Main menu

header

   O igienă dentară necorespunzătoare, dinţii neîngrijiţi şi gingiile sângerânde pot genera bolile cardiace, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii englezi.
„Gura, locul cel mai murdar al corpului uman”
    Bolile de inimă sunt asociate în general cu fumatul, obezitatea şi un nivel necorespunzător al colesterolului. Cu toate acestea, profesorul Howard Jenkinson, de la Universitatea din Bristol, contrazice aceste asocieri, precizând că există riscul apariţiei de maladii cardiace chiar şi în cazul unei sănătăţi foarte solide, atunci când starea dinţilor unei persoane nu este foarte bună.

    Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Bristol şi de la Colegiul Regal de Chirurgie din Irlanda, persoanele care nu îşi spală dinţii în mod regulat riscă apariţia unei sângerări a gingiilor, porţiunile sângerânde permiţând intrarea în organism a bacteriilor din cavitatea bucală, ce sunt în număr de circa 700. „Gura este, probabil, locul cel mai murdar al corpului uman”, a remarcat Steve Kerrigan, de la Colegiul Regal de Chirurgie din Irlanda.

Elena Şerban