Main menu

header

624 29 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Bucătăria, locul cel mai populat din orice casă, este totodată și spațiul în care pot domni bacteriile, petele, germenii, substanțele de tot felul. Oricât de mult ați curăța acest spațiu, există un obiect care adună paraziți parcă mai mult decât celelalte: buretele de vase.

Elimină bacteriile aproape în totalitate

Buretele de bucătărie poate fi expus sau într-o cutie; în oricare variantă, este unul dintre obiectele care adună cei mai mulți germeni, și, în mod normal, ar trebui înlocuit zilnic. Cum aceasta nu este o opțiune, există varianta de a-l curăța eficient cu ajutorul înălbitorului (sau clor, cum mai este cunoscut). Ca substanță relativ agresivă, acesta trebuie utilizat cu atenție și cu moderație, dar, respectând câteva reguli simple, puteți obține un burete de vase pe care paraziții să fie în număr mult mai mic, poate chiar deloc, știut fiind faptul că înălbitorul îi elimină în proporție de aproape 100%.

Cuptorul cu microunde, o altă variantă

Cum procedați? Pregătiți o soluție din 50 ml înălbitor la un litru de apă. Puneți buretele la înmuiat timp de cinci minute. Clătiți-l foarte bine cu apă rece din belșug, apoi lăsați-l să se usuce complet înainte de utilizarea următoare. O altă modalitate, mult mai rapidă, de a obține același rezultat este utilizarea cuptorului cu microunde. Lăsați buretele la înmuiat foarte bine în apă, apoi plasați-l în cuptorul cu microunde la temperatură maximă circa două minute. Supravegheați-l în tot acest timp și nu depășiți intervalul. Este foarte important ca buretele să nu aibă vreun fir metalic atunci când se introduce în cuptor.

Oțetul poate fi folosit cu destulă eficiență pentru curățarea bureților de vase, eliminând bacteriile în proporție de aproape 100%. Nu uitați să-i clătiți foarte bine, cu multă apă, după ce-i lăsați în aceste substanțe!