de Oana Toma
Produs din alcool de sfeclă sau din amidon de porumb fermentat, acesta are o concentrație de alcool ce nu depășește 8°C. Este un produs natural, perfect pentru curăţenie. Se pune într-un pulverizator şi se poate folosi pe diferite suprafețe, în întreaga locuință. Mai aveți nevoie doar de o lavetă, şi gata! Iată o mulţime de utilizări ale acestui produs-minune.
Soluția pentru o baie strălucitoare
Se poate adăuga şi la ciclul de stoarcere al maşinii de spălat pentru a înmuia hainele, adică pe post de balsam natural.
Robinetele, para de duş şi vasele de toaletă nu vor mai avea niciun fel de depunere de calcar dacă le veți pulveriza cu oţet alb.
Introduceți para duşului metalic într-o pungă din plastic în care ați turnat oţet cât să o acopere. Legați bine capătul pungii şi lăsați-o la înmuiat peste noapte.
Mucegaiul nu mai apare dacă stropiți faianţa şi perdeaua de la duş cu oţet.
Cum puteți scoate petele de grăsime?
Geamurile şi oglinzile vor străluci dacă le veți pulveriza cu oţet alb şi apoi le veți şterge cu o lavetă fără scame. Mirosul va dispărea repede.
Amestecați o parte oţet cu două părţi de apă fiartă şi frecați temeinic suprafaţa covoarelor din lână. Culorile îşi vor recăpăta strălucirea.
Tocătoarele de lemn din bucătărie, curăţate cu oţet, vor fi igienizate şi nu vor prinde mirosurile alimentelor. Paharele vor fi strălucitoare dacă în apa în care le spălați puneți și puțin oțet. Petele de ulei de pe aragaz sau cele de grăsime din cuptor ies dacă pe ele turnați oţet și lăsați 15 minute să acţioneze.
Culorile își recapătă frumusețea
Ca să faceți să dispară petele care apar de la deodorant pe bluze, rochii, cămăşi etc., pulverizați oţet pe zona respectivă cu câteva ore înainte de a le spăla.
Dacă v-ați pătat mâinile cu cerneală, curăţați-le cu o periuţă înmuiată într-o soluţie de oţet şi sare. Spalați-vă apoi cu apă şi cu săpun.
Amestecați o lingură cu oţet alb cu două căni de apă caldă şi puneți apoi soluţia obţinută într-un flacon cu pulverizator. Aspirați bine perdelele, apoi stropiți-le cu acest amestec, fără a le da jos. Dispare orice miros de mucegai sau de fum de ţigară.
Pereţii daţi cu vopsea lavabilă se curăţă cu apă săpunită (clăbuc de săpun), apoi se clătesc cu un amestec de apă caldă şi oţet alb, în proporţie de o jumătate de cană cu oţet la o jumătate de găleată cu apă.
Depunerile de calcar sunt înlăturate mai uşor dacă puneţi şi oţet