de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna
Un vechi proverb arab spune că timpul sfidează locul, iar piramidele sfidează timpul. De 4.000 de ani, piramidele presărate în deșertul Egiptului au stârnit curiozitate. Oamenii de știință au căutat explicații despre felul în care au fost construite aceste minuni ale lumii, dar nici până în acest moment misterul nu a fost elucidat. Să fie vorba despre mâna omului sau să fie opera altor civilizații? Nimeni nu știe, însă rămâne interesant ce se întâmplă în interiorul unei piramide.
Blocurile uriașe sunt poziționate pe direcția nordului magnetic
După îndelungate cercetări, specialiștii au ajuns la o concluzie uimitoare: piramidele sunt poziționate pe direcția nordului magnetic, ceea ce face ca uriașele blocuri să depindă de câmpul magnetic terestru. Orice deviere de la această așezare, chiar și cu câteva grade, ar reduce așa-numitul efect de piramidă de care se tot vorbește în ultima perioadă. Dar la ce se referă acesta? Oamenii de știință au observat că în interiorul unei piramide totul se întâmplă altfel decât în viața reală. De exemplu, alimentele își păstrează prospețimea de trei ori mai mult decât în mod obișnuit, apa își schimbă structura moleculară și informația, devenind vindecătoare atât pentru oameni, cât și pentru animale și plante, ca să nu mai vorbim despre faptul că semințele puse în interiorul unei piramide cresc de trei ori mai repede, iar proprietățile nutritive sunt cu mult peste nivelul obișnuit, în timp ce bateriile se reîncarcă singure. Tot specialiștii spun că persoanele care locuiesc într-o casă sub formă de piramidă se simt excelent atât din punct de vedere fizic, cât și psihic, iar animalele din jurul locuinței se îmbolnăvesc extrem de rar. Incredibil este și efectul pe care piramidele îl produc asupra celor care meditează sub ele, adică o stare de imponderabilitate și o încetinire a curgerii timpului. Ce înseamnă asta? Că în interiorul piramidelor există niște energii extrem de puternice, dar niciun savant nu a putut până în acest moment să explice fenomenul.
În interiorul edificiului de piatră are loc o mumificare naturală
Primul personaj care a cercetat efectul de piramidă a fost radiestezistul francez Antoine Bovis, la mijlocul secolului trecut. Convins că în interiorul colosului de piatră se produce un proces de mumificare naturală, el a încercat să demonstreze acest lucru. Bovis a devenit interesat de fantasticele energii după ce a găsit în camera mortuară regală din Piramida lui Keops, un loc unde temperatura ajunge la 20 grade Celsius, cadavre de animale care nu putreziseră. Sigur pe el, Antoine a construit un model exact, la scară ca al celebrei piramide, iar în interiorul acesteia, la înălțimea de 1/3 de la bază, a pus o pisică moartă, pe care a lăsat-o acolo o lună. Ulterior, acesta a constatat că pisica era intactă: nu intrase în descompunere și nu mirosea, ca și cum ar fi fost mumificată.
În România, există o replică a colosului lui Keops
La marginea Piteștiului, o construcție bizară, de dimensiuni uriașe, îi dă fiori oricărui trecător. Este o piramidă din metal și sticlă, o copie a Piramidei lui Keops, ridicată la scară de 1:10 în anii ’80. Cândva, această piramidă, singura din lume cu stație de epurare a apei, a fost un laborator de cercetare avansată, dar astăzi acolo domnește uitarea. Cine a fost în spatele acestei incredibile construcții? O capacitate în domeniul biologiei, dr. Marioara Godeanu, șefa unui colectiv de cercetare la Institutul Central de Biologie, care începuse un experiment de avangardă. Dar de ce a ales dr. Godeanu ca acest laborator să fie în formă de piramidă? Pentru că făcea parte din categoria celor care voiau să dezlege enigma coloșilor. Se spune că stația de epurare funcționa în perioada comunistă la capacitate maximă, iar plantele creșteau miraculos, ba chiar s-ar fi deschis noi direcții de cercetare în industria farmaceutică. Umblă și acum vorba că toți cei care intrau în interiorul piramidei de la Pitești aveau doar senzații de bine și liniște și că ar fi existat paznici bolnavi care, dormind în piramidă, s-au însănătoșit uimitor. Pe de altă parte, se crede că au existat multe femei sterile care, după ce au pășit în piramidă, ulterior au devenit mame. Dar acest colos excentric, ieșit total din ideologia comunistă, care a luat la Geneva, în 1992, medalia de argint, tot în acel an, la Budapesta, medalia de aur, iar în 1993, Marele Premiu la Salonul Internațional de Inventică de la Nürnberg, a fost lăsat să moară încet. Oare avea stocat dr. Glodeanu în arhivele sale mai multe informații pe care nu îndrăznea să le divulge?
Experimente interesante: epurarea apei cu plante tropicale
Adevărata bătălie cu laboratorul de la Pitești a fost pentru a demonstra efectul piramidei asupra apei. Și anume că apa se energizează și se transformă într-o apă pură, necontaminată. Și tot la Pitești s-au încercat metode naturale de epurare a apei cu ajutorul unor plante tropicale ca zambila de apă și nufărul egiptean. Procedeul era următorul: apa circula pe niște canale în care plantele erau așezate. Acestea se hrăneau cu reziduurile din apă, care se curăța natural, fără ajutorul instalațiilor scumpe. După studiile făcute de Marioara Godeanu, inventatorul Corneliu Hopârțean a realizat un stup în formă de piramidă, unde mierea este mai pură și are efecte terapeutice mai pregnante.
Cum lucrează energia
De profesie chimist, omul de afaceri belgian Paul Liekens a fost unul dintre specialiștii care au experimentat energia piramidei, iar observațiile sale au uimit și cele mai sceptice personaje din medicină. Iată cum a descris Liekens energia care lucrează în interiorul unei piramide, în cartea sa intitulată „Efectul de piramidă”: „Vârful unei piramide este puternic încărcat cu Yin, în vreme ce baza este puternic încărcată cu Yang. Piramida vibrează ca un difuzor, dar cu o frecvență foarte înaltă (vibrații cosmice). Energia sa răspândește astfel atât orizontal, cât și vertical. (…) La o treime din înălțimea piramidei (în centrul ei de greutate), Yin trece în Yang și invers. Acolo domnesc liniștea și imobilitatea, lipsesc mișcarea și viața. De-acolo pornește viața și acolo se reîntoarce. (…) De altfel, nu e întâmplător faptul că marea piramidă a lui Keops povestește încifrat istoria omenirii”.