Main menu

header

860 28 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Nu este un secret faptul că există persoane - printre care numeroși copii - care afirmă că au trăit vieți anterioare și provoacă o lume întreagă cu amintiri pe care în mod normal nu ar avea de unde să le aibă. Controversele pe tema reîncarnării se țin lanț, iar fiecare caz face înconjurul lumii.

Despre Titanic, sub hipnoză

Când William Barnes avea 4 ani, a desenat o navă cu patru coșuri de fum, le-a arătat-o părinților și le-a spus: „Aceasta este nava mea, dar am murit pe ea”. Curând, copilul a început să insiste ca familia să-l numească „Tommy” în loc de William. Situația s-a agravat când William a început să aibă coșmaruri despre o navă uriașă, apă înghețată și dale de oțel care cădeau peste el. Acest calvar a continuat până când copilul a devenit un tânăr de 25 de ani, care a căutat ajutor. Sub hipnoză, a fost auzit vorbind despre „proiectul navei”. Imediat ce s-a trezit din transă, i-a spus specialistului: „Numele meu este Tommy Andrews”. Curând, omul a devenit din ce în ce mai convins că este reîncarnarea designerului Titanicului, Thomas Andrews. William se născuse fix la data scufundării emblematicei nave, 14 aprilie, dar în 1953 și, în timpul sesiunilor de regresie hipnotică de mai târziu, a început să vorbească cu accent irlandez, detaliind scufundarea și modul în care el însuși a murit pe punte. William are propriul site, pe care își detaliază experiențele și prezintă „dovezi” ale reîncarnării sale.

Și-a adus aminte că a fost… mâncat

Un băiat thailandez de 3 ani, Dalawong, a devenit punctul central al multor studii și articole după ce a susținut că a avut două vieți trecute, una în care a fost un cerb ucis de un vânător și apoi alta, de cobră. În timp ce era șarpe, Dalawong ar fi fost ucis de un om pe care apucase să-l muşte de umăr. Acesta a luat șarpele acasă, l-a gătit și l-a mâncat împreună cu un prieten, care avea să devină tatăl lui Dalawong. Într-o zi, copilul l-a recunoscut întâmplător, la o petrecere, pe cel care mâncase șarpele, s-a înfuriat instantaneu și a încercat să găsească o armă, pentru a-l ataca. Spre stupoarea generală, copilul a relatat povestea șarpelui și, când s-a confruntat cu agresorul, acesta a confirmat, uluit, că a ucis într-adevăr un șarpe cu câțiva ani înainte și că avea un semn unde fusese mușcat. Cazul a făcut înconjurul lumii, pentru că înainte de acest incident, Dalawong nu îl întâlnise niciodată pe cel care ucisese și mâncase reptila.

„Am fost pușcaș marin”

860 28 2În anul 2014, părinții lui Andrew Lucas, în vârstă de 4 ani, au început să suspecteze că băiatul lor ar putea fi posedat. Copilul a început brusc să plângă aproape permanent și să întrebe de ce părinții lui l-au lăsat să moară într-un incendiu, detaliind despre viața sa din trecut, ca pușcaș marin american. În cele din urmă, s-a descoperit povestea sergentului de Marină Val Lewis, care pierise într-un atac cu bombă în Liban, în 1983. Detaliile despre ceea ce i se întâmplase lui Lewis și ce spunea Andrew erau atât de asemănătoare, încât familia copilului a decis să ducă povestea la un show tv, Ghost Inside My Child. În timpul transmisiunii, lui Andrew i s-au arătat mai multe fotografii cu militari și a recunoscut imediat chipul lui Lewis.

