Main menu

header

695 29 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Inevitabilitatea îmbătrânirii și morții a fascinat omenirea timp de mii de ani. Deși nimeni nu a reușit să descopere viața fără de moarte, se spune că în cea mai veche carte interzisă, „Cartea lui Thoth”, un zeu foarte important pentru egiptenii antici ar fi ascuns secretul nemuririi, morții putând fi înviați folosind acest manuscris, iar efectele acestuia manifestându-se și la mare distanță. Mai mult, deși se crede că nimeni nu s-a întors din morți, există câteva excepții de persoane care, după ce au fost declarate decedate, au revenit la viață într-un mod miraculos. Incredibila poveste a acestora o veți afla în rândurile următoare.

Miracolul luminii

Când Analia Bouter, mamă a patru copii, a aflat că este din nou însărcinată, a fost în culmea fericirii. Dumnezeu i-a dăruit tot ceea ce și-a dorit mai mult: o casă plină cu copii. Însă, cu trei luni înainte de termenul la care ar fi urmat să nască, Analia a intrat în travaliu, iar nenorocirea și-a făcut loc în familia acesteia, întrucât copilul a fost declarat mort atunci când a fost adus pe lume. Asta după ce a fost consultat atât de obstetricieni, cât și de un specialist neonatolog. Când părinților li s-a dat certificatul de deces, au simțit că lumea a stat în loc, însă, dintr-un motiv pe care niciunul dintre ei nu a putut să-l explice, 12 ore mai târziu au decis să se reîntoarcă la spital pentru a mai privi încă o dată chipul copilului, păstrat la morgă. Când mama a deschis sertarul-frigider unde se afla micuța, aceasta a început brusc să plângă, spre uimirea tuturor medicilor care au încercat să găsească o explicație. Fetița a primit cel mai frumos nume: Miracolul luminii.

Râul roșu

Fascinat de frumusețea gheții, Alvaro Garza, un băiat de 11 ani, s-a gândit să se joace pe Râul Roșu, care separă statele Minessota și Dakota de Nord. Cum gheața a fost subțire, la scurt timp după ce a călcat pe aceasta, micuțul a căzut și a stat sub apă până a venit salvarea nu mai puțin de 45 de minute. Când a fost scos la suprafață, medicii au constatat că Alvaro a rămas fără puls, iar temperatura corpului a ajuns la 25 de grade. Chiar dacă l-au dus de urgență la spital, unde i s-au aplicat toate procedurile necesare pentru a fi readus la viață, nimeni nu s-a așteptat ca acesta să se trezească. Și totuși, minunea s-a produs! Singura explicație care s-a găsit a fost faptul că înainte să cadă în apă, băiatul s-a zbătut câteva minute, ceea ce a permis corpului său să se răcească şi să-i reducă nevoia de oxigen. Timp de patru zile după ce și-a revenit, Alvaro a comunicat prin clipit. Ulterior, nu a putut să-și folosească o perioadă mâinile și picioarele, dar într-un final s-a recuperat complet și, spre surprinderea tuturor, nu a rămas cu niciun semn de leziune cerebrală.

S-a trezit în timpul autopsiei

695 29 2Un bătrân în vârstă de 80 de ani din Johannesburg a speriat îngrozitor personalul unei morgi. Bătrânului i s-a făcut rău, iar familia a chemat pompele funebre, motivând că acesta a trecut în rândul drepților. Lucru confirmat de altfel și de un reprezentant al instituției. În consecință, omul a fost transportat de urgență la morgă și introdus într-un frigider. Dar după 21 de ore, bătrânul s-a trezit și a început să țipe, băgând în sperieți întregul personal. Ulterior, acesta a fost scos din frigider și dus la un spital, unde s-a constatat că este sănătos și poate merge acasă. Un alt caz care a uimit lumea întreagă este cel al lui Carlos Camejo, în vârstă de 33 de ani, care, în urma unui accident pe o autostradă din Venezuela, a fost declarat mort și transportat la morgă. Când medicii legiști au început să-i facă autopsia au văzut că zona de sub bărbie, care a fost tăiată… a sângerat. În momentul în care medicii au cusut tăietura, bărbatul s-a trezit și a menționat că durerea a fost îngrozitoare.

