Main menu

header

745 15 1de Andrei Dicu şi Eduard Popa

S-a discutat mult pe tema faptului că aşa-numitele porunci cereşti, apărute în variantă psihotronică şi holografică, pot fi minuni sau înşelătorii. Interesant este că istoria abundă în asemenea întâmplări, care mai de care mai ciudate, şi că fenomenele s-au petrecut, cel mai adesea, în timpul unor conflicte militare. Din acest motiv, interpretările au devenit fanteziste şi apocaliptice.

Mingea luminoasă de la Ierusalim

745 15 2Studiul arhivei fenomenelor nonconvenţionale îi împarte pe cercetători în două tabere. Unii dintre ei susţin că au existat, într-adevăr, „minuni” care cu greu pot fi explicate sau că unele dintre apariţiile surprinzătoare de pe cer sunt „opera” unor civilizaţii extraterestre, iar alţii sunt de părere că totul este o imensă farsă. Discuţia în jurul acestor fenomene a reapărut odată cu proiecţia imaginii unui călăreţ apocaliptic la Cairo şi cu „vizita” unui OZN gigantic, pe cerul Ierusalimului, dar nu trebuie uitate şi alte exemple, inclusiv din ţara noastră. Referindu-ne, însă, la cazurile din Egipt şi din Israel, fiind vorba despre zone „fierbinţi”, veţi vedea că au existat o mulţime de cazuri în care soarta unor confruntări decisive a fost hotărâtă de introducerea pe câmpul de luptă a unor arme menite să creeze panică în tabăra adversarului. Să revenim, însă, la cele două cazuri la care ne refeream mai sus. Într-o dimineaţă de duminică, o minge luminoasă a fost văzută, plutind, asupra unui templu islamic din Ierusalim. La eveniment au asistat mulţi martori, iar entitatea, despre care cei mai mulţi susţin că ar fi fost un OZN, a fost filmată din cel puţin patru locuri. Obiectul a fost văzut coborând încet, chiar deasupra Cupolei Stâncii, un vechi sanctuar musulman. La un moment dat, s-a aprins puternic şi imediat a ţâşnit spre cer, cu o viteză teribilă. Evenimentul i-a surprins pe savanţi, care caută, în continuare, o explicaţie plauzibilă, dar adepţii „fenomenului OZN” sunt convinşi că au avut de a face cu o apariţie de natură extraterestră. Alţii susţin că, de fapt, a fost o mare diversiune, un fel de „joc” al armatei israeliene.

Tehnici militare de tradiţie

Cum spuneam, practici diversioniste există de secole. În timpul Primului Război Mondial, înaintea unei bătălii decisive, în apropiere de Le Mons (Franţa), germanii şi francezii se aflau faţă în faţă. În zorii zilei, dintr-un nor luminos, pe cer a apărut un cavaler în armură, călare pe un cal alb, ambii având staturi gigantice. Cu pletele fluturând în bătaia vântului, călăreţul a ridicat sabia deasupra trupelor germane, care, îngrozite, au bătut în retragere şi au fugit în derută, părăsindu-şi poziţiile şi armamentul. În timp ce comandanţii nemţi se chinuiau să readune trupele, francezii au ocupat liniile inamice şi au capturat o mare cantitate de armament. Cu altă ocazie, în Prusia Orientală, în apropierea lacului Maner, trupele ţariste se pregăteau să dea o ripostă dură forţelor germane. Dar, cu puţin timp înaintea atacului, pe cer, dintre nori, a apărut o imagine uriaşă, reprezentând chipul Maicii Domnului, ţinându-l în braţe pe Iisus, totul fiind înconjurat de o feerie de lumini colorate. După ce a binecuvântat armata rusă, Maica Domnului i-a indicat drumul spre victorie. Calea spre succes i-a dus pe ruşi la o înfrângere zdrobitoare, deoarece pe direcţia respectivă fusese pregătită o ambuscadă a trupelor germane. A fost vorba despre una dintre cele mai moderne forme de război psihologic de la acea vreme, o mistificare grosolană pusă în practică prin procedee tehnice. „Miracolele” se realizau prin proiecţia, pe fondul norilor, a diferitelor imagini sau pelicule cinematografice.

