Main menu

header

de Dana Purgaru

Alzheimer înaintează rapid

La fiecare patru secunde o persoană este diagnosticată cu demenţă Alzheimer, iar în întreaga lume, 38 de milioane de oameni suferă de această boală, a declarat directorul Alzheimer Disease International, Marc Wortmann. Se estimează că până în 2050 vor fi până la 115 milioane de persoane afectate. Informaţiile au fost făcute publice la cea de-a III-a ediţie a Conferinţei Naţionale Alzheimer.

S-a descoperit leacul acneei?

Oamenii de ştiinţă americani susţin că au descoperit o tulpină „bună” a unei bacterii ce protejează împotriva acneei. Ei afirmă că persoanele care suferă de acnee ar putea fi tratate cu această tulpină, Propionibacterium acnes, chiar înainte să apară coşurile, prin prepararea unui „cocteil” unic de bacterii prietenoase de pe faţa fiecărei persoane. Acneea, ce afectează până la 90% dintre adolescenţi şi până la 50% dintre adulţi, apare când porii devin blocaţi şi apoi infectaţi.

Lipsa acidului folic poate duce la naşterea de copii cu autism

Copiii născuţi de femeile care au început să consume suplimente cu acid folic cu patru-opt săptămâni înainte să rămână însărcinate par să prezinte un risc mai mic de a dezvolta tulburări de spectru autist, arată un studiu publicat recent de Institutul Norvegian de Sănătate Publică. Cercetări efectuate în Europa şi America de Nord au descoperit că multe femeie însărcinate au o dietă insuficient de bogată în acid folic.

Diclofenacul este periculos

Deşi este cel mai utilizat medicament antiinflamator nesteroidian în 15 ţări şi se află pe listele naţionale ale medicamentelor esenţiale în 74 de ţări, diclofenacul implică riscuri semnificative pentru sistemul cardiovascular. Un studiu publicat în PLOS Medicine, efectuat la The London School of Medicine and Dentistry, Marea Britanie, subliniază că acesta continuă să fie utilizat pe scară largă, deşi se ştie că măreşte riscul apariţiei atacului de cord şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Problemele de erecţie pot ascunde boli de inimă

Un semnal de alarmă timpuriu, ce prevesteşte afecţiuni ale inimii, pot fi problemele de erecţie, arată un nou studiu de epidemiologie efectuat la Australian National University. Cercetătorii au analizat datele medicale a 95.000 de bărbaţi, iar concluzia a fost că 20% dintre cei cu vârste de peste 40 de ani suferă de disfuncţie erectilă moderată până la severă, iar 60% aveau un risc mai mare de a fi spitalizaţi pentru afecţiuni cardiace decât bărbaţii care nu aveau probleme de erecţie.