Main menu

header

579 19 1de Iulian D. Moleianu

Chakrele sunt şapte centre energetice ale corpului uman, localizate între creştetul capului şi baza coloanei vertebrale. Pentru a trăi armonios, trebuie să echilibrăm aceste centre. Situaţia este similară la nivel planetar, pe Terra fiind localizate şapte chakre, din care a şasea se află în ţara noastră.

Ajna Chakra

Controlează văzul fizic şi viziunea mistică

Poate părea ciudat, dar este adevărat. Chakrele planetei noastre sunt perfect aliniate cu propriile noastre chakre, iar între noi şi Pământ există o stare de dependenţă. Odată ce Terra se trezeşte la viaţă, aşa stau lucrurile şi în ceea ce ne priveşte. În acelaşi fel în care energia noastră se ridică de la centrul energetic aflat cel mai jos, denumit Muladhara Chakra, urcând până în centrul situat cel mai sus, Sahasrara Chakra, astfel încât să devenim cât mai armonioşi în sinele nostru şi mai apropiaţi de Divinitate, tot aşa se desfăşoară şi procesul de „trezire” al Pământului. Este adevărat, la nivel planetar, aceste vortexuri de energie s-au modificat în timp, în funcţie de ciclurile planetare şi aşa se întâmplă ca, în ziua de azi, una dintre chakre să se afle chiar în inima Bucegilor. Nu este nimic... paranormal în toată această poveste, dar ştim cu toţii cât de mult s-a vorbit în ultimii ani despre bogăţiile energetice ale Munţilor Bucegi şi de felul în care ele au fost, mai mult sau mai puţin, exploatate. Experţii în domeniu au convenit că al şaselea punct energetic al Terrei, Ajna Chakra, are „sediul” în Europa, mai exact în România. Ajna Chakra controlează văzul fizic, viziunea mistică, glanda pineală care asigură interacţiunea cu sistemul endocrin. În acest punct energetic sunt localizate creativitatea, memoria, gândirea, clarviziunea, inteligenţa şi intuiţia. Ajna Chakra este, de fapt, centrul integrării intuitive, care deschide portaluri şi permite un plus de energie dimensională, pentru a intra şi a ieşi din această lume. La fel ca şi glanda pineală, Ajna Chakra ne permite să recunoaştem alte dimensiuni şi realităţi. Deseori, în Munţii Bucegi au fost semnalate portaluri şi o mulţime de fenomene energetice misterioase.

Muladhara Chakra

Centrul rădăcinii planetei

Să facem însă cunoştinţă şi cu restul chakrelor de pe Terra. Prima, Muladhara Chakra, se află în Muntele Shasta, din California. Este „centrul rădăcinii” planetei, care guvernează sistemul endocrin şi cel nervos, central. Cele mai importante glande sunt cele suprarenale, care pun în funcţiune sistemul nervos simpatic, ca mecanism viril al corpului şi capacitatea organismului de a lupta sau de a ceda. Energia din Muntele Shasta este considerată primară şi de bază în existenţa Pământului, deoarece s-a acumulat forţa universală a vieţii, de dinainte ca ea să devină... viaţă.

Swadhisthana Chakra

Sediul creativităţii

Cea de-a doua, Swadhisthana Chakra, se găseşte în Lacul Titicaca, din Peru. Acest centru reglează energia sexuală, dorinţa, este sediul creativităţii fizice şi al dorinţei de viaţă. Cele mai importante glande ale acestei chakre sunt gonadele, dar acestei chakre îi aparţin inclusiv rinichii, şira spinării şi glandele prezente în regiunea acesteia. Şarpele încolăcit, prezent în miturile sud-americane, este reprezentativ pentru energia kundalini, care se ridică la chakra sexuală a Terrei. Din acest motiv, Lacul Titicaca este considerat spaţiul în care energia noastră primară începe să „nască”.