OZN-ul care a „prevestit” Revoluţia de la Bucureşti

Pentru că discutam despre asemenea apariţii surprinzătoare, trebuie amintite încă alte câteva episoade importante. În noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989, în zona Giurgiu – Ruse a fost semnalat un OZN, filmat de televiziunea bulgară. Este de notorietate faptul că, la acea vreme, majoritatea românilor urmăreau programele televiziunii din ţara vecină, astfel că orice variantă este posibilă. Mai ales că în acea noapte începea şi Revoluţia, la Bucureşti... Apoi, OZN-uri, despre care, până la urmă, s-a demonstrat că erau proiectate pe cer în variantă holografică, au fost semnalate, în ultimii ani, pe cerul Moscovei, capitala Federaţiei Ruse, dar şi la Beijing, în timpul Jocurilor Olimpice. De curând, pe cerul SUA au fost observate şi fotografiate globuri de foc verzi. Inclusiv la Bucureşti au fost semnalate, în ultima vreme, obiecte zburătoare luminoase, apariţii asupra cărora s-au ţesut teorii conspiraţioniste sau interpretări legate de mesaje divine.

Călăreţul apocaliptic a apărut în Piaţa Tahrir, din Cairo

În timpul tulburărilor politice din Egipt, televiziunea MSNBC a filmat o imagine care ţine de zona paranormalului sau a trucajelor. În piaţa Tahrir, din Cairo, a apărut un călăreţ transparent, care a stârnit un adevărat val de comentarii, deşi, probabil, putea fi rezultatul unei dâre de fum, o hologramă, o reflexie a focului sau a lentilei. Imediat după difuzarea imaginilor, înregistrarea s-a răspândit rapid, însoţită de o serie de comentarii religioase. Cea mai vehiculată teorie îl invocă pe unul dintre cei patru călăreţi ai Apocalipsei, care reprezintă o viziune prezisă în cartea „Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul”. În capitolul 6, se vorbeşte despre cei patru călăreţi care vor străbate Pământul, primul fiind chiar Iisus, care va veni pe un cal alb, pentru a vindeca inimile oamenilor. Al doilea va apărea pe un cal roşcat, care simbolizează războiul, urmat de unul negru (foametea) şi de un ultim călăreţ pe un cal pământiu, care reprezintă moartea. Referitor la cazul din Egipt, o mulţime de oameni erau convinşi că arătarea din înregistrare a fost cel de-al patrulea călăreţ. „Şi m-am uitat, şi iată un cal galben-vânăt, şi numele celui ce şedea pe el era: Moartea; Şi iadul se ţinea după el; Şi li s-a dat lor putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabie şi cu foamete şi cu moarte şi cu fiarele de pe pământ”, scrie în Apocalipsă. Alte persoane, aplecate spre zona tehnică, au fost de părere că au fost folosite imagini lucrate pe calculator, care sunt folosite şi în multe producţii de la Hollywood.

Iisus, coborând din cer, şi cavalerii de la Suceava

745 15 3Şi în România am avut parte de apariţia surprinzătoare a călăreţilor Apocalipsei. La 31 martie 2016, la Suceava, a fost fotografiată, pe cer, imaginea celor patru mesageri (foto), în urma unei furtuni violente. Se pare că fotografia nu este trucată. Tot în ţara noastră, de data aceasta la Bucureşti, în timp ce se plimba pe stradă, o femeie susţine că l-a văzut şi chiar l-a fotografiat pe Iisus, coborând din cer. O altă fotografie care a dat apă la moară adepţilor teoriei conspiraţiei este cea a unui chip straniu, apărut în gara din Iaşi. Cu toate acestea, psihologii spun că, în unele cazuri, dincolo de mărturiile incredibile legate de aceste fenomene, imaginile pot fi exclusiv rodul imaginaţiei noastre, deoarece fiecare poate traversa stări de depresie.