Semnul din naștere, amprenta unei crime

O poveste care a provocat o revoltă în 2014 este cea a copilului sirian de doar 3 ani care a arătat unde fusese îngropat trupul… vieții sale anterioare. Mai mult, a arătat și locul unde era ascunsă arma crimei. Copilul, care aparține grupului etnic Druze, avea pe frunte un semn din naștere, roșu. Băiatul a povestit că a fost ucis printr-o lovitură de topor în cap, în viața sa anterioară, de unde și semnul. Din detaliile pe care le-a oferit micuțul s-au identificat casa în care locuise un bărbat care dispăruse cu ani în urmă, numele complet al persoanei care l-a ucis și locul unde era îngropat corpul. Acolo s-a descoperit un schelet cu o lovitură la cap, foarte asemănătoare cu semnul nașterii băiatului, precum și un topor. Confruntat de oameni, criminalul a mărturisit, confirmând în modul cel mai uluitor tot ce spusese un copil de câțiva anișori.

Fobia de avioane… din cel de-Al Doilea Război Mondial

În timpul sarcinii, Daw Aye Tin a avut un vis care se tot repeta despre un soldat japonez, care i-a spus că va veni să stea cu ea și soțul ei în Myanmar. Femeia a născut-o pe Ma Tin Aung Myo, la 26 decembrie 1953. Când copila a împlinit 4 ani, a început să vorbească despre „adevărata ei casă”, Japonia, și cât de mult îi lipsea. De asemenea, a făcut cunoscut faptul că îi era frică de avioane. Așa s-a ajuns la soldatul staționat în Nathul, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care avea un mic magazin și care fusese ucis când Aliații au atacat, împușcat dintr-un avion...

Orașul din vise era... real

La vârsta de 12 ani, James Arthur Flowerdew a început să aibă vise ciudate despre un oraș de piatră, sculptat într-o stâncă și despre diverse temple de acolo. Arthur a încercat o vreme să ignore aceste vise recurente, dar într-o zi s-a dus la plajă cu familia. În timp ce se juca, a avut o viziune care l-a făcut să-și piardă cunoștința: era orașul din visele sale. Pe parcursul vieții, Arthur nu a avut vreodată o explicație pentru experiențele sale, care s-au repetat. Dar la senectute, omul a urmărit un documentar despre orașul antic Petra, din Iordania, și și-a dat seama instantaneu că acesta era orașul său din vise și din stările de inconștiență. A contactat BBC, care l-a intervievat, în prezența unui arheolog. Specialistul a rămas uimit când a descoperit câte cunoștințe avea Arthur despre orașul antic fără să fi fost vreodată acolo în viața sa actuală. Cazul a făcut mare vâlvă, Guvernul iordanian l-a invitat pe Arthur să viziteze Petra, iar omul și-a găsit drumul prin oraș fără ajutorul unui ghid sau al unei hărți, indicând situri care nu fuseseră încă excavate.

„A sărit pe fereastră și a zburat ca o pasăre”

860 28 3La 11 septembrie 2018, Riss se uita la postările referitoare la atentatele din 2001, pe rețelele de socializare. Una dintre imagini era a Turnurilor Gemene, iar fiica sa, atunci în vârstă de 4 ani, i-a spus: „Mamă, eu am lucrat acolo”. Apoi copilul a început să povestească, în detalii teribile, că într-o dimineață, la locul de muncă, a trebuit să se ridice pe birou, deoarece podeaua s-a încins foarte mult, iar ușa nu se deschidea. Apoi „a sărit pe fereastră și a zburat ca o pasăre”. Copila nu auzise niciodată despre 11 septembrie 2001…

Ryan Hammons, în vârstă de 4 ani, și-a amintit cu detalii că fusese Marty Martyn, director artistic

Barbro Karlen a fost… Anne Frank?

860 28 4Barbro Karlen s-a născut la nouă ani după ce Anne Frank a murit. De la o vârstă fragedă, ea a insistat că Barbro nu era numele său adevărat și că familia ar trebui să o numească Anne. Pe când avea 10 ani, Barbro a făcut o excursie la Amsterdam, în timpul căreia a vizitat casa Annei Frank. Copila știa exact cum să ajungă la locuință și chiar că treptele din afară fuseseră schimbate. Odată ce Barbro a intrat în camera Annei, știa că au existat odată poze pe perete. Mai târziu, Barbro l-a cunoscut și pe vărul Annei, Buddy Elias, iar acesta a declarat oficial că era convins că ea este reîncarnarea Annei.