Main menu

header

602 25 3de Carmen Ciripoiu

Lenjeria fină nu e atât de moale atunci când se usucă? Bicarbonatul rezolvă situația. E nevoie doar să se adauge 5 g la un litru de apă călduță!

Nu stropiți perlele cu parfum, pentru că devin mate

Oricine adoră ieșirile la iarbă verde, însă totul scapă de sub control odată cu hainele pătate. Soluția? Rufele se introduc pentru o zi în lapte acru, apoi se clătesc cu apă călduță. Fratele laptelui, iaurtul, nu se lasă mai prejos, deoarece curăță argintul ca nimeni altul. Se ung obiectele de argint cu iaurt și se curăță foarte bine, apoi se clătesc cu apă rece și se șterg cu o cârpă foarte moale. Ce poate fi mai plăcut decât ca hainele din șifonier să miroasă a parfum? Nimic mai simplu dacă se așază între acestea o hârtie de sugativă peste care se pun câteva picături de lavandă. În ceea ce privește hainele și pantofii de antilopă maro, aceștia se curăță cât se poate de ușor cu o perie înmuiată în zaț de cafea. La final se curăță cu o perie uscată. Ca perlele să nu-și piardă strălucirea, acestea trebuie purtate cât mai des cu putință. Dar mare atenție! Nu le stropiți cu parfum sau cu spray pentru păr, pentru că altfel devin mate.

Zeama de lămâie curăță linoleumul

La prima vedere, petele de cerneală nu mai pot fi scoase în veci… asta pentru cine nu a auzit de beneficiile lămâilor, a căror zeamă scoate orice pată de cerneală. Chiar și de pe linoleum! Pe de altă parte, cerneala este un mijloc excelent de protecție împotriva moliilor. De aceea se recomandă ca lucrurile puse la păstrare să se învelească în hârtie de ziar. De asemenea, un plic cu piper deschis, așezat în dulapul de haine, alungă moliile. Nu în ultimul rând, urmele de muște lăsate pe obiectele casnice se curăță cu un burete înmuiat în alcool. Oțetul face, de asemenea, minuni în privința calcarului. Pentru a fi îndepărtat de pe vaze și de pe acvarii se curăță cu o cârpă înmuiată în oțet și apoi în sare. Rezultatul este unul de excepție.