de Gabriela Niculescu
Chiar dacă, în România, este relativ la început, piaţa fructelor de mare a crescut în anul 2014 cu 50% faţă de 2013, iar până la sfârşitul lui 2015 se aşteaptă o creştere de cel puţin 30% faţă de anul precedent. Oamenii devin tot mai atenţi la alimentaţie şi au început să renunţe treptat la pui şi la porc în favoarea peştelui şi a fructelor de mare, iar acest lucru este confirmat de cifrele din vânzări. Scoicile, creveţii, caracatiţele, calamarii, baby caracatiţele şi baby calamarii, crabii, homarii sunt câteva dintre cele mai gustoase şi mai căutate fructe de mare. Însă, de calitatea şi de prospeţimea lor depinde gustul ideal. Pentru a şti la ce să fiţi atenţi şi cum să cumpăraţi cele mai bune fructe de mare i-am cerut sfatul unuia dintre cei mai importanţi importatori şi distribuitori de fructe de mare din România, Ose Aihie (foto), de la Mose Distributions.
Read more: Ose Aihie: „Fructele de mare trebuie preparate proaspete sau imediat după decongelare“