Main menu

header

659 25 1de Carmen Ciripoiu şi Roxana Istudor

Vă numărați printre cei care abia așteaptă Sărbătoarea Nașterii Domnului ca să-și împodobească locuința cu cele mai frumoase și mai inedite ornamente de Crăciun? Acum aveți ocazia să vă faceți singuri obiecte magice cu ce aveți la îndemână prin casă și cu un strop de imaginație.

Globuri cu sfoară colorată

659 25 2Dacă aveți la îndemână ață mai groasă sau sfoară colorată, este foarte simplu s-o folosiți lipită de globuri. Nu aveți nevoie decât de ornamentele din anul anterior, lipici și răbdare. Puteți schimba culorile cum doriți, iar specialiștii vă sfătuiesc să optați pentru roz, orange sau gri, alternative binevenite vizual pentru contrast cu verdele bradului.

Ornamente din bețișoare de înghețată

659 25 3Aveți prin casă jucării sau obiecte vechi din lemn, eventual de formă rotundă, de care intenționați să vă debarasați? Vine Crăciunul, așa că adunați-le, vopsiți-le în culorile preferate și împrospătați-le. Pentru a face sistemul de agățare puteți utiliza plută și un lipici foarte bun. Spre deosebire de globuri, au avantajul că nu se vor sparge dacă vor pica accidental din brad. De altfel, și bețișoarele de înghețată pot fi păstrate pentru sezonul Sărbătorilor de iarnă. Din acestea, pe care se aplică vopsea roșie sau albă, se pot realiza ornamente de mare efect prin simpla lipire unele de altele și toate pe un suport simplu, care să permită agățarea.

Origami sau bucuria decorului din hârtie

659 25 4Dacă vreți să schimbați ceva în ritualul împodobirii bradului de Crăciun, nimic mai simplu decât apelul la origami, decorul din hârtie completând cu rafinament și farmec tema unui Crăciun alb, de pildă. Puteți face flori sau păsări. O zburătoare stilizată poate fi realizată astfel: faceți dintr-o foaie de hârtie pătrată un triunghi, apoi o bărcuță întoarsă, ale cărei „vele” le separați. Aduceți colțul stâng peste cel drept, apoi îndoiți o dată în plus același colț stâng și veți vedea cum rezultă o „aripă”. Nu vă rămâne decât să faceți același lucru și cu latura cealaltă. Porumbelul imaculat este gata și va fi un element plin de prospețime și simbolistică în bradul împodobit.

Becuri veșnic strălucitoare

659 25 5Cu toții avem prin casă becuri care pot fi transformate în decorațiuni foarte originale de Crăciun. Nu este nevoie decât să le aplicați vopsea strălucitoare, în culori vibrante, să le lipiți ața necesară pentru agățat în capătul bulbului, și asta este tot: aceste becuri cu siguranță nu se vor arde niciodată.

Cele mai dragi amintiri

659 25 6În era în care se fac zilnic în lume atât de multe fotografii, a înrăma amintirile favorite cu dedicație specială pentru bradul de Crăciun este mai mult decât un mod inedit de a decora, este și o declarație de afecțiune pentru cei dragi. Și nici măcar nu este neapărată nevoie să le înrămați. Doar printați-le, lipiți fundițe decorative cu care să le agățați în pomul de sărbătoare, și în cel mai scurt timp veți avea un colț cu o încărcătură specială.

Podoabe dulci

659 25 7Biscuiții cu gaură la mijloc sunt unele dintre cele mai inspirate ornamente de Crăciun. Este totuși un sezon al răsfățului și al darurilor, deci luați câțiva biscuiți cu forme diferite, dar obligatoriu cu spațiul necesar prin care să treceți un fir de panglică viu colorată, și podoabele dulci sunt gata. Nu uitați să le agățați suficient de sus, încât să nu fie la îndemâna copiilor sau a câinelui...

Cartonașe cu povești

659 25 8Copilul dumneavoastră are, cu siguranță, caiete vechi, blocuri de desen cărora le-au rămas doar coperțile... Ori o cutie din carton așteaptă undeva, în magazie, să-și găsească un rost. Adunați toate aceste cartoane și începeți să le tăiați în diferite forme, apoi pe fiecare pictați câte un simbol sau o poveste, ceva care este familiar celor dragi, ce se vor regăsi în aceste minifilme. Găuriți cartoanele în partea superioară, atașați-le câte o mică panglică și agățați-le la vedere.

Brad... fructifer

659 25 9Dacă tot debordați de imaginație, și pentru acest Crăciun vreți să aveți un brad cu totul ieșit din comun, faceți-l... fructifer. Mai exact, agățați cu panglică, de crengi, câte o felie de lămâie, una de portocală ori un măr de dimensiuni mai mici. După ce trec Sărbătorile, pomul astfel împodobit este suficient de prietenos cu mediul înconjurător încât să poată fi transformat integral în compost.

Borcănaș cu surprize

659 25 10V-a rămas un borcănel gol de mâncare pentru copii? Plasați în interior o jucărie pe un pat de confetti albe, înfiletați capacul pe care l-ați găurit cât să treceți prin el un fir de panglică și agățați ornamentul într-un loc care să permită eventual o ușoară legănare. Efectul va fi cu atât mai vizibil cu cât obiectul din interior va fi mai „jucăuș”.

Conuri din boabe de cafea

659 25 11Printre cele mai ușoare decorațiuni pe care le puteți face rapid sunt cele sub formă de con. Aveți nevoie de boabe de cafea, câteva bucăți de carton din care să realizați aceste conuri ce ulterior vor fi decorate, un ghem de sfoară și o substanță pentru lipit. Aveți la dispoziție mai multe imagini despre cum vor ieși obiectele de care să vă amintiți cu drag în viitor.