de Roxana Istudor şi Adrian Barna
Antioxidanţii din vin vor intra în pasta de dinţi
Un studiu recent a pus în evidență faptul că antioxidanții prezenți în vin au capacitatea de a distruge bacteriile care provoacă afecțiuni gingivale și carii dentare. Potrivit expertei Victoria Moreno-Arribas, de la Consiliul de Cercetare din Madrid, Spania, în ciuda avertismentului că vinul este acid și atacă smalțul dinților, cercetările recente demonstrează contrariul. Mai mult, antioxidanții din vin ar putea intra în componența anumitor tipuri de pastă de dinți.
Înotul în apă rece are efect de calmant
Experții de la Universitatea Cambridge au dat publicității rezultatele unei cercetări din care reiese faptul că înotul în apă rece este o alternativă viabilă pentru medicamentele calmante. Un singur plonjon în apa foarte rece a mării a vindecat un pacient care suferea de durere cronică de doi ani, notează „Daily Mail”. Ca urmare, medicii au început să ia în considerare această terapie atunci când vine vorba despre combaterea durerilor. „S-a constatat o remisie neașteptată, imediată și completă a durerii resimțite de un pacient care suferise o intervenție chirurgicală”, punctează specialistul Tom Mole.
Chimicalele din ambalajele fast-food afectează metabolismul
Substanțele chimice care se regăsesc pe ambalajele cu care sunt împachetate alimentele de tip fast-food afectează metabolismul și pot genera chiar creșterea în greutate. Potrivit unui studiu al Școlii de Sănătate Publică Harvard, substanțele incriminate sunt de găsit în hârtia de împachetat pâine, popcorn sau în ambalajele rezistente la umezeală. Acești compuși ajung să ia contact cu alimentele, fiind ingerați apoi și intrând în fluxul sangvin. În timp, contribuie la scăderea metabolismului și pot face foarte dificilă menținerea greutății și sănătății vaselor de sânge.
Urcatul scărilor, la fel de eficient ca gimnastica aerobică
Potrivit unei cercetări a Societății Americane pentru Menopauză, cele mai recente studii atestă faptul că urcatul scărilor scade presiunea sangvină, sporind rezistența musculară a femeilor aflate în perioada de postmenopauză, când deficitul de estrogen le expune la probleme vasculare și musculare. Per ansamblu, urcatul scărilor aduce beneficiile gimnasticii aerobice pentru persoanele care nu pot merge la sala de fitness. De asemenea, acest exercițiu banal reduce riscul osteoporozei și generează pierderea de grăsime din corp.