Main menu

header

de Gabriela Niculescu

Dacă ştiţi cum să-l preparaţi, un smoothie este alegerea perfectă pentru energizarea organismului şi pierderea unor kilograme. Diferenţa dintre fresh-ul de fructe şi legume şi smoothie este că, la smoothie, se consumă tot fructul/leguma, cu tot cu pulpă şi coajă, acolo unde se poate. Prin pasarea foarte fină, celuloza şi fibrele sunt descompuse şi devin astfel mai uşor de digerat şi de asimilat. În cazul fresh-urilor, aceşti nutrienţi valoroşi se pierd prin eliminarea pulpei şi a cojii.

Combinaţii apetisante
Iată câteva combinaţii pentru a realiza un smoothie energizant:
- spanac crud şi morcov;
- ananas şi căpşuni;
- piersici şi căpşuni;
- castravete, gulie şi puţin sos iute;
- sfeclă roşie şi morcov;
- roşii şi pătrunjel;
- kiwi şi banană;
- lapte degresat, iaurt, zer, un strop de miere şi gheaţă.
Atenţie însă la cantităţi! Fiind o băutură, vă puteţi lăsa păcălite de cantitate şi puteţi consuma un număr mare de calorii fără să vă daţi seama. Spre exemplu, un smoothie de 550 ml făcut din jumătate de ananas mic, jumătate de grepfrut şi un măr are 258 de calorii, 3,4 proteine, 0,3 lipide, 66,7 carbohidraţi şi 10,4 fibre.


• La toate combinaţiile puteţi adăuga apă plată la mixare dacă vreţi ca sucul să poată fi băut cu paiul.