Main menu

header

758 24 1de Carmen Ciripoiu şi Daniel Alexandrescu

Majoritatea doamnelor au un spray fixativ în dulăpiorul din baie la care apelează ori de câte ori doresc să aibă o coafură rezistentă și la modă. Dar știați că banalul fixativ poate fi folosit în mult mai multe scopuri decât acesta? Iată câteva trucuri cu fixativ care vă vor scoate din mari încurcături.

Vă scapă definitiv de celulită

Fixativul este un truc folosit de multe fotomodele și actrițe care suferă de celulită. Deși nu tratează afecțiunea, vă poate ajuta să faceți o primă impresie bună. Tot ce trebuie să faceți este să vă aplecați cât puteți de mult în față, astfel ca pielea de pe picioare și din zonele cu probleme să fie bine întinsă, apoi să pulverizați fixativ direct pe piele. Lăsați să se usuce. Atenție! Aveți grijă să nu folosiți prea mult fixativ, ci doar atât cât să acoperiți celulita cu un strat subțire, care ține pielea la locul său.

Fixează fermoarul

Ați plecat de acasă cu pantalonii care vă stau cel mai bine, dar pe drum ați constatat că fermoarul stă mai mult deschis decât închis? Nu vă stresați, pentru că puteți folosi un truc genial. Asta doar dacă aveți fixativul în poșetă. Pulverizați fermoarul cu fixativ și veți constata că acesta nu va mai aluneca atât de ușor. Și tot fixativul reușește să calmeze instantaneu o doamnă ale cărei haine s-au pătat de fond de ten, ruj sau farduri. Motivul? Acest produs îndepărtează urmele în doar câteva clipe. Ce trebuie să faceți este să aplicați fixativ pe zona murdară și apoi puneți haina la spălat. Nu va rămâne nici urmă de pată. Acest truc vă este de mare ajutor și atunci când vreți să scăpați de petele proaspete care au rămas de la vopseaua de păr.

Prietenul fotografilor

S-ar fi gândit cineva că fotografii profesioniști sunt nedespărțiți de fixativ? Cu siguranță, nu. Însă acest produs le este un foarte bun prieten. Și asta pentru că odată ce veți pulveriza puțin pe fructe, legume sau alte produse, culoarea acestora va deveni mult mai intensă, iar suprafața mai lucioasă. Sigur că odată ce veți face acest lucru, alimentele nu vor mai fi consumate.

Încălțăminte din reclame!

Dacă sunteți îndrăgostită de încălțămintea de piele lăcuită, tot fixativul vă scoate din orice impas. Dacă veți pulveriza puțin pe cizme sau pe pantofi, vor străluci întocmai precum în reclame. Pe de altă parte, tot fixativul este cel care face ca picioarele să nu alunece în încălțăminte. Nu trebuie decât să pulverizați puțin pe tălpi, apoi să vă încălțați și problema s-a rezolvat pe loc.

Adio, muște și gândaci!

Indiferent cât de multă curățenie ați face în locuință, vă puteți trezi cu câte un musafir nepoftit, fie că e vorba despre un gândăcel de bucătărie, muscă sau orice altă vietate care vă poate face viața un calvar. Nu vă enervați, ci luați repede fixativul şi pulverizați direct pe intrus. Absolut orice insectă care se simte confortabil în casa dumneavoastră va deveni neputincioasă în fața fixativului.

Conferă rezistență ciorapilor de damă

O problemă cu care se confruntă orice femeie atunci când îmbracă o pereche de ciorapi sunt firele care se pot duce. Ca să preîntâmpinați această situație, iar ciorapii să devină mult mai rezistenți, pulverizați puțin fixativ înainte de a-i folosi. Iar dacă neprevăzutul și-a spus cuvântul și totuși firul s-a dus, fixativul va putea opri ruperea altora.

Fixează culorile unei picturi

Faceți parte din categoria celor pentru care pictura este unul dintre marile hobby-uri? Atunci trebuie neapărat să știți că fixativul vă ajută să fixați intensitatea culorilor. De asemenea, acest produs reușește să țină culorile cât mai aprinse și, mai mult, nu le va decolora odată cu trecerea timpului. Iar efectul este uimitor, atât pentru picturile care sunt făcute pe hârtie, cât și pentru cele de pe asfalt. Pentru orice persoană, scamele dau un aspect total neplăcut hainelor. Cum rolele adezive nu au mereu efectul dorit, pulverizați fixativ pentru păr. Dar nu direct pe haine, ci pe un prosop curat, pe care îl veți trece peste lucruri. În acest fel, veți obține un efect dublu, haina va fi curată și cu efect antistatic.

Flori mereu proaspete

E momentul unui grătar cu prietenii sau cu familia, însă atunci când vă e lumea mai dragă, nu reușiți să aprindeți focul? Luați repede un fixativ și pulverizați, apoi aprindeţi cu chibritul. Aveți mare grijă însă cât fixativ folosiți, întrucât acesta este un produs exploziv și veți putea avea probleme la care nu vă așteptați. Totodată, fixativul adorat de doamne și domnișoare reușește să facă ca un buchet de flori să rămână proaspăt pentru mult timp. Trebuie doar să pulverizați petalele, iar acestea nu vor mai cădea.

Curăță articolele din piele

Ați pătat hainele cu cerneală sau cariocă și credeți că nu le mai faceți față? Un truc care face minuni este să pulverizați puțin fixativ pe pete, apoi să lăsați să acționeze cinci-zece minute, iar ulterior urmează să ștergeți pielea cu o lavetă moale și uscată. E foarte posibil ca rezultatul dorit să nu iasă din prima, așa că nu trebuie decât să repetați acest procedeu până ce petele vor dispărea definitiv. Pentru ca pielea să nu-și piardă luciul, aplicați o cremă grasă sau chiar puteți folosi puțin ulei cu care să ungeți cât puteți de bine. În loc să folosiți gel pentru sprâncene, aplicați minunatul spray. Dați cu puțin fixativ pe pieptenele de sprâncene sau pe o periuță veche de mascara. Neteziți sprâncenele după ce ați folosit fixativul.

Dacă veți pulveriza baloanele cu fixativ pentru păr, veți preveni dezumflarea rapidă și prăfuirea lor

Cel mai bun spray pentru autoapărare

758 24 2Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și vreți să aveți cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun și de Anul Nou? Puneți-vă imaginația la contribuție și folosiți fixativul pentru a decora orice doriți, de la globuri la crenguțe de brad sau orice alt obiect. Vă asigurăm că veți fi invidiați. Chiar dacă pare greu de crezut, fixativul reușește să facă față răufăcătorilor, pentru că poate fi considerat unul dintre cele mai bune spray-uri pentru autoapărare. Așadar, dacă sunteți atacați, pulverizați fixativ direct în fața agresorului. Nu îi veți crea mari probleme, dar sigur va dispărea din fața dumneavoastră.