Main menu

header

de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Creşterea activităţii fizice previne diabetul de tip II

Un program de intervenție în stilul de viață care include creșterea activității fizice, alături de alimentație sănătoasă, s-a dovedit o metodă eficientă pe termen lung pentru a întârzia sau a preveni diabetul de tip II la adulții cu prediabet. Pentru același rezultat se recomandă reducerea cu cel puțin 7% a greutății corporale. Potrivit statisticilor internaționale, adulții cu această afecțiune au un risc dublu de a muri de atac de cord, accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă.

Cursurile de dansuri latine menţin sănătatea creierului

O nouă cercetare realizată de experții de la Universitatea din Illinois, SUA, a evidențiat beneficiile pe care le pot aduce cursurile de dansuri latine persoanelor care au depășit vârsta mijlocie. În primul rând, potrivit rezultatelor studiului, se menține sănătatea creierului până la vârste înaintate și este îmbunătățită memoria de lucru. De asemenea, dansurile de acest tip au demonstrat și capacitatea de a întreține în formă fizicul, mai ales în cazul persoanelor cărora le este mai greu să facă fitness, precum și mobilitatea și starea de spirit.

Hărţuirea cibernetică, mai periculoasă decât bullyingul în persoană

Cercetătorii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, și de la Universitatea Reichman, din Israel, au analizat înregistrările a peste 10.000 de copii între 10 și 13 ani și au concluzionat că hărțuirea cibernetică are un impact mai puternic asupra victimelor copii decât bullyingul în persoană. Mai grav, potrivit rezultatelor experților, mulți copii ajung să aibă gânduri de sinucidere. „Într-un prezent în care copiii și adolescenții petrec mai mult timp online decât oricând, acest studiu subliniază impactul negativ pe care hărțuirea în spațiul virtual îl poate avea asupra țintelor sale”, explică expertul Ran Barzilay.

Înălţimea de peste 1,75 metri expune la sute de boli

Oamenii înalți sunt expuși unui risc mai mare de a avea peste 100 de probleme de sănătate, potrivit celui mai mare studiu de acest gen, derulat în SUA. Cercetătorii de la Centrul Medical Regional din Rocky Mountain au descoperit că a fi înalt este asociat cu un risc mai mare de bătăi neregulate ale inimii, vene varicoase, leziuni ale nervilor, ulcere ale picioarelor, cheaguri de sânge, infecții fungice, probleme de piele și boli de oase. Potrivit experților, explicația ar fi că sângele trebuie pompat pe o distanță mai mare, ceea ce reduce fluxul esențial pentru menținerea corpului sănătos.