepte ca Javicia să-și execute singură cascadoriile pe care le va impune rolul Batwoman.

„Îmi plac la nebunie jeanșii largi, hainele supradimensionate și tenișii. Atunci când merg la evenimente, prefer o ținută memorabilă“

„Nu folosesc make-up dacă nu filmez“

798 3 4Javicia Leslie este o exponentă vizibilă a noilor tendințe de la Hollywood, care merg spre ieșirea din tipare și din clișee, precum și spre un activism care se împletește cu cariera de star. „Stilul meu variază în funcție de ocazie. Atunci când vreau să transmit un mesaj, două bijuterii îndrăznețe sunt de ajuns. În rest, port tot timpul un inel pe care mi l-a dăruit mama după o misiune în Afganistan pentru Armată”, povestește actrița. De asemenea, pentru look-ul de fiecare zi Javicia folosește invariabil un tuș de ochi. „Nu mă machiez în zilele în care nu filmez. Toată rutina constă în aplicarea unui hidratant foarte bun”, punctează actrița.