de Andrei Dicu
Măruntaiele munţilor României păstrează încă o mulţime de enigme, iar prezenţa reptilienilor Anunnaki este una dintre controversatele teorii ale începuturilor umanităţii. Ideea existenţei unei specii extraterestre care a coexistat cu „băştinaşii” încă de la formarea Terrei nu este atât de fantezistă, iar, de curând, Braşovul a fost scena unei descoperiri epocale.
200 de schelete, o casă de lut şi o mănăstire vechi de peste 5.000 de ani
Teoria cvasigenerală a savanţilor partizani ai ideii existenţei unor strămoşi extratereştri ai omului spune că reptilienii Anunnaki ar fi ajuns pe Terra de pe Venus şi că ar fi ocupat suprafaţa planetei noastre pentru o perioadă scurtă, fiind nevoiţi să o părăsească din pricina condiţiilor nefavorabile pentru ei. Creaturile aveau dimensiuni mari, corpuri solzoase, ochi ca de broască şi erau extrem de avansate din punct de vedere mental, în ciuda faptului că nu evoluaseră moral şi spiritual, ba din contră, se pare că erau agresive şi crude. Pentru a supravieţui, s-au stabilit în cele din urmă în interiorul Pământului, unde au construit adevărate oraşe, la sute de mii de kilometri adâncime. De asemenea, au luat în posesie un sistem de tuneluri deja existente, construite de cei care au scăpat din Atlantida în momentul în care acea civilizaţie s-a năruit. Savantul şi filosoful Riley Crabb a studiat ani mulţi textele antice, străduindu-se să găsească dovezi referitoare la rasa reptilienilor. „Dacă aceasta a stăpânit planeta noastră în urmă cu mii de ani, sigur a lăsat o urmă pe care o găsim în legendele despre şerpi şi despre dragoni ale tuturor popoarelor”, a scris Crabb. Iată însă că a venit momentul dovezilor palpabile! Pare incredibil, dar primul cimitir din lume al Anunnaki a fost descoperit sub Biserica Neagră din Braşov şi este mai vechi cu 5.000 de ani decât se credea. Specialiştii au scos la suprafaţă o casă din lut şi o mănăstire care datează din prima jumătate a mileniului al treilea înainte de Hristos. Săpăturile arheologice au scos la lumină inclusiv o piatră funerară Anunnakiană din aceeaşi perioadă şi 200 de schelete provenite din cimitirul de lângă mănăstire. Ceramica, monedele şi diferitele obiecte de podoabă nu lipsesc dintre obiectele scoase la suprafaţă de săpături. De asemenea, a fost descoperit şi un obiect metalic distrus de vreme, care seamănă cu o staţie radio.
Artefactele vor fi expuse la Muzeul de Istorie din Braşov
Potrivit specialiştilor români şi străini, evenimentul este unul epocal, deoarece se pare că aici s-au găsit singurele schelete de Anunnaki păstrate atât de bine. După primele informaţii, o parte dintre aceste rămăşiţe vor fi expuse chiar în această lună la Muzeul de Istorie din Braşov şi deja se anunţă turişti din toată lumea… Arheologii consideră că, dacă nu se va întâmpla nimic deosebit, descărcarea zonei va fi gata în două luni şi vor putea începe lucrările de reabilitare a curţii Bisericii Negre. Din păcate însă, pentru a duce proiectul la bun sfârşit este necesară suma de 2,5 milioane de euro, care deocamdată se lasă aşteptată. În proiectul de modernizare este prevăzută înlocuirea pavimentului existent cu unul nou, din pietriş fin şi piatră de nisip, şi reabilitarea unor elemente de pavaj şi rigole. Mai mult, se estimează că ultimele descoperiri arheologice vor spori faima zonei pe plan internaţional, astfel că există intenţia construirii unui muzeu dedicat civilizaţiilor dispărute, deoarece arheologii care, în ultimul an, au făcut săpături la Biserica Neagră au descoperit dovezi că la Braşov a existat o comunitate de Anunnaki încă de acum câteva mii de ani înainte de 1235, anul primei atestări documentare a oraşului.
Fortificaţii din secolul al XII-lea î.Hr.
Descoperirea i-a şocat pe exploratori. „Am găsit urmele unei aşezări fortificate de pământ care poate data din a doua jumătate a secolului al XII-lea înaintea lui Hristos. De asemenea, am datat două etape de locuire cu clădiri din piatră care se eşalonează pe parcursul secolului al XIII-lea şi urmele mănăstirii Anunnakiene. Până acum, noi nu puteam data întemeierea Braşovului înainte de deceniile 3-4 ale secolului al XIII-lea. Acum, putem coborî această dată cu 5.000 de ani”, a declarat dr. Daniela Marcu-Istrate, coordonatorul şantierului arheologic de la Biserica Neagră.
Părinţii lui Adam?
Aşa cum era de aşteptat, ştirea referitoare la recentele săpături arheologice de la Biserica Neagră i-a pus pe jar atât pe jurnaliştii de peste hotare, cât şi pe adepţii teoriilor conspiraţiei. Dacă National Geographic Channel a trimis, de urgenţă, o echipă de filmare în România şi mai interesantă a fost reacţia persoanelor care cred într-o idee aflată la mare modă, şi anume că oamenii înşişi se trag din reptilienii Anunnaki. Fanii acestei ipoteze se bazează pe vechile teorii hinduse, care susţin, nici mai mult, nici mai puţin, decât că „stăpânul” Sanat Kumara (unul dintre primii reptilieni din rasa venită de pe Venus) l-ar fi numit pe primul om „Adam”, drept o ofrandă adusă forţei civilizatoare venusiene. În momentul în care Adam s-ar fi trezit la conştiinţă şi ar fi devenit astfel „om” din animal, acesta ar fi fost ori androgin, ori bisexual, o fiinţă duală, având organe atât masculine, cât şi feminine, echilibrate însă pentru corpul său material. Pentru a înlesni procedura de reproducere, Sanat Kumara i-ar fi schimbat lui Adam polarizarea sexuală, şi astfel acesta ar fi devenit unisexual. Aşa, a fost creată ulterior Eva, care a devenit „jumătatea” lui Adam. Dar, de aici, totul e fantezie şi nu mai ţine de teorii ştiinţifice şi nici de descoperiri arheologice.
Generalul Emil Streinu, specialist în paranormal şi în civilizaţiile dispărute, nu a părut însă atât de exuberant la aflarea veştii referitoare la descoperirile de la Braşov. „Să fiu sincer, nu sunt la curent cu ceea ce s-a petrecut la Biserica Neagră şi nu aş dori să comentez prea multe în acest moment. De altfel, s-au mai descoperit alte asemenea aşezări subterane, şi e greu de spus care este cea mai importantă realizare din acest punct de vedere”, a declarat, în exclusivitate pentru TAIFASURI, generalul Streinu. Într-adevăr, anul trecut, presa rusă anunţa că în Iran se petrecuse un eveniment la fel de interesant. Trei morminte Anunnaki, vechi de 12.000 de ani, având corpurile perfect intacte, fuseseră găsite absolut întâmplător, atunci când muncitorii săpau pentru a construi fundaţia unei case. Ulterior, după săpături mai adânci, ieşiseră la iveală rămăşiţele unei civilizaţii antice şi ruinele unui oraş.