Main menu

header

813 3 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Orice dietă implică invariabil un consum optim de apă, care să potențeze efectele regimului și să mențină organismul hidratat. În sprijinul celor care vor să aibă un stil de viață sănătos vine tehnologia de ultimă generație.

Consum personalizat, prin aplicație

Spark 2.0 este o sticlă inteligentă cu apă, conectată la telefonul mobil și care anunță în fiecare moment nivelul de hidratare a organismului. Cu ajutorul unei aplicații, nivelul de hidratare este personalizat, stabilit în funcție de activitatea fizică, de fiziologia fiecăruia și de locul în care se află persoana. În același timp, dispozitivul amintește celor care uită sau care, în condițiile unui consum mare de crudități, nu simt nevoia acută să bea apă, când este momentul să soarbă o înghițitură.

Deshidratarea inhibă arderea grăsimilor

Apa reprezintă substanţa de bază a fluidelor corporale și, de asemenea, un rol important în dizolvarea şi transportul diverşilor nutrienţi. Apa este esenţială şi ajută în cazul proceselor de digestie, asimilare, eliminare şi îndepărtare a deşeurilor din organism. Într-o primă fază, scăderea ponderală se datorează în special pier- derii masive de apă, de aceea este obligatorie consumarea unei cantităţi adecvate de apă pentru a preveni deshidratarea. Procesul de ardere a caloriilor necesită, la rândul său, o rezervă suficientă de apă pentru a se desfăşura eficient; deshidratarea încetineşte şi chiar inhibă procesul de ardere a grăsimilor, susţin nutriţioniştii.

Prevenirea senzației de sete

În privinţa cantităţii de apă consumată pe zi, recomandarea generală este de opt pahare pe zi, ceea ce ar fi echivalent cu doi litri. Trebuie reţinut faptul că băuturile care conţin cofeină - ceaiul, cafeaua - şi alcoolul nu hidratează organismul, ci acţionează ca diuretice şi, de aceea, atunci când sunt consumate, se va ingera o cantitate suplimentară de apă pentru compensaţie. Potrivit specialiștilor, în momentul în care se instalează senzaţia de sete, organismul este deja deshidratat şi această senzaţie trebuie neapărat prevenită prin hidratare preventivă.

Dispozitivul Spark 2.0 vine cu o baterie care trebuie înlocuită, în rest fiind foarte confortabil la utilizare