Main menu

header

751 16 1de Carmen Ciripoiu şi Sorin Dumitrescu

Nu e pentru prima dată când se vorbește despre faptul că mai multe țări au găsit bucăți metalice de OZN-uri prăbușite, resturi despre care unii experți cred că ar conține secrete inimaginabile. Ce cunoaște un pământean despre aceste metale misterioase, OZN-urile? Fac parte deja din viața de zi fără ca cineva să-și dea seama sau sunt un mare pericol pe care omenirea încă nu l-a înțeles? Greu de răspuns la această întrebare, însă, surprinzător sau nu, în ultima perioadă tot mai multe dosare, secretizate de decenii, ce relatează întâlnirile cu OZN-urile, au devenit publice.

Discul argintiu, mai dur ca oțelul din Texas

În urma unui exercițiu de bombardament desfășurat în anul 1955 la Del Rio, Texas, un colonel a văzut alergând pe cer o sferă mai strălucitoare decât o stea. Pilotul a spus superiorilor săi și a fost lăsat să pornească pe urmele obiectului. În timp ce a urmărit OZN-ul, ofițerul a văzut cum obiectul a căzut din cer și s-a prăbușit pe malul fluviului. Împreună cu un alt coleg, colonelul a ajuns la obiectul misterios, unde a găsit un disc argintiu înfipt în sol, dar și cadavrele a trei extratereștri din echipaj. Pentru că armata mexicană l-a alungat, colonelul a plecat, nu înainte de a lua, pe ascuns, o bucată din resturile navei. Când a ajuns la baza din Fort Worth, ofițerul a început să studieze bucata. Ce a descoperit depășește orice imaginație: interiorul era în formă de fagure, iar metalul de câteva ori mai dur decât oțelul. Atât de dur, încât nu a putut fi tăiat nici cu lampa de sudură. Din păcate, colonelul nu a putut afla mai multe, pentru că superiorii i-au cerut să predea materialul unui laborator din Maryland. Mai mult, la scurt timp, este somat la telefon să nu spună nimănui despre acel incident. Ce s-a ales de bucata găsită la Del Rio? Experții cred că, de zeci de ani, armata americană are un program secret de studiere a obiectelor extraterestre, în scopul producerii de noi tipuri de arme. Pe de altă parte, sunt și specialiști care susțin că metalele extraterestre au adus de mult un mare salt în tehnologia militară.

Incidentul de la Dalnegorsk

751 16 2La 29 ianuarie 1986, un alt incident a avut loc la Dalnegorsk, în Rusia, când locuitorii acestui oraș au văzut o sferă roșie care a străbătut cerul nopții, apoi s-a izbit de un munte. Cei care au ajuns la fața locului au descoperit un crater fumegând, înconjurat de o zonă acoperită cu o peliculă neagră. În urma examinărilor care au avut loc s-a descoperit că acea peliculă conținea un fel de mărgele metalice extrem de ciudate, dintr-un tip de plumb nemaiîntâlnit niciodată până în acel moment. Ulterior, trei academii și 11 instituţii de cercetare din URSS au analizat obiectele care au rămas din OZN-ul prăbușit. Ce au constatat? Că diferența dintre atomii acelui material e total diferită de cea a fierului. În plus, nici măcar undele radar nu se reflectă din acel material. Ca și cum nu ar fi fost destul, specialiștii au observat că unele elemente din material dispar și apar altele noi după ce acesta este încălzit. Așa cum era de așteptat, CIA a început o anchetă proprie a incidentului de la Dalnegorsk, dar nimeni nu a făcut vreun comentariu public. Pe de altă parte, specialiștii ruși au menționat că acel obiect a fost „un vehicul spațial extraterestru al unor ființe foarte inteligente”. Surprinzător sau nu, recent, Centrul de cercetare Langley a anunțat crearea de aliaje metalice care, deși sunt străpunse de gloanțe, se închid imediat după trecerea proiectilului și se regenerează. Este vorba despre noul metal creat de NASA. Să fie oare acesta un rezultat al unei inginerii reversibile asupra tehnologiei extraterestre găsite la Del Rio și Dalnegorsk? Dar specialiștii ridică o altă problemă: ce se întâmplă cu OZN-urile care cad și nu sunt observate? Cine poate spune ce efect au acele metale asupra pământului și așa destul de fragil al Terrei?

Cristalizarea solului

La 2 noiembrie 1971, în Delphos, Kansas, un băiat de 16 ani, care a muncit la ferma familiei lui, a văzut plutind pe cerul nopții un obiect ciudat. E vorba despre o navă din metal, asemănătoare unei ciuperci, a cărei bază a emis o lumină orbitoare. Când părinții au venit să vadă despre ce e vorba, nava a plecat, însă a lăsat în urmă un disc strălucitor, înfipt în pământ. Când mama băiatului, curioasă, a atins cercul, a văzut cum solul aproape se cristalizase, iar degetele i-au amorțit pe loc. Culmea este că ziua următoare o ploaie a cuprins tot ținutul, însă cercul încrustat lăsat de extratereștri a rămas tot uscat. După ce a fost anunțată poliția, un expert ufolog a prelevat mostre din cerc pentru analize și a descoperit că solul conținea particule de hidrocarburi total necunoscute, dar și un material organic ciudat cu fibre cristaline albe. Ce să fi transformat solul într-o substanță cu totul necunoscută? Specialiștii sunt de părere că răspunsul stă în învelișul OZN-ului. Să fie oare metalele extraterestre bogate în elemente radioactive? Sau să fie vorba despre o altă energie cosmică pe care omenirea încă nu o poate înțelege? A fost oare radioactiv OZN-ul de la Delphos? Atunci cum se explică faptul că, înainte cu doi ani de căderea acestuia, Guvernul SUA a aprobat Legea carantinei extraterestre, prin care s-a interzis cetățenilor să recupereze sau să se apropie de orice ființă, navă spațială sau orice alt obiect provenit din spațiu? Asta înseamnă că OZN-urile sunt o amenințare gravă la sănătatea omenirii?

Se estimează că în acest moment peste un milion de oameni de pe planetă ar avea implanturi extraterestre

Cumplitele efecte adverse

Sunt mulți experți care afirmă că prezența OZN-urilor și a metalelor acestora poate afecta radical mediul pământului. Ce se întâmplă însă când oamenii ating aceste metale? Cei care au pus mâna pe un OZN au spus că au simțit un fel de curent electric care le-a trecut prin mână spre antebraț. La scurt timp, aceștia au început să se simtă rău, gingiile li s-au albit și au fost internați în spital. Sunt și cazuri în care oamenii doar au văzut un OZN și lumina orbitoare a acestuia și la doar câteva zile au ajuns, de asemenea, în spital, unde au fost diagnosticați cu cancer de piele. Concluzia medicilor? Oamenii au fost expuși la o formă ciudată de radiație ionizantă. Ufologii cred că metalele OZN-urilor ar putea provoca însă un fenomen și mai straniu, care la prima vedere pare că n-ar afecta pe nimeni. Potrivit doctorului Roger Leir, expert în implanturi extraterestre, oamenilor care au fost răpiți de extratereștri li s-au pus în corpuri bucăți metalice. Motivul nu-l știe nimeni, însă unii experți cred că acele implanturi ar avea rolul de a controla mințile și de a transforma genetic omul în hibrizi extratereștri.