Main menu

header

886 3 1de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Tânăra vedetă Lily Collins, care înregistrează un succes mondial cu filmul „Emily în Paris”, este o actriță de talent, care a impresionat în câteva roluri anterioare și care nu se sfiește să mărturisească problemele pe care le-a avut până la a realiza că sănătatea este mult mai importantă decât silueta și viața decât celebritatea.

O relație complicată cu propriul corp

Lily Collins, fiica celebrului cântăreţ Phil Collins, este cunoscută pentru silueta ei foarte subțire, care a permis o serie de ținute de mare efect în producția „Emily în Paris”, ce a transformat-o pe actriță într-un star. Dar vedeta are în realitate o relație complicată cu propriul corp. După ce s-a luptat cu tulburări de alimentație ani buni, Lily pare să fi ajuns la liman în ceea ce privește felul în care se hrănește, iar după multă terapie a reușit să atingă echilibrul pe direcția sănătății mintale. „Mă întreb mereu de ce am permis acelor gânduri întunecate să dicteze cum mi-am trăit viața, ce am mâncat sau nu am mâncat și restricțiile pe care mi le-am impus”, a mărturisit vedeta, la podcastul Reign, al lui Josh Smith.

Un pahar cu apă și lămâie în fiecare dimineață

886 3 2Celebră azi în toată lumea, Lily Collins este conștientă de faptul că devine pe zi ce trece și un model pentru tinere. Dorindu-și să promoveze un stil de viață sănătos după atâția ani de luptă cu bulimia și anorexia, actrița afirmă, într-un interviu pentru revista Shape, că se ține departe de carnea roșie și orice alimente procesate, preferând în schimb ingredientele proaspete, de fermă. „În fiecare zi vreau să-i ofer corpului meu ceea ce are nevoie, ca să pot fi cea mai bună versiune a mea”, spune Lily. Ca urmare, actrița începe în fiecare dimineață cu un pahar cu apă și lămâie, pentru a reduce balonarea, a-și îmbunătăți digestia și a-și întări sistemul imunitar, scrie Harper’s Bazaar. Apoi pregătește fulgi de ovăz și fructe pentru micul dejun.

Hrană sănătoasă, ceai în loc de cafea

886 3 3Un prânz tipic pentru Lily Collins include somonul sau puiul, salata și quinoa: „Nu le mănânc pe toate odată. În general, aleg hrană sănătoasă, proaspătă, curată, din surse sigure”. De asemenea, Lily a renunțat la cafea. „Acum mă limitez la două căni cu ceai cu cafeină pe zi. Răcesc foarte ușor, mai ales pe platourile de filmare, așa că ceaiurile din plante sunt necesare”, detaliază vedeta din „Mizerabilii”. În ceea ce privește cina, Lily, care nu excelează în bucătărie, preferă să iasă în oraș, dar rămâne la fel de atentă cu ceea ce consumă, chiar și atunci când merge cu prietenii în localuri în care nu a mai fost. În același timp, gustările sănătoase alcătuiesc o parte importantă din rutina alimentară de zi cu zi a vedetei. „Gustările din legume și sucurile de fructe îmi susțin energia în fiecare zi”, susține actrița care, deși nu a eliminat complet dulciurile, încearcă să le evite, iar atunci când le consumă, optează pentru variante coapte acasă. „Îmi plac gogoșile și mai mănânc uneori câte o felie de tort. A fost o vreme când nu-mi permiteam mie însămi nici să gust așa ceva. Dar am învățat să-mi percep corpul ca pe un lucru funcțional, viu”, își amintește vedeta despre vremea în care lupta cu tulburările de alimentație. 

„Nefiltrat” despre tulburările de alimentație

886 3 4Într-o nouă colecție sinceră de eseuri, „Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me” („Nefiltrat. Fără rușine, fără regrete, doar eu”), Lily Collins detaliază ce preț a plătit pentru anorexie și bulimie, care s-au dezvoltat în perioada de vârstă preșcolară și au continuat să-i domine viața până recent. „Nimeni nu m-a făcut să mă îndoiesc despre felul în care arăt, de aceea îmi este greu să înțeleg cum am căzut într-o capcană atât de adâncă ani mai târziu”, scrie actrița. Collins și-a „urmărit”, cu ajutorul terapiei, problemele legate de imaginea corpului până la stresul cauzat de divorțul părinților, anxietățile sociale din școala gimnazială și presiunile profesionale ale carierei sale de actriță în devenire. Lily a depus multă muncă pentru a-și înțelege sănătatea mintală și fizică și este în echilibru, deși mai are „scăpări”: „Încă mă uit prin reviste și mă compar cu fotografiile, în ciuda faptului că știu cantitatea de Photoshop și ajustările prin care au trecut. Sunt încă influențată de aceste imagini și de lucrurile pe care le citesc, inclusiv acele interviuri în care actrițele susțin că urăsc sala de fitness și mănâncă orice”. Vedeta din „Tolkien: Dincolo de poveste” mărturisește că o mare parte din motivul pentru care a scris cartea a fost pentru a le permite altor persoane care se confruntă cu aceleași probleme să știe că nu sunt singure.

Fond de ten, fard de obraz, balsam de buze și… atât!

886 3 5Lily Collins este posesoarea unor trăsături pe care, așa cum se spune în lumea cinematografiei, „le iubește camera de luat vederi”. Pentru a-și păstra prospețimea chipului, actrița dezvăluie că imediat după ce se trezește dimineața își stropește fața cu multă apă rece - asta o înviorează imediat și îi închide porii pielii. „În general, mă limitez la demachiant, serum și cremă. Atunci când mă machiez, nu încerc să devin altcineva, ci doar îmbunătățesc ceea ce este deja. Cu cât sunt mai puține produse cosmetice pe fața mea, cu atât mai puține greșeli se vor vedea. Aplic un fond de ten ușor, apoi puțin fard de obraz și balsam de buze, uneori cu o notă de ruj pal și, dacă este necesar, puțin corector nude”, dezvăluie actrița din „Regulile nu se aplică”.

În 2017, Lily Collins a jucat remarcabil rolul unei tinere cu anorexie în filmul „To the Bone“ („Până la os“), ca parte a „misiunii“ declarate de a atrage atenţia asupra pericolelor tulburărilor de alimentaţie

Cardio, dans, jogging, alungire, tonifiere

886 3 6Dat fiind faptul că a avut probleme de alimentație, Lily Collins a ajuns să aprecieze altfel valoarea sesiunilor de fitness. „Încerc să fiu activă în fiecare zi. Fac jogging, exerciții cardio și altele - totul este despre alungire și tonifiere și despre a mă simți bine în propria piele. Acum văd sala altfel - întotdeauna mi-a plăcut, dar acum nu o mai leg direct de ce am mâncat sau nu. Sunt mereu surprinsă de ceea ce poate face corpul meu pentru mine si de ce îi pot da înapoi, fac exerciții pe care nici nu am știut că le pot face, pentru că nu bănuiam că aveam acei mușchi. Și dansez mult. Una peste alta, este vorba despre moderație, un lucru despre care nu știam prea multe atunci când aveam probleme”, detaliază actrița din „Moștenirea”.