Manipura Chakra

Produce iluminare spirituală

Manipura Chakra, cel de-al treilea centru vital, este localizat în Muntele Uluru (sau Ayers Rock) din Australia. Manipura Chakra stăpâneşte organele responsabile cu asimilarea alimentelor şi controlează activitatea energiei biochimice şi a metabolismului. Această chakră are o acţiune importantă în relaţiile interpersonale şi în cele care presupun schimburi de valori, afaceri, posesiuni şi câştiguri financiare. Produce ambiţie şi iluminare spirituală. Este chakra misticismului şi produce calm şi seninătate. De aici provin forţa şi capacitatea de a domina, energiile care susţin legăturile dintre om şi cunoaşterea spirituală. Pentru băştinaşii din Australia, Muntele de granit roşu Uluru este cea mai veche piatră din lume, cordonul ombilical al Pământului.

Anahata Chakra

Indică puterea iubirii

În localităţile britanice Glastonbury, Shaftesbury şi Somerset, unde se presupune că s-ar afla Sfântul Graal, este localizat cel de-al patrulea centru vital, Anahata Chakra. Acest centru energetic guver- nează inima, plămânii, sistemul circulator şi sistemul imunitar. Cea de-a patra chakră indică puterea noastră de a iubi. Centrul inimii, care reprezintă punctul de integrare a sistemului chakral, acţionează precum o balanţă. Este conectat cu creativitatea persoanei şi cu expresivitatea fiecărui individ. Este centrul luminii, al dragostei, durerii, bucuriei, urii, compasiunii şi simpatiei. Cercetătorii au sesizat în zona engleză „cercuri luminoase” situate în lanuri de cereale, considerate „anomalii magnetice”.

Vishuddha Chakra

Stimulează forţa mentală

Cea de-a cincea chakră, Vishuddha, se găseşte în apropierea Muntelui Sinai, spaţiul sacru al evreilor. Vishuddha Chakra reglează aura şi corpul astral, dar funcţia sa primordială este legată de modalitatea de exprimare, de claritate, imparţialitate, creativitate şi de puterile mentale ascunse. Atunci când acest centru energetic este activat, el stimulează sfera mentală. Nu departe de zona Munţilor Sinai se află piramidele egiptene, ceea ce pare să nu fie o coincidenţă. Potrivit cunoscutului scriitor francez Bernard Pivot, „tulburările sociale şi politice din Orientul Mijlociu pot fi considerate strigătele de ajutor ale mamei-planetă”.

Sahasrara Chakra

„Mii de petale”

În fine, numele celei de-a şaptea şi ultime chakre, Sahasrara, se traduce prin sintagma „mii de petale”. Acest punct energetic se află în creştetul capului şi aparţine conştiinţei. Când omul doarme, inclusiv energia Sahasrara Chakra se odihneşte. Respectiva chakră guvernează glanda pituitară şi face legătura dintre om şi Univers, aducând individului stări psihice profunde. Sahasrara este localizată la nivel planetar în Tibet, o zonă energetică deosebită.

În Munţii Bucegi au fost semnalate portaluri şi fenomene energetice misterioase

„Tulburările din Orientul Mijlociu pot fi considerate strigătele de ajutor ale mamei-planetă“ Bernard Pivot

Jude Currivan vorbeşte despre a opta chakră

579 19 2Scriitoarea Jude Currivan a publicat o carte intitulată „A opta chakră. Ce este şi cum poate să ne transforme viaţa”. Ea susţine că dincolo de cele şapte chakre „tradiţionale” mai există încă una. Este o percepţie nouă şi revoluţionară a Cosmosului, care împacă ştiinţa de vârf cu Spiritul şi cu înţelepciunea veşnică a tuturor epocilor, într-un model universal al conştiinţei. Potrivit lui Currivan, această a opta chakră, „Holograma cosmică”, ne oferă o cale către desăvârşirea spirituală.