Main menu

header

778 25 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Din ce în ce mai multe gospodine se plâng că întâmpină dificultăți în a scoate petele de transpirație de pe haine. Și asta în condițiile în care folosesc detergent de cea mai bună calitate… Cum produsele din comerț conțin nenumărate substanțe chimice nocive pentru organism, cea mai bună soluție rămâne tot folosirea unor ingrediente naturale. Iată câteva trucuri inedite la îndemâna dumneavoastră.

Combinația de oțet alb și amidon neutralizează mirosul neplăcut

Pe lângă faptul că vă scapă de petele de transpirație, combinația dintre amidon și oțet alb are și rolul de a îndepărta mirosul hainelor atât de neplăcut. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați patru căni cu apă cu 100 ml oțet alb și aceeași cantitate de amidon de porumb. Pentru început încălziți apa și adăugați oțetul, iar când aceasta a atins punctul de fierbere puneți și amidonul și amestecați foarte bine până se dizolvă. În această soluție introduceți rufele și lăsați să acționeze 45 de minute, apoi spălați hainele la mașina de spălat. Lămâia este renumită din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale de albire, fiind astfel de mare ajutor la îndepărtarea petelor de transpirație de pe rufele albe. La rândul său, sarea absoarbe urmele de transpirație și elimină mirosurile neplăcute pe care acestea le cauzează. În consecință, stoarceți zeama de la două lămâi, apoi adăugați trei linguri cu sare grunjoasă și amestecați până obțineți o pastă. Aceasta se va aplica pe locurile cu probleme, se freacă bine zona și se lasă să acționeze timp de 30 de minute. Clătiți apoi cu apă caldă și spălați rufele la un program normal de spălare.

Rezultate excelente cu bicarbonat de sodiu și apă oxigenată

778 25 2Dacă aveți nevoie de o rețetă simplă, dar cu efect imediat în îndepărtarea petelor de transpirație, combinația dintre apă oxigenată și bicarbonat de sodiu vă este de mare ajutor. Amestecați bine două linguri cu bicarbonat de sodiu cu 1/2 cană cu apă oxigenată, apoi puneți peste pete și frecați ușor folosind o perie cu peri moi. După un sfert de oră de acționare, clătiți bine, apoi introduceți la mașina de spălat. Pentru efect maximum, se recomandă să folosiți detergent lichid. Aspirina este un excelent remediu pentru a elimina petele de transpirație. Zdrobiți bine trei-patru aspirine și amestecați cu o cană cu apă până se obține o pastă fină, apoi adăugați zeama unei lămâi. Puneți acest produs peste pete și frecați materialul cu o perie moale. În cazul în care petele sunt greu de scos, folosiți același amestec, dar fără apă. După aceea clătiți la un program normal de spălare și puneți hainele să se usuce la soare.

Laptele rece, soluția eficientă a bunicii

O altă rețetă care nu afectează culorile vii, dar elimină petele galbene de pe rufele albe are în compoziție oțet alb, apă, o cană cu bicarbonat de sodiu și o lingură cu sare. Pentru început, puneți oțet alb într-un recipient, apoi înmuiați hainele în acest amestec și lăsați să acționeze în jur de 25 de minute. Scoateți hainele și stoarceți cât mai bine. Ulterior, aplicați pasta obținută din apă, bicarbonatul de sodiu și sare și lăsați să acționeze în jur de jumătate de oră. Spălați la mașină și uscaţi rufele la soare. Pe de altă parte, combinația dintre sare și spirt medicinal poate albi orice porțiune de material îngălbenit. În acest sens, diluați două linguri cu sare într-o jumătate de cană cu spirt medicinal și aplicați soluția pe petele de transpirație folosind o periuță de dinți veche. Lăsați amestecul să acționeze o jumătate de oră, apoi clătiți. Dacă vă confruntați cu pete greu de scos, aplicați acest truc de mai multe ori până la rezultatul dorit. De asemenea, vă este de mare ajutor laptele rece, soluția la care apelează și acum bunicile și mamele. Șase cuburi de gheață se amestecă bine cu 500 ml lapte, apoi se adaugă o cană cu apă. Lăsați rufele la înmuiat timp de o oră în acest amestec, apoi spălați la mașină folosind un detergent lichid. Hainele vor fi puse să se usuce la soare.

Apa rămasă de la fierberea ouălor ajută la fixarea culorii

778 25 3Dacă vreți să scăpați definitiv de petele de la subraț, puteți utiliza cu toată încrederea și oțetul de mere, care are rolul de a extrage chiar și urmele de deodorant, făcând ca hainele să arate ca noi. Se folosește o jumătate de cană cu oțet de mere, care se pune pe zonele cu probleme și se lasă să acționeze o jumătate de oră. Clătiți cu apă călduță și întindeţi hainele la soare. Pentru efect maximum, repetați această procedură la fiecare spălare. O soluție cu totul excepțională care nu doar că alungă petele de transpirație, dar ajută și la fixarea culorii este apa rămasă de la fierberea ouălor. Întrucât nu afectează deloc culoarea originală a țesăturii, procedeul se recomandă a fi folosit dacă aveți haine albe cu imprimeuri. În jumătate de litru în care ați fiert ouă adăugați o lămâie. În acest amestec înmuiați hainele cu probleme și lăsați să acționeze o jumătate de oră, apoi introduceți în mașina de spălat. Rezultatul va fi uimitor.

Pentru a bloca mirosul de transpirație, umeziți puțin o piatră de alaun și aplicați pe pielea uscată

Soluţii antimicrobiene şi antiperspirante

Ca să nu aveți probleme cu neplăcuta transpirație, este necesar să luați și câteva măsuri. Iar combinația dintre oțet de mere și ulei esențial de lavandă are excelente proprietăți antimicrobiene și antiperspirante. Ames- tecați 1/2 cană cu oțet de mere cu o lingură cu ulei esențial de lavandă. Lăsați amestecul în jur de 12 ore, apoi înmuiați o bucată de tifon în acest produs și aplicați la subraț. Folosiți remediul de două ori pe zi. În cazul în care aveți pielea sensibilă, se recomandă să diluați cu puțină apă. Efect antiperspirant are și amestecul dintre bicarbonatul de sodiu și uleiul de lămâie, întrucât neutralizează acizii. Într-un bol amestecați două linguri cu bicarbonat de sodiu și o linguriță cu ulei de lămâie. Spălați bine zona axilelor și masați ușor remediul până va intra în piele. Lăsați să acționeze 20 de minute și ștergeți apoi cu un tampon umed. Pentru efect maximum, remediul se folosește în fiecare zi. Printre cele mai bune remedii pentru prevenirea transpirației la subraț se numără și combinația dintre salvie și roșii. Amestecul reduce umezeala și curăță pielea și, totodată, oferă o senzație de prospețime. Tăiați cât mai mărunt șase frunze proaspete de salvie și lăsați să se scurgă lichidul. Amestecați apoi planta cu o roșie coaptă și dați la blender. Masați pasta pe axile și lăsați să acționeze 20 de minute. Spălați apoi cu apă rece. Folosiți remediul de trei ori pe săptămână.