Main menu

header

848 3 2de Călin Popa şi Florica Pintea

Plan de slăbire personalizat, dieta Noom este disponibilă prin intermediul aplicației pentru telefon cu același nume. Creatorii acestui plan alimentar susțin că acesta îi ajută pe oameni să piardă chiar și zece kilograme într-o lună.

Sistem tip semafor care clasifică alimentele

Aplicația Noom oferă utilizatorilor săi un plan de dietă personalizat. De asemenea, persoanele care recurg la acest regim pot folosi sistemul pentru a-și înregistra obiceiurile de dietă și exerciții fizice și pentru a discuta despre parcursul lor de scădere în greutate pe platforma socială Noom. Concret, aplicația folosește un sistem unic, de tip semafor, pentru a clasifica alimentele în funcție de câte calorii conțin. Alimentele verzi sunt cele mai recomandate, în timp ce variantele „roșii” conțin mai multe calorii și ar trebui să constituie cel mai puțin dintr-o porție. Folosind aceste date, creatorii aplicației dezvoltă planuri personalizate de slăbire. În acest scop, o persoană trebuie să achiziționeze un abonament și să răspundă la câteva întrebări de pe site-ul sau aplicația Noom. Algoritmul va proiecta apoi un plan de scădere în greutate care să corespundă exact unor nevoi specifice.

Antrenament profesionist și recomandări

La scurt timp după ce o persoană se conectează pentru prima dată, aplicația o pune în legătură cu un antrenor pentru sănătate, care îi va oferi informații și sfaturi dietetice relevante pentru obiectivele de greutate propuse. În general, site-ul recomandă concentrarea meniurilor pe alimentele naturale, cu un conținut ridicat de apă. Cei care recurg la dieta Noom se asigură că aduc organismului o varietate de macronutrienți, cum ar fi proteinele și carbohidrații, o gamă de micronutrienți - vitamine, minerale și antioxidanți - precum și o cantitate limitată de grăsimi sănătoase. De asemenea, persoanele care urmează dieta Noom pot găsi prin aplicație informații utile pentru pierderea în greutate - urmărirea consumului de alimente, recomandări utile (consumul de ceai verde și apă din abundență, micul dejun în fiecare zi, exercițiile regulate etc.) sau sfaturi pentru evitarea alimentelor procesate și a zaharurilor adăugate.

Potrivit rezultatelor unei cercetări de anvergură, 78% dintre utilizatorii planului dietar Noom au raportat o reducere a greutății corporale în timpul utilizării aplicației

Legume, fructe, superalimente

Alimentele adecvate în cadrul dietei Noom includ fructe (grepfrut, cireșe, fructe de pădure, mere, nectarine, banane, pepene verde), legume (inclusiv variantele cu frunze verzi, precum și ardei, ceapă, castraveți și ciuperci), produsele bogate în proteine (linte, fasole, ouă, pește și pui). Site-ul Noom recomandă, de asemenea, oamenilor să mănânce așa-numitele superalimente, care sunt dense din punct de vedere nutrițional: spanac, semințe de chia, de in, de pin, afine, cartofi dulci și quinoa. Totodată, aplicația Noom încurajează persoanele care adoptă acest plan alimentar de ultimă oră să își monitorizeze în mod regulat pierderea în greutate, dat fiind faptul că, potrivit studiilor internaționale, cei care își înregistrează frecvent și în mod constant obiceiurile nutriționale își aigură o pierdere în greutate mai consistentă și pe termen lung. În plus, aplicația Noom include funcții care îi motivează pe cei care urmează acest plan să continue automonitorizarea.