Main menu

header

884 14 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

Consumul de apă minerală derivată din adâncurile mărilor aduce numeroase beneficii pentru organism, câștigând popularitate ca un adevărat panaceu pentru starea de sănătate, în special în urma unor studii care i-au confirmat o serie de proprietăți importante.

Îmbunătățește funcțiile cognitive

O cercetare recentă a pus în evidență faptul că apa minerală derivată din apa de adâncime a mărilor (DSW) ar putea fi următorul element de primă importanță în tabloul general al unei vieți sănătoase. Specialiștii niponi de la Institutul de Tehnologie Shibaura au descoperit că a consuma acest lichid aduce organismului ceea ce au numit „o comoară de minerale”. Practic, această apă conține cantități mari de potasiu, calciu și magneziu, care susțin o multitudine de procese metabolice, de la ritmul cardiac la densitatea oaselor și starea psihică. Consumată pe scară largă în Japonia, această apă și-a dezvăluit abia recent proprietățile remarcabile. În noul studiu, echipa de experți a alimentat un grup de animale de laborator obeze cu apă minerală derivată din DSW. În următoarele două luni, cercetătorii au examinat modul în care consumul DSW a afectat funcțiile cognitive și de coordonare ale animalelor, evaluând și nivelul biochimic al sângelui exemplarelor testate. „Funcțiile cognitive și de coordonare ale fiecărui grup tratat cu extract DSW adăugat au fost îmbunătățite semnificativ în comparație cu indivizii din grupul de control”, afirmă specialistul Koji Fukui, într-un comunicat citat de publicația Nutrients.

Reduce riscul de boli renale

Autorii studiului au observat, pe parcursul cercetărilor, că animalele care au primit DSW au înregistrat o creștere semnificativă a nivelului unei proteine importante pentru dezvoltarea și supraviețuirea unor celule care transmit senzațiile de durere, temperatură și atingere. În același timp, după ce au examinat nivelurile serice din sânge, azotul ureic, fosforul anorganic, amilaza și glucoza, experții au constatat că aportul de apă cu extract de DSW a ameliorat semnificativ funcția renală a exemplarelor care au primit această apă. „Un consum continuu de băuturi care conțin niveluri moderate de minerale poate ajuta la menținerea sănătății adecvate, reduce riscul de a dezvolta diferite boli, cum ar fi cele renale, hipertensiunea arterială, tulburările cognitive sau dezechilibrele metabolismului lipidelor”, adaugă Fukui. Descoperirile cercetătorilor oferă noi perspective asupra cantității de nutrienți minerali siguri pentru aportul prin apă potabilă, scrie technologynetworks.com.

În Japonia, DSW este folosită în mod curent pentru băut, în scopuri cosmetice și pe post de… condiment!

Creşte performanţa fizică

Extrasă de la peste 600 de metri adâncime, desalinizată, dublu filtrată, DSW testată în cadrul mai multor serii de cercetări a demonstrat capacitatea de a energiza organismul, de a reface mușchii după efortul fizic și de a fi de un real folos rehidratării rapide a persoanelor care practică fitness. În același timp, performanța fizică a participanților la experimente a crescut cu până la zece procente. Acest rezultat este pus pe seama prezenței în DSW a unor minerale speciale, de mare importanță pentru organism, cum ar fi boronul, litiul sau rubidiul, punctează biomedcentral.com.