de Raluca Grințescu
Glanda pineală, numită şi epifiza sau corpul pineal, este o glandă endocrină micuţă, care se află în apropiere de centrul creierului, între cele două emisfere cerebrale. Numele provine de la forma sa asemănătoare unui con de pin. Taoiştii spun că glanda pineală este localizată în locul de cristal, o zonă în interiorul creierului care conţine şi glanda pituitară (hipofiza), hipotalamusul, talamusul. Ei au convingerea că atunci când aceste glande funcţionează optim, substanţele pe care le produc (hormonii şi neurotransmiţătorii) susţin expansiunea conştiinţei şi permit accesul la lumile paralele paradisiace care există dincolo de realitatea planului fizic.
Este ceasul nostru intern
Glanda pineală este ceasul nostru intern, biologic, care ajută organismul să se integreze în ritmurile naturale ale mediului în care trăieşte. Glanda pineală ne spune când trebuie să ne culcăm (chiar dacă noi nu ascultăm ce zice), cum să ne adaptăm modificărilor sezoniere, când începe pubertatea etc. Aspecte exterioare cum ar fi temperatura şi lumina, ca şi mesaje interne cum ar fi emoţii sau stări ghidează glanda pineală în adaptarea biologiei organismului la mediu. În acest fel, starea de spirit, somnul, imunitatea, ritmurile sezoniere, menstruaţia şi chiar îmbătrânirea sunt reglate. Glanda pineală reglează integrarea organismului în ritmurile temporale prin secreţia de serotonină şi melatonină şi prin comunicarea sa cu hipotalamusul. Melatonina susţine ciclicitatea veghe-somn, creşte abilitatea de a ne reaminti visele, păstrează libidoul, întăreşte sistemul imunitar, creşte calitatea somnului, acţionează ca antioxidant, susţine funcţiile sezoniere.
Este un portal de legătură cu dimensiunile spirituale
Dr. Rick Strassman, autorul unei monografii despre dimetiltriptamină (DMT) - considerată molecula spiritului, a observat, printre alte aspecte, că glanda pineală produce DMT în timpul naşterii, al morţii, în timpul experienţelor spirituale, mistice, şi chiar din timpul morţii clinice însoţite de fenomene NDE (Near Death Experiences). Această particularitate „chimică” se corelează cu ideea susţinută de Orient că glanda pineală este un portal de legătură cu dimensiunile spirituale, arătând faptul că glanda pineală este implicată nu numai în adaptarea organismului fizic la mediu, dar şi a fiinţei umane în totalitate, adaptarea structurilor sale la mediul subtil, energetic şi spiritual în care trăieşte. Când glanda pineală funcţionează armonios conferă fiinţei starea de bine, echilibru interior și tendinţa către spiritualitate. Când această glandă endocrină nu funcţionează armonios sau este chiar blocată, apar ataşamentul exacerbat faţă de lumea materială şi frica de moarte.
Substanțele artificiale duc la calcifierea sa
Glanda pineală a celor mai mulți oameni este puternic calcifiată în momentul în care ating vârsta de 17 de ani, astfel încât aceasta apare ca un bulgăre de calciu în timpul unui RMN. Calcifierea este acumularea de cristale de fosfat de calciu în diferite părți ale corpului. Glanda pineală începe să se pietrifice din cauza efectelor nocive ale substanțelor artificiale, cum ar fi produsele chimice fluorurate găsite în sistemele publice de apă și pasta de dinți, hormonii și aditivii din alimente și zaharuri procesate și îndulcitorii artificiali din băuturile răcoritoare. Telefoanele mobile sunt, de asemenea, identificate ca fiind dăunătoare pentru glanda pineală din cauza concentrațiilor mari de radiații.
Cum să o stimulați
Ideea de a avea o glandă pineală calcifiată poate fi asemănată cu o ușă blocată. Dacă aplicăm o forță constantă, ușa se va deschide în cele din urmă. Mai jos veți găsi ceea ce se spune că sunt unele dintre cele mai bune moduri de a decalcifia glanda pineală:
Plante care energizează
Există plante şi remedii care sunt de mare ajutor pentru energizarea şi buna funcţionare a glandei pineale. Dintre acestea menţionăm: wood betony, gotu kola, brahmi, shankapushpi, jatamansi, Ginkgo Biloba, vacha, santal şi uleiul esenţial de santal, ashwagandha, germenii de alfalfa, germenii de grâu, pătrunjelul, pepenele galben, sucul de ananas, uleiul de măsline, lecitină, tămâia, extractul sau sucul de noni, uleiul esenţial de trandafir, uleiul esenţial de lavandă, uleiul esenţial de mir, uleiul esenţial de ienupăr, uleiul esenţial de muşeţel albastru. O mare parte dintre aceste remedii, dar mai ales Ginkgo biloba, uleiul esenţial de santal şi de tămâie cresc fluxul sangvin spre/în glanda pineală. S-a observat că creşterea fluxului sangvin în această zonă, care implică creşterea oxigenării zonei, are anumite efecte benefice asupra întregului organism: reîntinerirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea somnului şi a sănătăţii sexuale, echilibru interior, eliminarea sindromului de oboseală cronică, atitudine pozitivă, experienţe spirituale înalte.
Puterea cristalelor
Cristalele care ajută glanda pineală includ: amethyst (baghetă), cuarț (baghetă), piatra-lunii, pietersite, safir purpuriu, turmalin purpuriu, rhodonit și sodalit. Cu toate acestea, orice piatră prețioasă indigo, violet sau violet închis sau altfel de cristal de această culoare poate fi folosit pentru a stimula glanda pineală. Plasați cristalul direct pe cel de-al treilea ochi (între sprâncene) sau pe chakra frunții timp de 15-30 de minute pe zi.