Main menu

header

  În jurul nostru vedem mereu oameni necăjiţi, a căror poveste, dacă am afla-o, ne-ar cutremura. Este şi cazul bătrânei Elena Dinu, o femeie inimoasă, o luptătoare, care a trecut greutăţile vieţii, dar care a fost îngenuncheată acum de boală. Ajunsă la 80 de ani, femeia poate spune că a văzut şi a trecut prin multe în viaţă, dar bătrâneţea este cumplită când îţi pierzi sănătatea. Mamă a cinci copii (unul a trecut în lumea celor drepţi), rămasă văduvă din tinereţe, Elena a găsit puterea să şi-i crească fără ajutor, muncind din greu la o fabrică de cherestea.

Are handicap de gradul I

  Traiul nu i-a fost uşor şi viaţa nu a fost plină de bucurii şi fericire, dar nici acum femeia nu are o bătrâneţe liniştită. Elena se luptă cu o mulţime de afecţiuni. Femeia suferă de strabism secundar, de cataractă avansată la ochiul drept, atrofie optică, Od - cristalin şi retinopatie la ambii ochi. În anul 2004 a suferit un accident vascular cerebral ischemic carotidian, în urma căruia a rămas imobilizată la pat. Ca urmare a AVC-ului, Elena suferă de demenţă mixtă, un handicap de gradul I.

Depinde de cei din jur

  Una dintre fetele sale are grijă de ea, pentru că Elena se află în imposibilitatea de a se deplasa pe propriile picioare. Nu se mai poate descurca singură, are nevoie permanentă să fie ajutată. Starea de sănătate este din ce în ce mai gravă, iar organismul nu mai reacţionează la tratament. Nu suportă să se simtă o povară pentru copiii săi, pe care îi vede cum se chinuiesc să aibă grijă de ea.
  Să nu uităm că astfel de cazuri sunt la tot pasul şi stă în puterea noastră să îi ajutăm pe cei aflaţi în situaţii-limită.
Cristina Voicilă
Accidentul vascular cerebral este o afecţiune neurologică acută manifestată prin blocarea irigării cu sânge a unei zone cerebrale sau prin hemoragie cerebrală. La nivel mondial, accidentul vascular cerebral se află pe locul doi în lista principalilor factori de mortalitate.