Main menu

header

874 10 1de Ştefania Băcanu şi Sorin Dumitrescu

Cu siguranţă, cei mai mulţi aţi auzit, dar nu aţi aprofundat despre Sinele nostru Superior. Ce este şi cum putem intra în legătură cu el. Aceasta reprezintă puterea la care au apelat toţi marii învăţătorii şi genile timpului, pentru că este locul magiei şi al miracolelor din viaţa noastră. Terapeutul Mihaela Marinaş, pe care o găsiţi pe www.damaideparte.ro, ne-a explicat ce înseamnă în realitate Sinele Înalt, cum putem să ne aliniem la el, dar şi ce schimbări produce această conexiune în viaţa noastră.

„Constituie partea din noi care ştie cine suntem”

- Cum se traduce Sinele nostru superior, Sinele Înalt? Ce reprezintă mai exact?

- Sinele nostru Înalt este acea bucată din noi care este conectată la planul Sufletului nostru. Este partea din noi care ştie cine suntem, de ce suntem aici, ce avem de făcut aici, pe Pământ. Este partea din noi conectată mereu la adevăr. Este ca acea voce interioară, care este tot timpul acolo, uneori atât de fragilă, încât de-abia o putem auzi, alteori, acoperită cu multe alte preocupări, frici, probleme care ne ţin în starea de deconectare de la sufletul nostru. Ceea ce avem de făcut este să lucrăm cu toate aceste straturi emoţionale, mentale care ne acoperă conexiunea cu Sinele mai Înalt.

- Şi alinierea la Sinele nostru?

- Exact asta înseamnă, să îndepărtăm strat după strat, ca nişte foiţe de ceapă, condiţionările, limitările, programele limitative, tot ceea ce nu suntem în esenţă, dar ni s-a zis că suntem de către familie, societate. Alinierea la Sine înseamnă să învăţăm să facem linişte în interior până când auzim acea voce din nou. Mulţi dintre noi şi-o aduc aminte din copilărie, poate, deoarece copii sunt foarte conectaţi la Sinele lor până când se întâmplă ceva, un eveniment, o traumă care îi deconectează de la esenţa lor. Să învăţăm să ascultăm ceea ce a fost mereu acolo, acel aspect etern din noi care ne-a vorbit şi ne vorbeşte mereu, aşteptând ca noi să ne facem timp să ascultăm.

„Cheia este vindecarea lucrurilor care ne-au deconectat”

874 10 2- Ce schimbări aduce, cum ne simţim?

- Când suntem aliniaţi la aspectul cel mai înalt din noi, simţim viaţa ca pe o curgere şi ne simţim susţinuţi de Divinitate în tot ceea ce facem şi în tot ceea ce se întâmplă. Ştim că lucrurile au o ordine mai înaltă şi că ceea ce se întâmplă are întotdeauna un sens, un rost, o semnificaţie mai profundă decât ne permitem să vedem cu ochi omeneşti. Simţim că avem sprijin să trecem peste provocările omeneşti pe care le întâlnim în viaţa noastră pe Pământ. Învăţăm să vedem cu inima evenimentele şi oamenii din viaţa noastră. Putem aduce compasiune în situaţii care până atunci ni se păreau dificile. Ne simţim însoţiţi de ceva divin din interiorul nostru, indiferent prin ce trebuie să trecem aici, în acest plan al vieţii de zi cu zi.

- Cum facem acest lucru? Care este cheia pentru alinierea la Sinele Înalt?

- Cheia este vindecarea lucrurilor care ne-au deconectat, în primă instanţă. Pot fi traume din copilărie, pot fi evenimente care s-au întâmplat, lucruri pe care alţii le-au spus sau le-au facut, momente în care ne-am pierdut conexiunea cu sufletul nostru şi încrederea că viaţa, Universul şi Dumnezeu sunt alături de noi în această călătorie pe care o parcurgem ca suflete pe Pământ. Conexiunea cu Sinele mai Înalt este mereu acolo, disponibilă, la fel cum este şi Divinitatea. Este nevoie doar să ne aducem aminte. Pentru asta, uneori, trebuie să lucrăm asupra unor aspecte are ne-au deconectat şi să restabilim fluxul originar, ca şi cum am readuce un râu la matcă.