A plecat din sicriu… ca să gătească

Ce legătură are moartea cu gătitul? Teoretic, niciuna, dar o bătrână de 95 de ani din China a dovedit contrariul. Bătrâna, pe nume Li Xiufeng, a fost declarată moartă timp de șase zile, după ce a suferit o gravă lovitură la cap. Familia a făcut toate demersurile înmormântării, iar aceasta a fost pusă în sicriu. Cu doar o zi înainte de a fi dusă la cimitir, un vecin s-a dus acasă la Li să-și ia adio pentru totdeauna. Și… surpriză! Bărbatul a găsit sicriul gol. Spre uimirea tuturor, femeia s-a trezit din morți și a fost găsită în bucătărie, unde și-a pus în aplicare cel mai mare hobby: gătitul. Femeia care a petrecut cel mai mult timp la morgă a fost rusoaica Liudmila Stebliţkaia: trei zile. După ce a fost declarată moartă și introdusă în frigider, aceasta s-a trezit. Întrucât evenimentul s-a petrecut într-o zi de vineri, fiica acesteia nu a putut să ajungă din nou la morgă decât luni, când i s-a spus că mama sa a comunicat cu tot personalul spitalului. Chiar dacă șocul a fost extrem de puternic pentru fată, aceasta a avut cea mai frumoasă surpriză a vieții.

Specialiștii au descoperit singura ființă care nu moare niciodată, reușind să-și inverseze procesul de îmbătrânire: meduza din specia turritopsis nutricular, afirmând că atunci când vor descoperi misterul reîntineririi acesteia, îl vor aplica și în cazul oamenilor

A revenit la viaţă după ce a îngheţat la -30 de grade Celsius

695 29 3695 29 4Un caz cu totul ieșit din comun este al unei fete de 19 ani, pe nume Jean Hilliard, care, după ce a înghețat la -30 de grade Celsius, și-a revenit la viață într-un mod cu totul inexplicabil pentru medicii care s-au ocu- pat de ea. În decembrie 1980, tânăra a derapat pe un drum cu gheață și a intrat într-un șanț. Întrucât nu a fost rănită, Jean a reușit să iasă din mașină și a pornit spre casa unui prieten care locuia în apropiere, afară fiind nu mai puțin de -30 de grade Celsius. La un moment dat, picioarele au început să o doară cumplit din cauza frigului și pe o stradă din fața casei amicului său, s-a prăbușit la pământ. Aceasta a fost găsită întâmplător de acesta, după șase ore, timp în care corpul tinerei s-a transformat efectiv într-un bloc de gheață. Chiar dacă a fost dusă de urgență la spital, medicii nu au știut ce să-i facă, mai ales că au constatat că inima fetei a avut doar câteva bătăi pe minut. În plus, corpul acesteia nu a reacționat la niciun fel de îngrijiri medicale, iar medicii nu au găsit niciun loc pe corpul său să nu fie înghețat pentru a i se putea introduce termometrul. Singurul lucru pe care medicii l-au făcut a fost să-i aplice comprese calde pe corp în încercarea de a-i crește temperatura. La un moment dat însă, Jean a cerut cu glas stins, apă, iar după trei zile, a reușit să-și miște și picioarele. Și chiar dacă medicii au fost convinși că picioarele îi vor fi tăiate, nu a fost nevoie de niciun fel de amputare, iar fata nu și-a pierdut niciun membru. După 49 de zile de spitalizare, din care șase la terapie intensivă, tânăra a ieșit din spital sănătoasă. Până în ziua de astăzi, niciun medic nu a reușit să descifreze misterul revenirii sale…