Main menu

header

Una dintre problemele sarcinii este mărirea sânilor şi îngreunarea lor. În mod normal, la o femeie gravidă, circumferinţa pieptului se măreşte cu aproximativ cinci centimetri atât sub bust, cât şi în jurul sânilor. Astfel, pieptul devine mai greu şi are nevoie de susţinere.

     În acest scop au fost concepute sutienele speciale pentru perioada sarcinii. Este important să începeţi să purtaţi un sutien potrivit din a şasea săptămână de sarcină. Sânii se vor mări progresiv, forţând ţesuturile, ce trebuie ajutate prin preluarea greutăţii. În caz contrar, bustul dumneavoastră se va lăsa permanent. Pe măsură ce sarcina evoluează, trebuie să vă adaptaţi la noile măsuri şi să căutaţi sutienul potrivit perioadei de sarcină în care vă aflaţi.  După naştere, dacă alegeţi să alăptaţi copilul, puteţi achiziţiona nişte produse speciale pentru această perioadă. 

Alegeţi produsele din bumbac
     Iată ce trebuie să aveţi în vedere atunci când cumpăraţi un sutien de susţinere şi pentru alăptat. Cele de susţinere trebuie să aibă un mecanism de închidere ajustabil. Materialul din care sunt făcute va trebui să fie bumbac, pentru a menţine temperatura normală a corpului, iar bretelele să fie rezistente şi să nu se lase. De asemenea, modelul trebuie să aibă o porţiune lată sub cupe, pentru a nu vă strânge.
     Nu cumpăraţi un sutien care să aibă cupele puse pe sârmă! Asiguraţi-vă că sutienul este foarte bine susţinut de cupe. Dacă se ridică la spate înseamnă că este mic. Măsuraţi-vă atent circumferinţa bustului, pentru a putea cumpăra măsura potrivită. Măsuraţi o dată sub sâni şi apoi în zona maximă a bustului. Adăugaţi aproximativ 10 centrimetri dimensiunii de sub bust, pentru a găsi mărimea corectă. 

Sutienele pentru alăptat
     Pentru femeile care vor să îşi alăpteze copilul au fost create sutiene speciale, care să facă această acţiune mai comodă şi mai discretă. Un astfel de accesoriu este bine să fie cumpărat spre finalul sarcinii, pentru ca măsura să nu fie greşită după naştere. Sunt necesare cel puţin două, trei sutiene pentru alăptat. Pentru că organismul produce constant lapte, sutienele trebuie spălate frecvent, chiar dacă folosiţi un tampon care să absoarbă excesul de lapte.
     Există astfel de produse special concepute pentru noapte. Sunt mai uşoare şi simplu de manevrat. Sutienele pentru alăptat sunt disponibile în multe variante şi culori. Mărimile sunt aceleaşi ca şi în cazul sutienelor normale. Căutaţi produse cu bretele late şi găici care să se desprindă uşor, folosind o singură mână. Sutienul pentru alăptat trebuie să fie destul de elastic şi să nu vă strângă. Aceste sutiene se pot deschide dacă au: - deschidere în faţă între cele două cupe;  - fermoare care să de deschidă sub fiecare cupă;  - o deschidere pe bretea, în zona umărului, care să desfacă cupa şi să elibereze sânul;  - material elastic, care să permită să scoateţi sutienul pe cap, asemănător celor pentru sport.  
Cristina Tache