Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Contrar părerii multor persoane care o ocolesc pentru că este foarte dulce şi care cred că se vor îngrăşa, mierea vă poate ajuta să slăbiţi. Şi nu oricum, ci în combinaţie cu scorţişoara, cele două fiind lăudate pentru beneficiile aduse sănătăţii datorită valorilor nutriţionale pe care le au.

Lichidul se consumă dimineaţa şi seara
Dieta cu miere şi scorţişoară a apărut recent şi este foarte simplu de urmat. Persoanele interesate au nevoie numai de miere, de scorţişoară şi de apă. Primul pas constă în amestecarea unei linguriţe cu miere şi o jumătate de linguriţă cu scorţişoară pulbere, proaspătă, într-un recipient, după care se pune aproximativ o cană cu apă peste cele două ingrediente. Apoi, amestecul se fierbe, iar după ce dă în clocot luaţi vasul de pe foc şi acoperiţi-l. Când lichidul se răceşte, separaţi conţinutul în două părţi egale. Îl puteţi îndulci cu miere înainte de a-l servi.
Consumaţi prima parte din acest amestec dimineaţa, pe stomacul gol, iar a doua parte seara, înainte de culcare.

Pierdeţi săptămânal circa 2 kilograme
Avantajul acestei diete este că veţi pierde aproximativ 2 kilograme săptămânal, în special din zona abdomenului, fără a vă modifica regimul alimentar. În plus, adepţii dietei susţin că această combinaţie ajută la prevenirea cancerului şi a afecţiunilor pulmonare şi că reglează funcţiile sistemului digestiv. De asemenea, scorţişoara acţionează asupra zahărului din sânge, contribuind la eliminarea lui înainte de a fi transformat în grăsime.

Caloriile din zahăr nu pot fi metabolizate
Zahărul rafinat nu conţine minerale şi vitamine, ci doar calorii ce nu pot fi metabolizate. El creşte nivelul colesterolului rău şi îngraşă, în timp ce mierea conţine o mulţime de minerale şi 22 de aminoacizi importanţi pentru metabolism.

- Cura poate fi ţinută două săptămâni, dar dacă vreţi să slăbiţi mai mult o puteţi relua după o lună.