Main menu

header

820 3 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Într-o lume a dietelor marcată de numărul enorm de variante și, pe de altă parte, de o „uniformizare” a formulelor, personalizarea regimului alimentar a generat un sistem inteligent și complex de testare, care determină în profunzime, de la nivel genetic, dieta ideală pentru fiecare.

Scădere personalizată în greutate

Serviciu care determină profilul genetic al unei persoane, Blueprint Fit este un sistem cu ajutorul căruia o persoană se testează din perspectivă genetică, apoi este susținută în efortul de a identifica dieta ideală și programul cel mai eficient de fitness. După o analiză a unei mostre de sânge, utilizatorul află tot ce este necesar despre biomarkerii proprii pe direcția performanței fizice și stării de sănătate, cel care folosește sistemul aflând astfel unde trebuie să acționeze pentru a-și îmbunătăți starea generală, după caz, de a scădea în greutate printr-un regim personalizat.

Anunță dezechilibrele nutriționale

Blueprint Fit implică și o aplicație care permite utilizatorului să vadă rezultatele testului, să caute instantaneu alți biomarkeri și să fie atenționat asupra datelor care nu sunt în parametri normali, putându-se conecta cu alte aplicații legate de sănătate pe care le deține utilizatorul. De exemplu, atunci când o persoană trece la dietă vegană și face multă mișcare, dar riscă să piardă masă musculară, sistemul BlueprintFit „sfătuiește” utilizatorul să introducă în meniu avocado, nuci, semințe etc. În același timp, aplicația poate determina numărul caloriilor ingerate și anunță în cazul în care există dezechilibre pe această direcție.

Relevă starea organismului

Cu ajutorul testului inclus în sistemul Blueprint Fit, o persoană află nivelurile de colesterol, celule albe, vitamina D, cortizol, proteine. De asemenea, este relevată starea organismului din perspectiva vitaminelor, mineralelor, grăsimilor, carbohidraților, sistemul contribuind astfel la elaborarea unui plan nutrițional care pornește de la starea de sănătate a fiecărei persoane. De pildă, Blueprint Fit poate trage alarma vizavi de consumul de lichide al persoanei sau de lipsa acizilor grași Omega 3. După ce utilizatorul face modificările necesare și trece un răstimp, se poate reface analiza.

Blueprint Fit poate determina felul în care organismul răspunde la dietă și la sesiunile de exerciții fizice