„E important să ne monitorizăm visele, unele dintre ele pot fi mesaje clare”

874 10 3- Sunt etape pe care trebuie să le învăţăm, pe care să le parcurgem?

- Da, de cele mai multe ori este o călătorie această revendicare a conexiunii cu sufletul nostru. Pentru unii durează mai puţin, pentru alţii, mai mult. Nu este o regulă şi nicio competiţie. Depinde de calea sufletului fiecăruia. Unii avem de încheiat cicluri de vindecare a unor aspecte mari - relaţia cu părinţii, cu cei din jur, cu noi înşine, cu Dumnezeu, cu ce înseamnă viaţa pe Pământ şi cât de mult o acceptăm sau o respingem, pentru a putea să ne reîntoarcem la Sufletul nostru, la cine suntem cu adevărat în esenţă şi pentru a putea trăi conectaţi la acest loc din noi în fiecare zi. E nevoie să ne întrebăm: Ce mă deconectează cel mai tare de la cine sunt eu cu adevărat? Şi să pornim de aici, să vindecăm acel aspect. Poate fi o relaţie cu cineva, poate fi job-ul pe care îl avem, poate fi o credinţă limitativă pe care o avem. Aceasta poate fi o primă etapă în a ne reconecta la Sine.

- Sinele nostru Înalt comunică, ne transmite lucruri?

- Da, poate comunica în multe feluri. E nevoie doar să fim atenți. Poate comunica printr-o melodie pe care o auzim la radio, printr-o carte pe care simţim impulsul să o cumpărăm, printr-o frază pe care o auzim pe stradă. Printr-o persoană pe care o întâlnim. De cele mai multe ori, însă, pentru că mulţi dintre noi avem bariere în viaţa de zi cu zi şi trecem prin filtrul lor, Sinele mai Înalt vorbeşte cu noi în somn, prin vise şi mesaje pe care ni le trimite astfel. În somn avem mai puţine bariere şi ne putem conecta mai uşor la aspectele noastre mai înalte. E important să ne monitorizăm visele, unele dintre ele pot fi mesaje clare de la Sinele nostru mai Înalt.

- Suntem mai puternici odată cu această conexiune?

- Da, este un fel de putere foarte specială, nu în accepţiunea clasică a cum am interpretat noi puterea pe Pământ. Este o putere blândă, pentru că vine din conexiunea cu inima. Este o putere autentică, reală, aceea de a şti că suntem sustinuţi de Divin şi de sufletul nostru în orice situaţie.

„Pentru că mulţi dintre noi avem bariere în viaţa de zi cu zi şi trecem prin filtrul lor, Sinele mai Înalt vorbeşte cu noi în somn, prin vise şi mesaje pe care ni le trimite astfel“

„Când se produce conexiunea, simţim un fel de linişte interioară care e mereu acolo, indiferent prin ce furtună trebuie să trecem în viaţa de zi cu zi“

„Măiestria călătoriei este să ne dăm voie să fim umani“

874 10 4- De partea cealaltă, când suntem dezamăgiţi, furioşi, nemulţumiţi, trişti, ce înseamnă?

- Este uman şi firesc să simţim toate aceste emoţii. E foarte important să nu le blocăm, să ne permitem să le simţim, să respirăm profund simţindu-le, şi să cerem sprijin de la partea din noi mai înaltă, Sinele nostru, să le eliberăm. Să nu rămânem blocaţi în ele, agăţaţi de ele. Le simţim, le exprimăm şi le eliberăm. E foarte important să nu ne judecăm pentru ele, ca şi cum, dacă simţim furie, înseamnă că nu mai suntem conectaţi la Sinele mai Înalt, deci nu suntem suficient de evoluaţi. Cred că măiestria călătoriei umane este să ne dăm voie să fim umani, să simţim toate aceste emoţii, în acelaşi timp în care nu ne pierdem în ele şi nu le lăsăm să ne definească existenţa. De aceea este importantă conexiunea la Sinele nostru Înalt.