Main menu

header

de Ana Trifan

- Vă scapă de kilogramele în plus, dar şi de balonare sau de constipaţie

Iaurtul obţinut din fermentarea laptelui este un produs cu importante valori nutritive, iar bacteriile pe care le conţine sunt sănătoase pentru organism. Acesta mai are şi capacitatea de a „tăia” din caloriile pe care le aduc mâncărurile grase pe care le consumaţi. Dieta cu iaurt vă poate ajuta să slăbiţi între două şi trei kilograme în cinci zile, însă nu trebuie ţinută prea des, deoarece poate pune în pericol sănătatea.

Digerare mai uşoară
Sărac în grăsimi, mai ales atunci când e în varianta „light”, iaurtul este bogat în calciu, proteine, săruri minerale precum fosfor, potasiu, zinc, iod şi magneziu, vitaminele A şi B - niacină, acid pantoneic şi acid folic. Regimul cu iaurt se foloseşte de calităţile acestui aliment pentru a reda zvelteţea corpului. Programul utilizează iaurtul ca aliment natural principal de-a lungul unei zile, alături de alte produse sănătoase pentru organism, cum ar fi fructele, legumele sau peştele.
Urmând cu stricteţe această dietă, de două ori pe lună, veţi observa nu numai că aţi scăzut cu cel puţin un număr la haine, dar veţi sesiza şi o scădere a nivelului colesterolului. În plus, veţi scăpa de balonare, de constipaţie sau de diaree, iar corpul se va detoxifica prin uşurarea digestiei.

Ziua 1
Mic dejun: un pahar cu apă minerală, la temperatura camerei, o cafea sau un ceai cu îndulcitor, un iaurt slab (200 de grame) şi o pară.
Gustarea de dimineaţă: o cană cu ceai verde.
Prânz: o salată mare de roşii cu două linguriţe cu ulei de măsline şi un iaurt grecesc (200 de grame).
Gustare: un fruct la alegere.
Cină: două ouă fierte cu un bol de spanac fiert.

Ziua 2
Mic dejun: un pahar cu apă minerală la temperatura camerei, un ceai sau o cafea cu îndulcitor, un iaurt slab cu fructe şi un măr.
Gustarea de dimineaţă: o cană cu ceai verde.
Prânz: 50 de grame de orez integral fiert, o conservă de ton în apă, o roşie, o jumătate de castravete cu o linguriţă cu ulei de măsline şi 100 de grame de iaurt.
Gustare: un fruct la alegere.
Cină: salată de fructe cu două linguri cu sirop de arţar, o lingură cu seminţe de in şi un iaurt slab (200 de grame).

Ziua 3
Mic dejun: un pahar cu apă minerală la temperatura camerei, un ceai sau o cafea cu îndulcitor, un iaurt slab (200 de grame) şi o banană.
Gustarea de dimineaţă: o cană cu ceai verde.
Prânz: 50 de grame de orez gătit cu o lingură cu ulei de măsline şi 100 de grame de caşcaval, plus o salată dintr-un castravete, 100 de grame de iaurt şi busuioc.
Gustare: un fruct la alegere.
Cină: 200 de grame de peşte merluciu fiert şi 150 de grame de cartofi copţi, peste care puneţi 100 de grame de iaurt şi condimente.

Ziua 4
Mic dejun: un pahar cu apă minerală la temperatura camerei, un ceai sau o cafea cu îndulcitor, un iaurt slab (200 de grame) şi un măr.
Gustarea de dimineaţă: o cană cu ceai verde.
Prânz: 50 de grame de paste gătite cu roşii proaspete, busuioc şi 150 de grame de iaurt.
Gustare: un fruct la alegere.
Cina: 150 de grame de macrou la grătar cu salată verde, peste care puneţi două linguri cu ulei şi o felie de pâine integrală.

Ziua 5
Mic dejun: un pahar cu apă minerală la temperatura camerei, un ceai sau o cafea cu îndulcitor, un iaurt slab (200 de grame) şi o pară.
Prânz: 60 de grame de spaghete preparate cu o lingură cu unt, plus un bol cu mâncărică de fasole verde preparată cu două linguri cu ulei de măsline.
Gustare: un iaurt slab (200 de grame) şi un fruct la alegere.
Cina: 120 de grame de brânzică de vaci, un cartof copt peste care puneţi sos făcut din 150 de grame de iaurt, o linguriţă cu ulei de măsline, oregano, sare şi piper.

Atenţie! Deoarece această dietă este una restrictivă, e de preferat să nu o ţineţi mai mult de trei-cinci zile şi să nu o repetaţi mai mult de două ori într-o lună.