Main menu

header

602 25 2de Carmen Ciripoiu

Considerată cândva la același preț cu aurul, în ultima perioadă, sarea a început să fie utilizată și în alte scopuri decât cel de a da un gust extraordinar mâncării.

Ține furnicile la distanță

Nu există doamnă care să nu tânjească după superbele bijuterii din argint, alamă sau cupru. Doar că și acestea trebuie să arate mereu ca noi. Cum se rezolvă această problemă? Cu ajutorul sării. Se amestecă sare cu oțet, apoi se freacă foarte bine suprafețele pătate până ce acestea capătă strălucirea dorită. Și tot sarea este cea care ține furnicile la distanță atunci când acestea se încăpățânează să nu mai plece din locuințe. E de ajuns să se presare pe pervazuri, umiditatea aerului din casă scade, iar micile vietăți își văd de viața lor, fără să deranjeze. Și petele de pe geam vor rămâne doar o simplă amintire dacă se apelează la ajutorul sării. Într-un recipient cu apă se pun câteva linguri cu sare, apoi se spală geamurile. Rezultatul? Bineînțeles, unul uimitor!

Desfundă țevile înfundate

O problemă cu care se confruntă fiecare locuință este cea a țevilor înfundate. Când sarea „sare” în ajutor, atunci totul se rezolvă în ritm alert. Se amestecă sare cu apă clocotită și se toarnă în chiuvetă. Grăsimea se dizolvă urgent, iar mirosul neplăcut dispare. Covoare fără strălucire? Niciodată când există sare la îndemână. Soluția este extrem de simplă și de eficace: se freacă bine covoarele cu o cârpă îmbibată în apă cu sare. Petele dispar, iar covorul este ca nou. O situație neplăcută în anotimpul rece este cea a uscării cât mai rapide a hainelor. Dacă în ultima apă de spălare se pune sare, acestea se usucă într-un ritm uluitor și dispar și eventualele pete!