Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Pentru cele mai multe dintre reprezentantele sexului frumos, provocarea începerii unei cure de slăbire nu constă neapărat în restricţiile impuse de un anumit regim alimentar, ci în cele legate de cantităţi. Motivul e simplu: dacă tot nu au voie să consume ce vor, persoanele aflate la dietă au tendinţa să mănânce mai mult. De aceea e bine să ştiţi că există unele alimente care taie pur şi simplu pofta de mâncare.

Perele satisfac nevoia de dulce
În fruntea clasamentului, cele care se află în continuă luptă cu apetitul sunt bananele. Acestea conferă rapid senzaţia de saţietate şi sunt mai sărace în calorii decât multe alte alimente, de aceea e recomandat ca înainte de masă să mâncaţi un astfel de fruct. Veţi observa că porţia de mâncare se va micşora semnificativ. În plus, veţi scăpa şi de pofta de dulce de după masă.
Un alt fruct care vă poate fi de ajutor este portocala. Citricele, în general, ajută la accelerarea metabolismului, de aceea sunt recomandate în timpul curelor de slăbire.
Şi para taie apetitul. Chiar dacă este un fruct dulce, zahărul pe care îl conţine se absoarbe foarte lent şi satisface pentru mult timp nevoia de dulce a creierului.

Mierea vă face să mâncaţi mai puţin
Dacă dizolvaţi o lingură cu miere în apă înainte şi după fiecare masă veţi mânca mai puţin.
O zi începută cu un ou fiert tare la micul dejun înseamnă mai puţine alimente consumate până seara. Oul fiert are doar 80 de calorii şi, fiind concentrat în proteine, este greu de digerat, deci ţine de foame şi forţează metabolismul să funcţioneze şi să ardă calorii. Atenţie însă! Dacă mierea este recomandată zilnic, ou nu aveţi voie să consumaţi decât de trei, maximum patru ori pe săptămână.
La nevoie, puteţi apela şi la o tabletă de ciocolată neagră, deoarece şi aceasta conţine diferiţi compuşi care încetinesc digestia, ceea ce o include în categoria alimentelor săţioase.

Brânza de capră este săţioasă
În ceea ce priveşte lactatele, în timpul dietelor este recomandată brânza de capră sau feta. Pe lângă faptul că ele dau senzaţia de saţietate şi ajută la arderea grăsimilor, fac organismul să se simtă sătul pentru un timp.
Dacă nu reuşiţi să renunţaţi la băuturile dulci, le puteţi înlocui adesea cu lapte. Proteinele din acesta, cum ar fi cazeina şi acidul linoleic pe care le conţine acest produs, vă vor face să vă simţiţi sătuli şi vor tăia pofta de dulce.
De asemenea, o gustare care constă în iaurt, luată între mese, vă va sătura pentru câteva ore.

Apă fierbinte înainte de fiecare masă

Dacă veţi consuma un pahar cu apă fierbinte (cât de cald puteţi suporta) înainte de fiecare masă, apetitul va fi drastic diminuat. De asemenea, în cazul în care vă plac ceaiurile, puteţi înlocui apa fiartă cu o infuzie din ceai verde, soc sau tei, dar începeţi să mâncaţi imediat ce aţi terminat de băut.

Pont! Puneţi două linguriţe cu oţet de mere într-un pahar cu apă şi beţi-l dimineaţa, la trezire. Pe lângă faptul că scade apetitul, acest truc stimulează şi pierderea în greutate.

- Spirulina este o algă bogată în proteine, ce are, printre alte beneficii, şi proprietatea că vă ajută să mâncaţi mai puţin. Aşadar, luaţi câte o capsulă înainte de fiecare masă.